از یک ساختمان کوچک شروع شد!
موسسه قرآنی بیت الاحزان حضرت زهرا (س) از سال 75 از روستای ماهفرخان واقع در شهرستان استهبان در ساختمان قدیمی و دو طبقه که چند اتاق بیشتر نداشت، شروع بکار کرد. آن زمان یکی از دوستان -آقای الهیزاده- این ساختمان را که از پدربزرگشان بود، در اختیارما قرار دارند و ما تعمیراتی جزئی روی ساختمان انجام دادیم و آن ساختمان به عنوان یک پایگاه قرآنی شد.
کمترین امکانات
بنده اوایل کار در قم بودم و چند تن از دوستان اداره موسسه را به عهده داشتند و بنده تابستان و ایام تعطیل، خدمت دوستان میرسیدم. البته ابتدا با مشکلات فراوانی مواجه بودیم چون نه تجربه داشتیم و نه امکانات مادی. این کار را در محدودیت تمام و بیمهری برخی از مسئولین شروع کردیم و حتی اوایل وسیله نقلیه مناسب هم برای رفت و آمد نداشتیم. یادم هست که در سال 76 تازه توانسته بودیم یک دستگاه موتورسیکلت بخریم. آنقدر خوشحال بودیم که قابل وصف نبود. با آن موتورسیکلت روزانه تا 300 کیلومتر مسافت را طی میکردیم. آن روزها مشکلات فراوان بود: مشکل مکان، مشکل نیرو، مشکل مالی و... اوایل مبلغ 4 میلیون تومان وام قرضالحسنه گرفتیم و اولین کار، خریدن یک دستگاه مینیبوس برای موسسه بود. برای یک موسسه تازهکار، خرید یک مینیبوس نقطه عطفی بود برای شروع بهتر و سریعتر کار و توسعه آن.
وضعیت کنونی
موسسه بیتالاحزان ابتدا از یک روستا شروع به کار کرد و الان هم در سطح کشور موسسهای مطرح و به نام است که در استانهای مختلف کشور دارای شعبه است. مرکز فعالیت موسسه، استان فارس است و استانهایی مثل آذربایجان شرقی، قم، سیستان و بلوچستان، کرمان، خوزستان، بوشهر و کهگیلویه و بویر احمد ازجمله استانهایی هستند که موسسه در آن دارای شعبه میباشد. الان حدود 600 مربی به صورت تماموقت وپارهوقت با ما در حال همکاری هستند. در مدارس حفظ شبانهروزی، حدود 130 نفر خواهر و برادر از تمام نقاط کشور را گزینش کردهایم و در طرح یکساله حفظ قرآن که همراه با ترجمه و مفاهیم قرآن است شرکت کردهاند.
مردم، پشتوانهی اصلی موسسه
مقدار اصلی هزینه های موسسه از طریق کمکهای مردمی تامین میشود. البته در سالهای اخیر ما از کمکهای مالی مرکز توسعه و ترویج فعالیتهای قرآنی وزارت ارشاد، بهرهمند شدهایم که این مرکز با کمکهای مقطعی خود در قسمتهای مختلف به فعالیتهای ما شتاب بیشتری داده است؛ مقدار محدودی هم اداره اوقاف استان فارس کمک مالی به ما میکند. البته خود موسسه هم در کنار فعالیتهای قرآنی اقدام به انجام برخی از فعالیتهای درآمدزا کرده است که هم موجب اشتغالزایی برای برخی از جوانان منطقه و همچنین ایجاد درآمد برای موسسه شده است... بین 10 تا 20 درصد هزینهها را نهادهای دولتی و مابقی را کمکهای خیرین و درآمد خود موسسه شامل میشود.
تربیت یک سوم از حافظان ایران
تا الان در سراسر کشور 620 حافظ کل و صدها نفر مشغول به حفظ هستند که در سالهای آینده حافظ کل میشوند. پیشبینی ما برای سالهای آینده، خروجی حداقل 200 نفر حافظ کل از موسسه است و این زمانی حائز اهمیت است که در مقایسه با دیگر موسسات قرآنی کشور، بیت الاحزان حضرت زهرا(س) سالانه یک سوم از کل حافظانی که در کشور تربیت میشوند را عهدهدار میباشد.
