
به گزارش حلقه وصل، جمال شورجه درباره برگزاری جشنواره سلامت عنوان کرد: اصل و پایه برگزاری جشنوارهای با عنوان سلامت که جشنوارهای موضوعی است و به سلامت جسم، روح و روان میپردازد، جای تقدیر دارد. اینکه بالاخره یک جشنوارهای در این راستا و با این موضوع در کشور ما برگزار خواهد شد، کار پسندیده و خوبی است که با پیگیری و استمرار و توجه هنرمندان و فیلمسازان به موضوع سلامت روح و جسم افراد جامعه، میتواند باعث گسترش فیلمسازی در این زمینه و پرداختن هنرمندان به این موضوع شود.
وی افزود: با فیلمسازی در مورد موضوع سلامت میتوانیم کمک زیادی به افراد جامعه کنیم و این جشنواره میتواند نتایج خوبی از لحاظ اطلاعرسانی برای مردم در پی داشته باشد. همچنین میتوان در ابعاد گستردهتر این جشنواره را در سطح منطقه و کشورهایی که دغدغهمندی در مورد سلامت عمومی دارند، برگزار کرد.
شورجه بیان کرد: تا به حال چنین جشنوارهای که در مورد موضوع سلامت باشد برگزار نشده است و برگزاری آن میتواند نشانه خوبی باشد. اگر این جشنواره در سالهای بعد نیز استمرار داشته باشد، برگزاری سالانه یا دوسالانه آن قطعاً میتواند گسترش سلامت را نهادینه و توجه فیلمسازان را به این مقوله جلب کند.
وی تصریح کرد: یکی از موارد مهم مربوط به حوزه سلامت، مبحث اعتیاد است که متأسفانه در جامعه ما روز به روز قربانیان بیشتری میگیرد. اعتیاد مباحث مختلفی دارد، یکی از شایعترین موارد اعتیاد به سیگار است که در جامعه شیوع پیدا کرده است و به وفور دیده میشود و متأسفانه اکثر کاراکترهای سینمایی در فیلمها سیگار میکشند. مخصوصاً در سالهای اخیر مصرف دخانیات به ویژه توسط خانمها در فیلمها به وفور دیده میشود که این مسئله آسیبهای بسیاری را به کشورمان وارد میکند.
این کارگردان سینما و تلویزیون، اظهار کرد: البته فکر میکنم از امسال در شورای پروانه ساخت و نمایش آثار سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، تدابیر و تصمیماتی اتخاذ شده است که در فیلمها نباید سیگار مصرف شود و مصرف سیگار جزء ممیزیهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار میگیرد. امیدوارم همه ما دست به دست یکدیگر دهیم که این معضل کمتر ترویج یابد.
وی افزود: با چنین تدابیری که اندیشیده شده و با برگزاری جشنواره فیلم سلامت میتوان کمک بسیار زیادی به جامعه و خصوصاً جوانان کرد تا به سمت مصرف سیگار که هم از لحاظ مالی و هم از لحاظ سلامت جامعه به ما ضرر میزند، نروند. امیدوارم با همکاری و همیاری نهادهای مختلف خصوصاً سازمانهایی که در عرصه هنر فعال هستند و وزارت بهداشت شرایطی فراهم شود تا سلامت اجتماعی و عمومی کمتر در معرض خطر باشد.
شورجه گفت: توجه به مسئله سلامت به صورت مستقل و موضوعی، نشاندهنده حمایت جدی از طرف مسئولان و خصوصاً مسئولان بهداشتی و درمانی کشور است تا مقوله بهداشت عمومی توسط هنرمندان جدی گرفته شود. همچنین استمرار چنین جشنوارهای فیلمسازان را ترغیب میکند به ساخت فیلم در مورد اینکه مصرف سیگار و اعتیاد چقدر میتواند به خانوادهها و سلامت آنها آسیب برساند.
وی در پایان بیان کرد: یکی از مهمترین مسائل برای ترویج چنین مسئلهای این است که عدم مصرف دخانیات از سوی خود فیلمسازان، هنرمندان و عوامل نیز رعایت شود. متأسفانه در بسیاری از موارد میبینیم که فیلمساز و تمامی عوامل یک اثر سیگار میکشند؛ طبیعتاً ما وقتی خودمان چیزی را رعایت نمیکنیم، نمیتوانیم آن را به دیگران نیز توصیه کنیم، پس هنرمندان باید در ابتدا از خودشان شروع کنند و بعد در آثارشان به ترویج مسئلهای مثل عدم استعمال دخانیات بپردازند تا بتوانند قدم موثری در راستای افزایش سلامت جامعه بردارند.
نخستین جشنواره فیلم سلامت از 1 تا 5 شهریور به دبیری ابراهیم داروغهزاده برگزار خواهد شد.