
به گزارش حلقه وصل، با نزدیک شدن به روز عرفه، کتاب «آفتاب در مصاف» برگرفته از بیانات رهبر معظم انقلاب درباره امام حسین(ع) معرفی میشود.
«آفتاب در مصاف» مجموعه تمام گفتارها و مطالب معظّمٌله از سال 1357 تا 1390 دربارهی وجود مقدس امام حسین(علیهالسلام) و تحلیل وقایع پیش و پس از عاشورای سال 61 هجری از منظر رهبر معظّم انقلاب میباشد که به روش سیر تاریخی تدوین شده است.
بهرهگیری از فهرست تفضیلی و موضوعی، نمایه لفظی، نمایه آیات، نمایه روایات، نمایه کلمات بزرگان و کتابنامه جامع و همچنین ارائه مستندات کتاب در قالب لوح فشرده به همراه کتاب از ویژگیهای بارز و منحصر به فرد این مجموعه میباشد.
با بررسيهای صورت گرفته، به نظر رسيد بهترين روش برای تدوين اين مجموعه، «تدوين تمام مطالب بر اساس سيرِ زماني بيانات» است. فهرست تفصيلی اين اثر مشتمل بر شش بخش کلّي با عناوين «کليّات، امامحسين(ع)، عاشورا، ياران عاشورا، دشمنان عاشورا، زيارات و ادعيه» است.
نشانیهايی كه در پاورقی آمده، مستندات قرآنی، روايی و تاريخی است. به بخشی از مستندات تاريخی كه جنبهی تحليلی دارد، پرداخته نشده است. شيوهی انتخاب منابع در پاورقيها نيز بدين صورت بوده كه در موضوعات تاريخی، يك منبع شيعی، يك منبع سنی و نيز «بحارالانوار» به عنوان كتاب مرجعِ در دسترس، به ترتيب تقدم قرنی و زمانی اين منابع ذكر گرديده و در موضوعات روايی، به كتابهای معتبر روايی استناد داده شده است.
در ابتدای کتاب، فهرست عناوين به همراه فهرست اجمالی که ارجاع به فهرست تفصيلی است، به منظور توجه دادن مخاطب به ساختار موضوعی اثر درج گرديده و فهرست تفصيلی و ساير فهرستها، در انتهاي کتاب آورده شدهاند. اين مجموعه، تمام مطالب مرتبط را از سال 1357 تا سال 1390 هجری شمسی در خود جای داده است.
فرازی از کتاب
روز عرفه هم نزديك است. بعد از ظهر اين يك روز، اگر بتوانيم آن را درك كنيم، يكى از آن ساعات بهشت است. بيخود نيست كه شخصيّتى مثل حسينبنعلي (علیهالسلام)، با آن عظمت، آن نصف روز را با دعا صرف میکند.
حتماً سعى كنيد به معانى اين دعا توجّه كنيد. دقّت كنيد ببينيد چه میگوييد؛ نه اینکه بنشينيد رويش فكر كنيد. اينها، فكر كردن نمیخواهد؛ فقط وقتى حرف میزنيد، ببينيد با چه كسى سخن میگوييد و معناى آن كلمه را بفهميد كه چيست. دعاى امام سجّاد (علیهالسلام) هم در روز عرفه، مثل شرح دعاى امام حسين (علیهالسلام) است. گویی كه او؛ ذيلى، تعليقى، تبيين و شرحى براى كلمات پدر، در ذيل دعا و با زبان دعا نوشته است! هر كدام یک طعم دارد. (26 خرداد 1372).