سرویس پرونده: تا چند ساعت دیگر سال نو تحویل میشود و مادر، منتظر دخترش نشسته است تا از مسجد برگردد و به او در پهن کردن سفره هفتسین کمک کند. سفرهای که دختر با پهن کردن آن مخالف است. و میگوید چون در حال جنگ هستیم و مردم شهید دادند، بهتر است پهن نکنیم اما به احترام و به خاطر دل مادر، حاضر شد این کار را انجام دهد. مادر چشم انتظار به در خیره شده و دخترش از راه نمیرسد و این انتظار، سه شبانه روز طول میکشد. دختر 14 سالهای که همیشه به دخترش میگفته کجا میرود، حالا اثری از او نیست! همهجا را گشتند ولی اثری از زینب نیست. روز بعد، با آدرسی که منافقین میدهند، جنازه زینب را در حالی که چادرش را به گردنش گره زدند و خفهاش کردند، مییابند.
زینب کمایی در خردادماه سال 1346 در شهر آبادان به دنیا آمد. مادرش زنی دل آگاه و علاقمند به قرآن و اهل بیت به خصوص امام حسین (ع) و حضرت زینب(س) بود. پدر او نیز پالایشگاه نفت آبادان بود و با دسترنج اندک کارگری خود خانواده 9 نفرهاش را سرپرستی میکرد. زینب دوران دبستان و دو سال از دوره راهنمایی را در آبادان سپری کرد و از کلاس سوم دبستان تحت تأثیر تربیت آگاهانه مادر و شرکت در جلسات قرآن، حجاب اسلامی را انتخاب کرد. او پس از پیروزی انقلاب اسلامی در مدرسه راهنمایی و مسجد محله به فعالیتهای فرهنگی و تربیتی مشغول شد. گرایش به دیدگاههای امام (ره) تأثیر عمیقی در نوع نگاه زینب به زندگی و ادامه فعالیتهایش داشت.
4 عضو خانواده در جبهه و یک شهید
با شروع جنگ تحمیلی در سال 1359 زینب به همراه خانواده مجبور به ترک شهر و دیار کودکیش شد. پس از مهاجرت به اصفهان و سپس شاهین شهر اصفهان او در سایه حمایتهای مادرش به فعالیت های فرهنگی از جمله شرکت در کلاسهای اعتقادی ، جامعه زنان و عضویت در بسیج و فعالیتهای پرورشی و تربیتی دبیرستان 22 بهمن شاهین شهر پرداخت. در این زمان چهار عضو خانواده کمایی در جبهه مشغول به خدمت بودند.
به دلیل فعالیتهای مستمر زینب و تلاشهای بیوقفهاش جهت تغییر وضعیت وقت فرهنگی شاهین شهر پس از گذشت 6 ماه از حضورش در این شهر هدف منافقین قرار گرفت و در شب اول فروردین سال 1361 در راه بازگشت از مسجد به خانه به وسیله اعضای این گروه ربوده و بلافاصله به شهادت رسید. پیکر پاکش پس از سه روز جستجوی نیروهای امنیتی و خانوادهاش کشف شد. منافقین با ارسال نامه و تماس تلفنی مسؤولیت ترور زینب را برعهده گرفتند. پیکر این شهیده به همراه شهدای فتح المبین در گلستان شهدای اصفهان به خاک سپرده شد.