به گزارش حلقه وصل: روزنامه شرق صفحه یک خود را به بهانه مرگ کارتر، به مصاحبهای با چریک پیر اصلاح طلبان اختصاص داده است. بهزاد نبوی که در ابتدای انقلاب تنها 36 سال داشت، به عنوان معاون اجرایی نخست وزیر مسئولیت مذاکرات الجزایر با طرفهای آمریکایی را در موضوع گروگانهای لانه جاسوسی بر عهده گرفته بود. مذاکراتی پیچیده در مسائل مالی و حقوقی با ابعاد بینالمللی که نبوی تجربه و توانایی برای آن را نداشت.
نبوی در بخشی از این مصاحبه گفته است: «یکی از مشکلات اساسی ما این بود که دقیقاً نمیدانستیم حتی چقدر پول در آمریکا داریم؟! از آمریکاییها با واسطهگریِ الجزایر خواستیم صورت وجوه ما در آمریکا را بدهند. الجزایریها میگفتند، مگر خودتان ندارید؟ در جواب میگفتیم، چرا داریم اما میخواهیم ببینیم آمریکاییها در این زمینه صداقت دارند یا نه؟! و درواقع میزان دقیق موجودیمان در بانکهای آمریکایی را از طریق الجزایر فهمیدیم. بعد از انقلاب اوضاع بههمریخته بود. به هر حال در چنین شرایطی به محض بازگشت از الجزایر به ایران، دولت مرا بهعنوان نماینده دولت برای حلوفصل مسئلۀ گروگانها مأمور کرد.»
این دومین مصاحبه شرق با یار غار شعاعیان در سه ماه گذشته بود. این روزنامه در مصاحبه قبلی خود با نبوی که در مهرماه منتشر شده بود، بخشی از زندگی چریکی و خلقی او را روایت کرده بود. در بخشی از این مصاحبه آمده است: «تنها کاری که از دستم برمیآمد این بود که سیانوری را که داشتم گاز بزنم اما متأسفانه سیانور تاریخ مصرفش گذشته و فاسد شده بود و اثر نکرد. در ماشین که نشستم بین بیم و امید دوباره شهادتینم را خواندم. بلند بلند میخواندم که ساواکیها بشنوند و فکر کنند سیانور خوردهام. با این کار میخواستم رفتنم به زندان را عقب بیندازم».
البته مصاحبه امروز شرق، سومین مصاحبهای است که در سه ماه گذشته با او گرفته شده است. ماه گذشته نیز روزنامه متعلق به رئیس شورای اطلاع رسانی دولت به بهانه وسط کشیدن مذاکره با آمریکا سراغ بهزاد نبوی رفته بود. نبوی که در پرونده کشمیری و شهادت شهیدان رجایی و باهنر تحت بازجویی قرار گرفته بود در این مصاحبه از نفوذیها پرده برداشته و گفته بود: «سالهاست كه من اين بحث را مطرح كردهام كه ما عوامل نفوذی اسراييل را در سطوح بالای كشور داريم. ...نمیتوان انكار كرد كه پروژه نفوذ در سطح گسترده در كشور وجود دارد».
شاید مصاحبه چهارمی هم در راه باشد، تا آخر سال بیشتر از دوماه دیگر باقی مانده و بعید نیست مصاحبههای دیگر وی در صف انتشار باشند. حضور پی در پی نبوی در صفحات یک روزنامههای اصلاحطلب اتفاقی است که معمولا در مورد روسای قوا و چهرههای بزرگ رخ میدهد نه درباره کسی مثل بهزاد نبوی که در سپهر آینده سیاسی ایران افقی ندارد. لذا این حجم از پرداختن روزنامههای زنجیرهای به او، آن هم در فواصل کوتاه و در موضوعات بیربط، احتمالاً نشانهای از تصمیمات اصلاح طلبان مبنی بر برجسته سازی او جهت بیان برخی حرفهای خاص در آینده است؛ هرچند که این موضوع میتواند ناظر به دعوای داخلی اصلاح طلبان هم باشد.