
به گزارش حلقه وصل، در تازهترین شماره این نشریه گفتوگوی مفصلی با عباس سلیمی نمین، مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران با عنوان «تاریخ نگاری، حلقه واسط نسلهای انقلاب» انجام شده است. سلیمی نمین در این مصاحبه میگوید: اگر انقلابی که تقریبا چهار دهه پیش در ایران صورت گرفته است، براساس مصالح کسانی که از این انقلاب زیان دیدهاند منعکس شود، طبیعتا تأثیراتش در سایر ملتها و کشورها، مهار خواهد شد بنابراین غرب وارد سرمایهگذاری جدی در عرصه تاریخ نگاری انقلاب شده است.
در بخش معرفی کتاب هم، آثاری چون «شاعر تاریخ»، « خبرنگاری کوله پشتی»، «دختر شینا»، «آینه سرخ زهرا»، «روش های تحلیل سیاسی»، «رسانه های اروپایی»، «غرب چگونه غرب شد»، «فلسفه تکنولوژی»، «حلقه اسارت»، «مسائل کلیدی فلسفه»، « زخم داوود»، «اقتصاد تحریم»، «چهار گوهر»، « مقاوم سازی اقتصادی در ادیات متعارف»، « عشق در مشرب عرفانی امام خمینی (ره)» و «شغلهای کتابداری و علم اطلاعات» معرفی شدهاند.
خردنامه در شماره اخیر خود در بخش «کتاب ماندگار» به بررسی زندگی، آثار و نظریات علامه محمدتقی جعفری پرداخته و گفتوگویی هم با عبدالله نصری، استاد فلسفه دانشگاه علامه طباطبایی درباره بحث حقوق بشر و انسان شناسی از دیدگاه علامه جعفری انجام داده است. نصری در این گفت گو مطرح کرده است: «علامه معتقد است انگیزههای اعلامیه جهانی حقوق بشر مهم است، اما انگیزههای مهمتر و متعالیتری هم وجود دارد. اسلام در ارائه حقوق بشر، مبانی خاصی دارد که با حقوق بشر غربی تفاوت دارد و بر همین اساس، انگیزههای تدوین حقوق بشر در اسلام با اعلامیه جهانی حقوق بشر، تفاوت اساسی دارد.»
اما اصلیترین مطلب این شماره خردنامه گفت وگو با حسن کچویان با موضوع تلاقی و تقارن سه هویت ایرانی، اسلامی و متجددانه است. کچویان درا ین مصاحبه گفته است: «موضوع اولین منازعات در ایران این بوده است که هویت ایرانیان چیست؟ آیا هویت ایرانی به عنوان امری عینی و واقعی، همان هویتی است که در دروه قبل از اسلام شکل گرفته؟ یا هویتی است که در دوران اسلامی شکل گرفته؟ یا اینکه یک هویتی تجدد است؟ در کل این دوران، این منازعه سه وجه داشته است.
«بلدراه»، «حزب ایرانی»، «ما و غرب» و «معنای زندگی» عناوین دیگر پرونده های این شماره از نشریه خردنامه است که در آنها مطالبی از مسعود آذربایجانی، عباس عارفی، حسن عباسی، حسن رحیم پور ازغدی، یعقوب توکلی، ابراهیم فیاض و علیرضا پیروزمند آمده است.
یکصد و چهل و دومین شماره نشریه خردنامه همشهری به سردبیری محمد عبداللهی در 159 صفحه و با قیمت 10 هزارتومان روی کیوسک روزنامه فروشیها قرار گرفت.