حلقه وصل: تیتر نیم صفحه نخست روزنامههای سیاسی سه شنبه 25 تیر ۹۸ به مسائل مهم روز سیاست پرداخته است.
روزنامه «آفتاب یزد»:
این روزنامه در گزارشی با عنوان «درخواست پامپئو برای حضور در تلویزیون ایران!» نوشت:
«...گفت و گوهای رسانهای برخی از مقامات کشورمان با رسانههای آمریکایی در حالی است که تاکنون مسبوق به سابقه نبوده که نه تنها مقامات این کشور بلکه چهرههای برجسته غربی به تلویزیون ایران دعوت و با آنها گفت و گو شود. به همین دلیل هم روز گذشته مایک پامپئو وزیر امورخارجه آمریکا با توجه به آنکه محمد جواد ظریف تاکنون با بسیاری از شبکههای تلویزیونی و رسانههای رسمی آمریکا به مصاحبه پرداخته است،گفت که من نیز در صورت تمایل ایران با تلویزیون اینکشور مصاحبه خواهم کرد. او دیروز طی گفتوگو با روزنامه واشنگتن پست گفته بود: « اگر به من پیشنهاد حضور در تلویزیون ایران داده شود، آن را خواهم پذیرفت...»
روزنامه «ابتکار»:
این روزنامه در گزارشی با عنوان «نبض دلار در دست دولت» از توانایی بانک مرکزی در مدیریت نرخ ارز نوشت، همچنین در گزارش دیگری به نشست اروپایی برجام در بروکسل اشاره کرد.
روزنامه «فرهیختگان»:
این روزنامه در گزارش ویژه ای با عنوان «ایران بازار بزرگ انتشارات آکسفورد و کمبریج» نوشت:
«...نمایندگی های آکسفورد و کمبریج این دو انتشارات در سراسر دنیا،نمایندگیهای خودشان را دارند و کتاب هایشان را توسط این نمایندگی ها به فروش می رسانند، البته در این میان برخی انتشاراتیها در ایران هم سعی می کنند که به عنوان نماینده این دو انتشارات خودشان را معرفی کنند و کتاب ها را به فروش برسانند، مثلا انتشارات زبان تک و انتشارات جنگل از جمله این انتشاراتیها هستند، نکته مهم در کتاب های این دو انتشارات در آموزش زبان این است که کتاب ها با یک جهش قیمت، تقریبا به 100 هزار تومان رسیده است . نکته دیگر در تیراژ این کتاب ها است که به نسبت کتاب های دیگر که تیراژ آنها نهایتا به هزار برسد، این کتاب ها با تیراژ ها چند هزارتایی به چاپ می رسند...»
روزنامه «ایران»:
این روزنامه طی گزارشی با عنوان «راز مهار تورم» نوشت:
«...تحریم اقتصادی با هدفهای متعددی علیه کشورمورد نظر برقرار میشود. بهطور معمول امریکا از برقراری تحریم بهعنوان راهبرد برای ایجاد انعطاف در مواضع کشورهدف استفاده میکند. تحریم هدف نیست، بلکه تحریم راهبرد کلان دستیابی به هدف پیروی از سیاستهای کشورهای تحریمگذار است. اما همین راهبرد(تحریم)گاه به مثابه هدف عمل میکند و برای مؤثر بودن در دل خود راهبردهای متعددی دارد.یکی از راهبردهای تحقق هدف تحریم، اختلال در نظام پولی و مالی است...»
روزنامه «جوان»:
این روزنامه در گزارشی با عنوان «حصار «شش چهارراه» نیویورک برای دیپلماسی ظریف!» نوشت:
«...در حالی که منابع امریکایی از چند هفته قبل گفتهاند که تحریم وزیر خارجه ایران در دستور کار قرار گرفته، رویترز دیروز همزمان با ورود ظریف به نیویورک گزارش کرد واشنگتن با اعطای ویزا به محمدجواد ظریف برای شرکت در نشست هفته جاری سازمان ملل موافقت کرده است و مایک پمپئو، وزیر خارجه امریکا نیز آن را پذیرفته است. مایک پمپئو در این باره به واشنگتنپست گفته است: «ما بر اساس وظایفی که به موجب قوانین سازمان ملل داریم به ظریف و هیئت همراهش ویزا و اجازه سفر به نیویورک دادهایم. اما باید بگویم که رفت و آمد آنها در نیویورک به شدت محدودیت دارد.» وی گفت: «دیپلماتهای امریکایی در تهران رفت و آمدی ندارند. بنابراین، از نظر ما دلیلی وجود ندارد که دیپلماتهای ایرانی آزادانه در نیویورک تردد کنند. ما به وزیر خارجه ظریف و هیئت همراهش تمامی حقوقی را که آنها تحت توافقات سازمان ملل از آن برخوردارند، اعطا کردهایم و چیزی بیشتر از این نخواهد بود.»
روزنامه «کیهان»:
طی گزارشی درباره «پذیرش FATF یعنی اشتباه کردیم انقلاب کردیم!» نوشت:
«...مدیریت واقعی پدیده تحریم هم به این معنی است که شما بتوانید نیازهای واقعی کشور را تأمین کنید. اینکه یک فردی که تأمینکننده اصلی کنجاله و غذای دام و طیور در کشور است بدون هیچ دلیلی کشتیهایش را روی دریا نگه میدارد درحالی که ارزش تخصیص یافته، به حساب فروشنده واریز شده، کالا ثبت سفارش و بارگیری شده ولی بیش از 20 کشتی را روی دریا نگه داشته برای اینکه اخاذی کند و شما هیچ کاری نمیکنید. در اینجا فقط گفتاردرمانی کفایت نمیکند و شما باید برخورد قاطع انجام دهید...»
روزنامه «صدای اصلاحات»:
این روزنامه در گزارشی به توهم مذاکره پشت میز آمریکایی پرداخت. همچنین در گزارشی دیگر به قتل سیاسی زنان اشاره کرد.
روزنامه «وطن امروز»:
این روزنامه در گزارشی با عنوان «همان شغال» نوشت:
«...اعلام راهبرد برجامی جو بایدن از آنجایی اهمیت مضاعف پیدا میکند که بدانیم او معاون رئیسجمهور در دولت اوباما بوده است؛ دولتی که معمار توافق هستهای با ایران بوده و برجام در طول آن دوره شکل گرفته است. در چنین شرایطی که معاون اوباما و حامی سرسخت برجام باید از بازگشت بدون قید و شرط به توافق هستهای و انجام تعهدات این کشور حمایت کند، وی از تکمیل و گسترش برجام که دقیقا همان راهبرد ترامپ است سخن به میان میآورد. این مطلب به وضوح نشاندهنده قدم گذاردن در مسیری است که دموکراتها و جمهوریخواهان کوچکترین اختلافنظری درباره آن ندارند و اختلافات جزئی این دو حزب در آمریکا به انتخاب روشها جهت دستیابی به هدف که همان تعطیلی کامل برنامه هستهای ایران است بازمیگردد. به عنوان مثال، جان کری، وزیر پیشین خارجه و عضو ارشد تیم مذاکرهکننده آمریکا در برجام، چندی پیش در مصاحبهای گفت: باید به ترامپ مشاوره میدادند که چگونه از برجام خارج شود. بهتر بود ترامپ پس از برجام، به ایرانیها پیشنهاد مذاکرات موشکی و منطقهای میداد و اگر رد کردند، از برجام خارج میشد...»