سرویس حاشیه نگاری: حذف عنوان فجر از بخش بینالملل جشنواره فیلم فجر تبدیل به ماجرای ناتمام سینمای ایران در چند روز گذشته شده است که هر روز یکی از اهالی سینما در محکوم کردن یا حمایت از آن صحبتهایی را مطرح میکند.
جمال شورجه یکی از این چهرههاست که بعد از اظهارنظرهای تند و تیز سید محمد حسینی، وزیر ارشاد دولت دهم و جواد شمقدری، رئیس سازمان سینمایی دولت دهم که هر دو از دوستان دیرینه شورجه هستند، وارد میدان شده است و در مصاحبهای که در مورد این اتفاق با «نسیم» داشته، گفته است: این مسئله از آن حرکت ها، بداخلاقیها، کم تعهدیها و کم ظرفیت کاریهایی است که متاسفانه مسئولان ما انجام دادهاند. به عبارت دیگر مسئولان ما به جای اینکه سینما را به سمت اهداف دهه فجر، نظام جمهوری اسلامی و انقلاب اسلامی حرکت دهند، وقتی که میبینند به دلیل مدیریت های ضعیف و ذلیل خودشان فیلم های انقلابی ساخته نمی شود، اسم فجر و انقلاب اسلامی را از جشنواره فیلم فجر حذف می کنند.
وی با بیان اینکه با حذف عنوان «فجر» از جشنواره فیلم فجر می خواهند صورت مسئله را پاک کنند، ادامه داد: این اشتباه تاکتیکی و استراتژیکی است که از سوی سیاست گذاران و متولان فرهنگی انجام شده است. در حقیقت این کار سر خم کردن در مقابل فرهنگ غرب به شمار می رود.
کارگردان «سی و سه روز» اظهار داشت: ما و مسئولان ما باید به نام انقلاب اسلامی افتخار کنند، ولی وقتی این نام از سر در سینمای ما و نهادهایی مثل خانه سینما، معاونت سینمایی، سازمان سینمایی و جشنواره فیلم فجر حذف می شود، یعنی ما به سمت سکولاریزه کردن سینما حرکت می کنیم.
شورجه خاطر نشان کرد: حذف این عنوان از جشنواره فیلم فجر یعنی ما به سمت نابودی و از بین بردن فرهنگ جهاد، انقلاب و شهادت، ایثار و مجاهدت هستیم و این کار جفا به انقلاب اسلامی، شهدا و آرمان هایشان و امام (ره) است، امامی که فرمودند جمهوری اسلامی ایران نه یک کلمه بیش و نه یک کلمه کم.