استقبال زیاد و ظرفیت کم
از مدارس شبانهروزی حفظ و تفسیر موسسه بینهایت استقبال میشود ولی ما بدلیل کمبود امکانات و اعتبارات و فضا، حتی جرات تبلیغ به صورت علنی را هم نداریم!
افقهای بلند
بعضی اوقات دوستان از بنده سوال میکنند که شما به چند درصد از اهدافتان رسیدهاید و بنده جواب میدهم شاید 1 الی 2 درصد! ما طرحهای زیادی را در ذهن و چشمانداز موسسه داریم اعم از فعالیتهای بزرگ در عرصه بین المللی، فعالیت در عرصه هنری و... بنده پیشنهاد احداث حوزه علمیه در منطقه و تاسیس دانشکده حفظ و تفسیر قرآن را دادهام و به طور جد پیگیر آن هستم. شعار اصلی ما اینست که توانمندترین موسسه قرآنی جهان اسلام شویم.
فعالیت بر اساس نیازها
نیاز قرآنآموزان چون اوایل به کتابهای مذهبی بود ما اقدام به تاسیس فروشگاه و نمایشگاه کتاب و محصولات فرهنگی کردیم و برای کسب درآمد موسسه، کارگاه مصالح ساختمانی، دفتر زیارتی و... را راهاندازی کردیم.
توصیه به دیگران
اول اینکه از هیچ مشکلی هراس نداشته باشند و وارد کار شوند، انشاالله که خداوند هم کمک میکند همانطور که در قرآن وعده داده است «ان تنصروا الله ینصرکم». از کم شروع کنند ولی به کم قانع نشوند... توصیه دیگر بنده این است که یک روحانی واقعا باید در تمام عرصههای زندگی مردم وارد شود و به فکر تمام مشکلات مردم باشد، همانطور که پیامبر و ائمه بودند. پیامبر تنها به فکر دین مردم نبود بلکه به فکر سعادت و خوشبختی و شکم مردم هم بود. ما هم باید به این سمت و سو برویم. روحانیون ما باید در شرایط فعلی هم در عرصه فرهنگی و هم اقتصادی فعال باشند. اگر ما ادعای صداقت در کارمان داریم باید وارد کار شویم تا عرصه بر افراد حیلهگر و سودجو تنگ شود و در نتیجه اقتصاد سالم، پویا و فعال داشته باشیم.
قرآن روی زندگی همه تاثیر میگذارد
اگر به هر کدام از جوانان ایران یک قرآن جیبی بدهیم و بگوییم که شما موظف هستید که شبانهروز این قرآن را همراهتان داشته باشید، همین حضور فیزیکی قرآن چقدر میتواند در اخلاق و زندگی آنها تاثیرگذار باشد؟ یقیناً درصد زیادی از تخلفات کمتر میشود و شاید حتی خیلیها قبول نکنند که قرآن همراهشان باشد، چون برایشان سخت است که در حضور قرآن اشتباه کنند و مرتکب گناه شوند. حال اگر این مساله تبدیل به حفظ قرآن و بعد عمل به قرآن بشود به مراتب تاثیراتش بیشتر است. پس نتیجه میگیریم که حتی حضور فیزیکی قرآن هم موثر است و به ترتیب روخوانی و حفظ تفسیر و فهم قرآن؛ اینکه مقام معظم رهبری میفرمایند: «ما در کشور باید 10 میلیون نفر حافظ کل قرآن داشته باشیم» ایشان با یک دید نافذی این جمله را میگویند و اگر واقعا 10 میلیون حافظ در کشور داشته باشیم، اصلا ریشه خلاف در جامعه کنده میشود. خلاصه اینکه قرآن نور است و با هر قسمتی از آن مانوس بشویم نورانیت پیدا میکنیم.