به گزارش حلقه وصل، کامران باقری لنکرانی ظهر امروز در هفتمین کنفرانس بینالمللی سلامت زنان اظهار داشت: در این کنفرانس مسائل علمی مهم و تأثیرگذار در مورد سلامت زنان موردبحث و بررسی کارشناسان قرار میگیرد ودراین راستا باعث تأسف و غصه است شاهد حضور اندک کارشناسان حوزه سلامت باشیم.
رئیس کنفرانس بینالمللی سلامت زنان با اشاره به اینکه برگزاری این نشست تخصصی باهدف اجرای سفارش پیامبراسلام(ص) مبنی بر توجه به علم نافع و نیز افرایش سلامت روحی، روانی و جسمی زنان و مادران برگزارشده است، افزود: سلامت جامعه علاوه برزنان سلامت مردان و نیز سرنوشت کودکان را مورد تأثیر قرار میدهد، چراکه محورجامعه را سلامت زنان تشکیل میدهند.
باقری لنکرانی در مورد امید به زندگی در میان خانمها و آقایان خاطرنشان کرد: با رعایت مسائل سلامت روحی و روانی جامعه، امید به زندگی در میان زنان دنیا 79.4 سال و این رقم در ایران نزد بانوان بیش از 75 سال و آقایان به 75 سال رسیده است.
وی تصریح کرد: سال گذشته براثر عوامل محیطی، سبک زندگی، نوع غذا وزندگی بهویژه بیماریهای قلبی، عروقی و سکته نرخ فشارخون به 27 درصد رسیده ودراین راستا نیاز به بازنگری و سیاستهای حمایتی از سوی متولیان و دستگاههای اجرایی و بهداشتی ضروری است.
کنفرانس بینالمللی سلامت زنان بیان داشت: برای حفظ سلامت و روش زندگی سالم، از سوی وزارت جهاد کشاورزی در سال گذشته از ورود کودها و سموم آلاینده، مضر و ارزانقیمت از خارج کشور ممنوع اعلامشده است.
ضرورت پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر میان بانوان
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز در ادامه این نشست با مثبت ارزیابی کردن گلایه رئیس هفتمین کنفرانس سلامت زنان مبنی بر حضور اندک مشاوران سلامت اظهار داشت: سلامت دختران که مادران فردای ایران اسلامی هستند سلامت مردان را تحت تأثیر قرار داده و بر جامعه نیز تأثیر غیرقابلانکاری دارد
.
علی بهادر خاطرنشان کرد: پیشگیری از بیماریهای غیر واگیر مانند چاقی از مدارس و خانواده باید آغاز شود ودراین راستا باوجود 40 سال تحریم و 8 سال جنگ تحمیلی و محدودیتهای اعمالشده امید به زندگی و کاهش مرگومیر کودکان از بسیاری کشورها جلوتر هستیم.
حمایت از طرحهای کاربردی در حوزه سلامت زنان
سرپرست معاونت امنیتی، سیاسی و اجتماعی استاندار فارس در ادامه این کنفرانس با اشاره به اینکه نیمی از پیکره اجتماعی را بانوان تشکیل میدهند، گفت: تأثیر حضور بانوان بهعنوان محور خانواده در زندگی اجتماعی باید حفظ و موردتوجه قرار گیرد تا شاهد کاهش آسیبهای اجتماعی در برابر فرهنگ غرب شویم.
سیداحمد احمدیزاده با اشاره به اینکه حضور زنان در سرنوشت کشور از اهمیت ویژهای برخوردار بوده و سلامتی آنان نسبت به آقایان در معرض خطر بیشتری قرار دارد، افزود: برای رفع این معضل باید از تمام ظرفیتهای قانونی و حمایتی استفاده شود تا به جایگاه واقعی خود دست یابند.
این مسؤول با اشاره به اینکه بهعنوان نماینده استانداری بخشی از گلایه وزیر پیشین بهداشت را در مورد بیتوجهی از عدم شرکت بعضی از دستگاهها به این کنفرانس را میپذیرم، افزود: استانداری فارس از طرحهای کاربردی با موضوع سلامت زنان را موردحمایت قرار میدهد.
ارسال 463 مقاله به دبیرخانه کنفرانس سلامت زنان
دبیر علمی کنفرانس سلامت بانواننیز گفت: بیش از 463 مقاله پس از فراخوان به دبیرخانه کنفرانس ارسال شده که پس از داوری 339 مقاله بهصورت پوستر در قالب نمایشگاه در معرض دید علاقهمندان قرارگرفته است.
نجمه مهارلویی اضافه کرد: خطرات زیستمحیطی نوپدید و سلامت زنان، الکل مشکل پنهان، سرب عامل تهدیدکننده سلامت، نقش مواد غذایی تخمیری کمنمک بر سلامت خانواده، آلودگی امواج الکترومغناطیسی، مخاطرات محیطی و بیماریهای زنان و زایمان ازجمله محورهای این کنفرانس است.
وی ابراز داشت: حشرهکشها و سرطان در زنان، آلایندههای محیطی و بیماریهای پوستی، سیاستهای عمومی مخاطرات محیطی، حقوق زنان و کلینیکهای حقوق شهروندی، آنالیز مستندات حقوقی کشور در مورد حقوق زنان در برابر مخاطرات محیطی در لوای حقوق بینالمللی بشر، مسؤولیت دولت در مورد محافظت زنان در برابر مخاطرات محیطی و نیز شکایتهای حقوقی و تحلیل علل موفقیت و یا شکست آنها ازجمله محورهای کنفرانس بینالمللی سلامت زنان در شیراز است.
منبع: فارس