
به گزارش حلقه وصل به نقل از ایکنا، حماد مصطفی، حافظ و قاری 17 ساله از کشور پاکستان که در رشته علوم پزشکی تحصیل میکند، گفت: حفظ قرآن را از 11 سالگی آغاز کردم و در مدت سه سال حافظ کل قرآن شدم.
وی که پیش از این در مسابقات سراسری پاکستان شرکت کرده، تأکید کرد: تنها خواندن قرآن کافی نیست بلکه ما باید قرآن را به همراه ترجمه آن بخوانیم تا متوجه شویم که به ما چه میگوید و سپس آموزههای آن را در زندگی خود به کار گیریم تا به سعادت دنیا و آخرت دست یابیم.
مصطفی افزود: اگر کسی هر روز قرآن را بیاموزد و آموزههای آن را در زندگی روزمره خود به کار گیرد، بدون شک هم در دنیا و هم در آخرت موفق خواهد شد.
این حافظ و قاری پاکستانی در ادامه با اشاره به نقش فناوری در یادگیری قرآن کریم گفت: فناوریهای مدرن یادگیری قرآن را بسیار آسان کرده است. مردم امروزه از گوشیهای هوشمند برای خواندن قرآن استفاده میکنند زیرا شاید نتوان همه جا قرآن کریم را با خود حمل کرد و نیز با استفاده از رایانهها، مطالعه قرآن با ترجمه و درک معانی قرآنی بسیار آسانتر شده است.
وی تأکید کرد: اما با وجود امکانات بیشتر شاهد آن هستیم که امروزه جوانان مسلمان و نوجوانان توجه کمتری به قرآن دارند زیرا توجه آنها به مسائل دیگری مانند بازیها، فیلمها و بسیاری چیزهای دیگر جلب شده که ارزش چندانی ندارند. با رشد فناوری محتواهای مخربی نیز در اختیار نسل جوان قرار گرفته که میتواند تأثیر بسیار بدی بر ذهن آنها بگذارد. مردم در گذشته از فناوری محروم بودند و به این دلیل از جنبههای بد آن دور بودند و شاید به همین علت فرصت بیشتری برای پرداختن به فعالیتهای قرآنی داشتند.
گردهمایی دانشجویان مسلمان جهان در مسابقات قرآن
حماد مصطفی در بخش دیگری از این مصاحبه گفت: مسابقات بینالمللی قرآن کریم نقش بسیار مهمی را در گردهم آوردن دانشجویان مسلمان ایفا میکند اما برای ایجاد عدالت در این مسابقات، باید محدودیت سنی برای شرکتکنندگان در نظر گرفته شود. در این صورت عدالت بیشتری وجود خواهد داشت و استعدادهای تازه در زمینه حفظ و قرائت نیز فرصت حضور پیدا میکنند.
وی افزود: پیشنهاد من برای این رقابتها این است که تعداد برگزیدگان را از سه نفر به 10 نفر افزایش دهند و از 10 نفر اول با اهدای جوایز قدردانی کنند تا انگیزه شرکتکنندگان بیشتر شود.
این حافظ پاکستانی در بررسی عملکرد شرکتکنندگان در پنجمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن دانشجویان مسلمان گفت: شرکتکنندگان مصر، ایران، لبنان و اندونزی در این دوره از رقابتها حضور خوبی داشتند و من فکر میکنم که آنها رتبه یک تا پنج را از آن خود کنند.
مصطفی در پایان عنوان کرد: شعار این مسابقات «قرآن، منادی مهربانی، وحدت و کرامت انسانی» شعار درستی است زیرا در این مسابقات دانشجویان از کشورهای گردهم میآیند، با هم ملاقات و تبادل فکر و اندیشه میکنند که بسیار بر ذهنیت آنان تأثیرگذار است و سبب میشود که تصورات منفی از بین برود.