
به گزارش حلقه وصل، بزرگداشت محمدجواد محقق، عصر امروز در قالب بیست و یکیمن شب شاعر در سازمان فرهنگی رسانه ای اوج برگزار شد.
در ابتدای مراسم، عزت الله الوندی، از شاگردان جواد محقق در این مراسم آغازگر سخن شد و گفت: در مورد آقای محقق صحبت کردن سهل و ممتنع است، سهل بودن از این باب که راحت می شود با ایشان صحبت کرد.
وی افزود: ممتنع بودن هم از این نظر که باید دید عمیقی داشت تا حرف ها و آثار ایشان را متوجه شد.
وی با بیان اینکه ایشان استاد من هستند، گفت: ١٨ ساله بودم که در جلساتی با حضور ایشان شرکت می کردم، اولین بار که با ایشان روبرو شدم، با معرفی استاد میری بود، در یکی از سفرهایی که با ایشان به کردستان داشتیم، با فضای کردستان و اتفاقات آنجا در زمان جنگ داشتیم آشنا می شدیم، درحال عکاسی بودم، که یک پروانه را دیدم که پرواز می کرد، که پروانه بر دوش ایشاننشست و آن عکس ها را هنوز دارم.
الوندی با اشاره به روحیه طناز محقق گفت: ایشان روحیه طنز فوق العاده ای دارند و نمی شود از روحیه طنازانه شان به راحتی گذشت.
همچنین قزلباش، مدیر خبرگزاری پارس تودی در این مراسم گفت: بسیار خوشحالم که در این مراسم حضور دارم، ایشان معلم اخلاق، دوستی، مهربانی، صفا و روشن بینی هستند.
وی تاکید کرد: در مراسم بزرگداشت یک خدمتکار ادبی چه باید گفت؟ فکر می کنم اگر اندکی به وظیفه ادبیات بی اندیشیم، مطمئنا به وظایف یک شاعر هم می رسیم.
قزلباش با بیان اینکه ادبیات ما زنده است، گفت: این ادبیات همه آنچه که باید برای سربلندی را داشته باشد، داراست، ادبیات باید خیال ملت را طراحی کند، باید در خوب زیستن ملت را همراهی کند، آقای محقق در هر جایی که قرار گرفته، بدرستی کارش را انجام داده است.
وی ادامه داد: همه کارهایی که ایشان انجام داده است، دغدغه مندی می خواهد که وجودشان سرشار از این دغدغه مندی است.
قزلباش ادامه داد: ایشان شاعری انقلابی است و باید کسانی که در مورد ایشان اظهارنظر می کنند کمی مهربانانه تر برخورد کنند، من به دوستی با ایشان افتخار می کنم.
سید احمد نادمی، نویسنده در این مراسم گفت: ایشان از نوادر ادبیات انقلاب اسلامی هستند، قبل از امدنم آقای مصطفی علیپور با من تماس گرفتند و گفتند، اگر یک هفته زودتر می دانستم شاگردانم را به این جلسه می اوردم تا از این جلسه بیاموزند.
وی در ادامه متنی را که مصطفی علیپور برای محقق نوشته بود، قرائت کرد: جواد محقق بردبار با حوصله فروتن و با ظرفیت است مثل شعر نیمایی،برای من و نسل من جواد محقق مثل یک برادر است، هر جا جواد محقق حضور دارد آنجا احساس امنیت هم وجود دارد، یکی از ارزش های جواد محقق این است که ایشان یک انسان بی نقاب و بی دروغ است.
نادمی افزود: حق آقای محقق در این سال ها تحقق پیدا نکرده بود، ایشان را در این سی ساله انقلاب را در همه جا دیده اید، چون در جان عزیز ایشان چیزی است که اگر به سراغش نروید به خسران می خورید.
وی گفت: آروز دارم که ایشان فرصتی پیدا کند تا کارهای نمیه تمامش را منتشر کرد، نثر ایشان درست و زیباست و حیف است که از برکت قلم ایشان استفاده نکنیم .
قرائی دبیر برگزاری نشست های شب شاعر در این مراسم با اشاره به برگزاری این مراسم گفت: استاد محقق یک پازل اندیشه ای است، من چند وقتی است توفیق پیدا کردیم تا تازیخ شفاهی ایشان را منتشر کنیم.
وی افزود: از ٤ سال پیش که به ذهنم رسید این کار را انجام بدهیم، در ذهنم این بود که سازمان های مختلف پای کار بیایند یا به زبان دیگر، جبهه فرهنگی انقلاب شکل بگیرد، اما این اتفاق تا به حال نی افتاده، اما امثال محقق محل وفاق هستند.
قرائی با اشاره به وظایف اموزش و پرورش برای امثال جواد محقق گفت: جدی ترین نهادی که باید پای کار بیاید، تا به این معلمان شاعران نویسنده کمک کند، همین نهاد است، در تلوزیون برای تبلیغ پفک ٧ دقیقه وقت می گذارند، اما من تنها ٤ دقیقه وقت داشتم تا از استاد محقق حرف بزنم.
وی ادامه داد: هر وقت به مشکلی در کارهایم برمی خورم به ایشان زنگ می زنم و یاد شعر مرحوم آقاسی می افتم که می گوید: حرف حق را از محقق باید شنید.
ایشان را خیلی ها دوست دارند
همچنین مصطفی محدثی خراسانی در این مراسم گفت: درسی که از ایشان می توان گرفت این است، که ایشان شاعر انقلاب است و مواضع شان هم کاملا مشخص است، ایشان به ما یاد می دهند که می شود شاعر انقلاب بود و همه را دوست داشت و همه هم شما را دوست داشته باشند.
در ادامه این مراسم سجاد محقق، فرزند جواد محقق گفت: متنی برای پدرم نوشتم که البته چون وابستگی خونی به ایشان دارم، کار تعریف را سخت می کند.
وی متنی را که در وصف پدرش نوشته بود در این مراسم قرائت کرد.