به گزارش حلقه وصل، حجت الاسلام والمسلمین پرهیزکار با بیان اینکه نگاه دست اندرکاران و هنرمندان هنر سینما و نمایش، نسبت به زندگی روحانیت، با واقعیت، فاصله بسیار دارد، گفت: در بیشتر آثار، روحانی در مقام یک موعظه گر و نصیحت کننده به نمایش درآمده است. درحالی که زندگی چنین شخصی در مقام یک روحانی، دارای پیچیدگی ها و ابعاد بسیاری می باشد که نباید از نظر دور نگه داشته شود.
وی ادامه داد: طلاب از بدو ورود به مدارس علمیه، با رسالت ها، اهداف و وظایف اساسی خود آشنا می شوند و در می یابند، صرفا یک واعظ یا خطیب نیستند؛ بلکه باید با نگاهی چند بعدی و جامع، مردم را با آموزه های اخلاقی، فقهی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی دین آشنا کنند. هنرمندان باید با درک چنین نگاهی، تصویریی بی طرفانه و واقعی ترسیم کنند.
معاون تهذیب مدرسه علمیه امام القائم (عج) با اشاره به فعالیت روحانیون در مشاغل تازه پس از پیروزی انقلاب که درگذشته کمتر سابقه داشته است، گفت: چرا تاکنون فیلمی درباره یک روحانی راننده تاکسی یا روحانی پزشک یا روحانی مشاور، ساخته نشده است؟! این غفلت، مانع از ارایه تصویر درست روحانیون به جامعه می شود.
وی استفاده از نظرات و مشاوره روحانیون را جزو نکات ضروری یک اثر سینمایی یا تلویزیونی دانست و خاطرنشان کرد: چنین اقدامی در تعدیل محتوا و فضای آثار سینمایی موثر است و می تواند برطرف کننده نگاه کلیشه ای حاضر به روحانیت باشد.
حجت الاسلام والمسلمین پرهیزکار با انتقاد از فیلم هایی که نگاهی تک بعدی به طلاب دارند، گفت: شناخت کافی، جامع و چندبعدی سینماگران و هنرمندانِ هنر هفتم، می تواند در قالب ساختِ یک اثر کارساز و اثرگذار مانند «پرده نشین» و «طلا و مس»، متجلی شود.
وی با انتقاد از روحانیونی که درک درستی از اهمیت و ضرورت استفاده از ابزارهای نو در انتقال معارف دینی به مردم ندارند و بعضا موضع گیری های، تند دارند، افزود: اگر این گروه، آثاری مانند پرده نشین، فرشته ها باهم می آیند و ... را مشاهده کنند، نظرشان تغییر کند؛ چراکه در آثار، شاهد نمایش درست و دقیقی از زندگی طلاب هستیم.
امام جماعت مسجد بقیه الله (عج) با اشاره به نامه مشترکِ چند ماه پیشِ شورای عالی حوزه و جامعه مدرسین حوزه علمیه قم به رییس جمهور مبنی بر استفاده حداکثری از نظرات روحانیون در آثار هنری، ادامه داد: امیدواریم با توجه و عملیاتی شدنِ محتوای این نامه، شاهد رفع مشکلات آثار هنری و ارایه تصویر درست تری از زندگی روحانیون در قاب سینما و تلویزیون باشیم.
وی، «مارمولک» را بدترین اثر سینمایی و «طلا و مس» و «فرشته ها باهم می آیند» را بهترین آثار سینمایی و هم چنین، «پرده نشین» را بهترین و دقیق ترین و کامل تری، اثر هنری در تصویرگری روش و شیوه زندگانی روحانیون و طلاب دانست و خاطرنشان کرد: در «پرده نشین»، شاهد نمایشِ دردها و خوشی ها، رنج ها و شادی ها، امیدها و شادهای یک زندگی هستیم. که عالمِ شهر به عنوان یک انسان، همه آن ها را تجربه می کند.
حجت الاسلام والمسلمین پرهیزکار با بیان اینکه، تاکنون فیلم ها و سریال ها تصویر درست و کاملی از روحانیون ارایه نکرده اند و نقش آن ها را درحد یک واعظ یا استخاره کننده یا امام جماعت، تقلیل داده اند، گفت: بنابراین تشکیل اتاق فکری با حضور روحانیون مجرب و آشنا با هنر سینما، تلویزیون و تئاتر و استفاده از نظرات آن ها، پیش، حین و حتی پس از نمایش آثار، لازم است. چرا که در این صورت، اولا، از بروز خطا و ارایه تصویر نادرست، جلوگیری می شود. ثانیا، با بررسی نظرات تماشاچیان، می توان در آینده، آثار بهتری ساخت.