به گزارش حلقه وصل، پژوهشگران پردیس ابوریحان دانشگاه تهران با همکاری دانشمندان روسی، چینی و هلندی و شرکت پرتو رشد نوین، موفق به ساخت کارخانه گیاهی با کاهش ۹۵ درصدی مصرف آب و افزایش ۱۲ برابری مقدار محصول شدند.
طی تحقیقات گسترده در چند سال اخیر روی استفاده از جنبههای علمی و کاربردی استفاده از نور مصنوعی، تیم تحقیقاتی به سرپرستی ساسان علی نیائی فرد و دستیاری مهدی سیف، فرداد دیداران و محمدرضا خرم، دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه تهران، موفق به ساخت چندین نمونه کاربردی تمام اتوماتیک کارخانه گیاهی در آزمایشگاه فتوسنتز و واکنشهای نوری گروه باغبانی پردیس ابوریحان شدند.
در سیستم ایجاد شده نیاز به نیروی کار جهت پرورش گیاه کاهش یافته و مقدار مصرف آب به ازای محصول تولیدی در حدود ۹۵ درصد کاهش مییابد.
محصول تولیدی در این سیستم عاری از آفات و بیماریها بوده و میتواند بدون عملیات اضافی به مراکز فروشگاهی و یا شرکتهای بستهبندی محصولات انتقال یابد.
مقدار تولید در این سیستم حداقل ۱۲ برابر کشتهای رایج و روش کشت به صورت هیدروپونیک و شامل بازچرخکامل محلول غذایی است. این سیستم تولیدی در محیط کاملاً بسته است و نور مورد نیاز برای تولید گیاه توسط لامپهای ال ای دی تأمین میشود.
با توجه به ویژگیهای این روش تولید، تیم تحقیقاتی پروژه حاضر امیدوار است که در صورت گسترش استفاده از سیستم مذکور تحولی شگرف در زمینه معضل مصرف آب در کشاورزی سنتی کشور حاصل شود.