سینمای ایران در تصویرگری از اتفاقات ۱۳ آبان ۱۳۵۸، دچار نوعی کمکاری شده است؛ کمکاری عجیبی که سبب شده تا روایتگری چندانی از یکی از بزرگترین اتفاقهای دوران معاصر کشور وجود نداشته باشد و علاقهمندان به شناخت و آسیبشناسی این اتفاق، دست به دامن آثار خوشرنگ و لعابی چون آرگو شوند.
تلویزیون برای آخر هفته و دو روز تعطیلی عید فطر در کنار فیلمهای نوستالژی، کارهای جدیدی همچون «بازگشت گالیور»، «سقوط»، «سرزمین گربهها»، «آلیس» و «پینوکیو» را تدارک دیده است.
صد و نهمین شماره ماهنامه «حلقهوصل»، با نگاهی به موسسات قرآنی و بررسی ضعفهای سینما و تلویزیون در پرداختن به رویدادها و شخصیتهای تاریخی، منتشر شد.
داریوش مهرجویی و جایگاهش دستاویز مناسبی است برای ماجراجوییهایی که در سال های گذشته به صورت مشابه تکرار شده است.
قبل از برگزاری جشنواره فجر وزیر ارشاد توسط بدنه قدرتمند سینما با الفاظی آشنا مورد تهدید قرار گرفت و در بیانیهای رسمی خطاب قرار گرفت و به او اخطار داده شده که آماده هزینه دادن باشد.
سعید سهیلی پیشوای ژانر «چهارچنگولی» در سینماست و وقتی پیشوا برای فیلمساختن و تسخیر گیشه پیشینه خودش را هجو میکند از حامدمحمدی و منوچهر هادی و سایر نازلسازان سینما چه انتظاری میتوان داشت؟!
سال ۸۴ بهرام توکلی با «پابرهنه در بهشت» به حوزه هنری آمد و سال ۸۶ فیلمهایی مثل «به همین سادگی» از میرکریمی و «پرچمهای قلعه کاوه» از محمد نوریزاد در حوزه ساخته شدند.
فعالیت در سینما در ید اختیار برخی «محافل» و «گعده»های خاص قرار گرفته که چند پروژه همزمان را برای یک طیف محدود چند ده نفره تضمین کردهاند، و البته از نهاد «صنفی» خانه سینما اقدامی مشاهده نمیشود.
از گریم ابراهیم یزدی و ویلیام سالیوان، آخرین سفیر آمریکا در ایران در آستانه پخش سریال «روزهای ابدی» رونمایی شد.
میگویند دولت فعلی هم دارد با سینما شبیه همان کاری را میکند که دولت قبل در آخرین ماههای حضورش انجام داد؛ یعنی تلاش برای تعطیل کردن خانه سینما و دولتی کردن ساختار فیلمسازی در ایران.
جمعی از هنرمندان تلویزیون در پی شهادت سپهبد قاسم سلیمانی بیانهای منتشر کردند.
پی بردن به اینکه چه سیاسیت و چه منافعی برای عدهای در میزبانی پردیس «ملت» است، شاه کلید حل این مناقشه چند ساله اخیر سینمای ایران است.
در این فیلم سرنوشت تلخ سه نسل را میبینیم. علیرغم اینکه ممکن است کارگردان دغدغهها و حسن نیتهایی هم داشته اما کلیت فیلم به نظرم مشکلات بسیاری دارد و اکران آن بدون اصلاحات لازم یک جنایت فرهنگی است.
سردار سپهر همچنین ما در عرصه هنر نظامات نداریم فردی خارج از نزاکت حاکمیت دینی در کشور هر غلطی دلش میخواهد انجام میدهد.
متأسفانه این نوع رفتارها نشان می دهد ما با دولتمردانی روبرو هستیم که ضعیف و سست عنصر هستند که حتی تحمل شنیدن یک انتقاد ساده در سریالی تلویزیونی را ندارند.
جواد شمقدری رئیس سازمان سینمایی در دولت احمدینژاد پیرامون مسائل مختلفی همچون عملکرد احمدینژاد، بودجه خانه سینما و حمایت بنیاد سینمایی فارابی از فیلمهای سخیف اظهار نظر کرد.
جواد شمقدری کارگردان سینما و تلویزیون و معاون اسبق سازمان سینمایی ماجرای تعطیلی خانه سینما و فشار جریان خاص بر بازیگر سینما و تلویزیون را تشریح کرد.
تهیه کننده سریال «نفوذ» گفت: تصویربرداری فاز دو سریال «نفوذ» از اردیبهشت ماه در شمال کشور و لوکیشن داخلی سایت کبکان آغاز خواهد شد و این روزها مراحل پایانی پیش تولید و بازنگری در متن سریال را در دست داریم.