فعالان و کارشناسان حوزه تئاتر دفاع مقدس در مرور چهار دهه فعالیت محتوایی تئاتر دفاع مقدس از سیاستگذاریهای دولتهای سازندگی، اصلاحات و تدبیر و امید در مهجور کردن تئاتر دفاع مقدس انتقاد کردند.
کارگردان نمایش «بلوطهای سوخته» عنوان کرد: برخی متأسفانه گزینشی درباره مسائل جنگ برخورد میکنند و این غلط است. اسماعیل فیروزی ادامه داد: اکنون دورهای است که باید درباره هزینههای جنگ به جوانان بگوییم.
تیزر نمایش «دریادلان» به کارگردانی امیرحسین شفیعی توسط سجاد ایرانمنش منتشر شد.
اجرای نمایش «دریادلان» همزمان با سالروز آزادسازی خرمشهر با حضور مسئولان فرهنگی هنرهای نمایشی و رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران آغاز شد.این نمایش محیطی با استقبال زیاد مخاطبان روبهرو شده است.
دو بخش «خیابانی و محیطی» و «پژوهشی و ادبیات نمایشی» شانزدهمین جشنواره بینالمللی تئاتر مقاومت به ترتیب تا 31 اردیبهشتماه و 12 خرداد تمدید شدند.
کارگردان نمایش «6410» گفت: متن زندگی این نمایش برداشتی از خاطرات 18 سال اسارت شهید حسین لشگری است. در واقع ایشان نخستین اسیر دفاع مقدس و آخرین آزاده جنگ تحمیلی هستند.
مهدی نصیری، نمایشنامهنویس، منتقد و مدرس تئاتر گفت: از مهمترین چالشهای نمایشهای جنگی، کارهای سفارشی و ضعف آنها، برچسب «جنگ» خوردن، کم اقبالی کارگردانها و عدم تحقیق در این عرصه است.
نمایش «رقص روی یک پا» روایت زندگی یک جانباز آزاده از امشب در تماشاخانه ماه روی صحنه میرود.
مجموعه داستانهای دراماتیک برای تئاتر دفاع مقدس با عنوان «در پی عشق دویدن» از سوی گروه هنرهای نمایشی بنیاد فرهنگی روایت فتح منتشر میشود.
انجمن تئاتر دفاع مقدس پس از حدود سه دهه فعالیت و یک دوره کوتاه خاموشی حال انگار پوست انداخته و قرار است تحت عنوان گروه هنرهای نمایش روایت فتح، فصلی تازه در حوزه تئاتر دفاع مقدس باشد.
بنیاد حفظ آثار و ارزشهای دفاع مقدس و بنیاد شهید در دو مراسم جداگانه از برگزیدگان خود در جشنواره فجر تقدیر کردند.
مدیرمرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری عنوان کرد: افتتاح دفاتر استانی تئاتر مردمی بچههای مسجد کمک شایانی به تئاتر انقلاب و انسجام نیروهای مذهبی میکند.
محمد گلریز از انتخابی شایسته در جشنواره تئاتر مقاومت میگوید و فراموش شدنِ جشنواره موسیقی مقاومت را غفلتِ مسئولان میداند.
نمایش «کافیشاپ» به نویسندگی و کارگردانی حسینعلی بینوایی در تماشاخانه ماه حوزه هنری به صحنه میرود.
یک کارگردان تئاتر با اشاره به ذائقه مخاطب تئاتر نسبت به موضوع دفاع مقدس گفت: تغییر ذائقه مخاطب به سمت دفاع مقدس وظیفه هنرمند است.
مدیرعامل بنیاد فرهنگی روایت فتح عنوان کرد: باید فداکاری و ایثار بانوان در طول هشت سال دفاع مقدس را بیشتر به صحنه نمایش بیاوریم.
کارگردان «تقدیر» با اشاره به اینکه بخشی از رخدادهای نمایش از یک داستان واقعی وام گرفته شده از اینکه این نمایش دفاع مقدسی مورد حمایت هیچ نهادی قرار نگرفته است، گلایه کرد.
مدیرکل مرکز هنرهای نمایشی پس از تماشای نمایش «هفت عصر هفتم پاییز» اظهار داشته «رئیسپسند» بودن آفت نمایشهای دفاع مقدسی است.
حامد سقائیان، استاد دانشگاه و پژوهشگر تئاتر گفت: از مهمترین راهکارها برای بهبود شرایط تئاتر دفاع مقدس راه اندازی تشکلهای هنرمندان دفاع مقدس بین نمایشنامهنویسها، کارگردانها و مدیران فرهنگی تئاتری است تا طراوت و تازگی به تئاتر تزریق شود.
کارشناس تئاتر گفت: تا کنون تعداد کمی از آثار که حتی به تعداد انگشتان یک دست هم نمیرسد تحت تاثیر رمان «دا» تولید شده و در ارتباط با «دختر شینا» نیز تا آنجا که به یاد دارم تنها یک نمایش رادیویی ضبط و اجرا شدهاست.