
در میان این مهاجران کودکان زیادی هم حضور دارند که بسیاری از آنها والدین خود را در کنارشان ندارند.
الیس فارمر، پژوهشگر حقوق کودکان سازمان دیدهبان حقوق بشر میگوید: کودکان روهینگیا نیاز به محیطهای امن دارند تا پس از فرار از خشونتهای میانمار و تحمل آسیبهای سفرهای سخت خود، در آن آرام بگیرند.
وی افزود: اما تایلند مسلمانان روهینگیا را که به سواحل این کشور رسیدهاند، دستگیر کرده و آنها را در دسترس قاچاقچیان انسان و خطرات بیشتر قرار داده است.
بسیاری از پناهندگان مسلمان میانمار تاکنون در جنوب تایلند به دام گروههای قاچاقچی افتاده و برخی نیز به قایقهای ماهیگیری و کشاورزان به عنوان برده فروخته شدهاند.
گزارشها نشان میدهد که مسئولان مهاجرت تایلند با قاچاقچیان انسان برای انتقال مسلمانان روهینگیا همکاری میکنند.
سازمان ملل خواستار انجام تحقیقات بیشتر در مورد دست داشتن بخش مهاجرت تایلند در انتقال مسلمانان میانمار به حلقههای قاچاق انسان شده است.
دولت تایلند با 2055 مهاجر مسلمان میانمار که با مجوز خودِ تایلند در سال 2013 وارد این کشور شدهاند، به عنوان «مهاجر غیرقانونی» برخورد میکند و با نقض قوانین بینالملل، هیچگونه حمایتی از آوارگان به عمل نمیآورد.
دولت تایلند خانوادههای میانماری را از هم جدا میکند، مردان و پسران را در مراکز بازداشت مهاجران و زنان و کودکان را در پناهگاههای سربسته وزارت توسعه اجتماعی حبس میکند و آنها را از هرگونه حق و امکاناتی محروم میکند.
گزارشها نشان میدهد که مقامات دولتی به برخی از این مسلمانان برای فرار از این مراکز و پناهگاهها کمک میکنند، اما آنها پس از فرار به دام قاچاقچیان انسان گرفتار میشوند.