به گزارش حلقه وصل، رسانهها از برگزاری تظاهراتی در پایتخت ارمنستان و درخواست مردم در اتخاذ مواضع قاطعانهتر از سوی دولت ارمنستان در تقابل با جمهوری آذربایجان خبر دادند.
به نوشته خبرگزاری «آسوشیتدپرس» هواداران حزب مخالف در شهر «ایروان» پایتخت ارمنستان به خیابانها آمدند. در این تظاهرات که بعد از ظهر دوشنبه به وقت محلی برگزار شد، مردم خواهان اتخاذ مواضع قاطعانهتر از سوی دولت «نیکل پاشینیان» نخست وزیر ارمنستان مقابل باکو شدند.
معترضان از مقامات ارمنستان خواستند اسناد تعیین حدود مرز بین دو کشور امضا نشود و با طرحهای جمهوری آذربایجان برای ساخت کریدورهای حمل و نقل در سراسر ارمنستان مخالفت شوند.
ارمنستان و جمهوری آذربایجان درگیر مناقشهای چند دههای بر سر منطقه جدایی طلب قره باغ کوهستانی هستند، منطقهای که در داخل جمهوری آذربایجان قرار دارد، اما از زمان پایان جنگ در سال ۱۹۹۴ تحت کنترل نیروهای ارمنستانی قرار داشت.
نبرد شدیدی که در سپتامبر ۲۰۲۰ شروع شد، شش هفته بعد با توافق صلح با میانجیگری روسیه به پایان رسید و باعث شد جمهوری آذربایجان کنترل بخش قابل توجهی از قره باغ کوهستانی را به دست گیرد و تمام مناطقی را که خارج از منطقه جدایی طلب تحت کنترل نیروهای ارمنستان بود، پس بگیرد.
تظاهرات روز دوشنبه پس از درگیریهای هفته گذشته در مرز ارمنستان و جمهوری آذربایجان صورت گرفت که دستکم هفت نظامی آذربایجان و یک نظامی ارمنستانی کشته شدند.
نخستوزیر ارمنستان چندی قبل در جلسه کابینه در واکنش به هشدارهای اخیر جمهوری آذربایجان مبنی بر بازرسی شهروندان و وسایل نقلیه ارمنستان در بخشی از جاده «گوریس-کاپان» که باکو تحت کنترل خود درآورده است، گفت دولت ارمنستان تصمیم گرفته تا شهروندان و وسایل نقلیه این کشور از جاده جایگزین استفاده کنند.
پاشینیان در سخنرانی خود یادآور شد که از آگوست ۲۰۲۱ (سه ماه پیش)، مقامهای جمهوری آذربایجان از کامیونهای باری ایران در بخشهای «عیوزلی و چایزمی» که از قلمرو آنها در جاده گوریس-کاپان عبور میکنند، عوارض گمرکی دریافت میکند.
نخستوزیر ارمنستان صریح کرد که کارهای ساخت و ساز بزرگ دیگری برای ساخت جادههای جایگزین در تاتو-لتسن، شورنوخ و وروتان و مکانهای دیگر ادامه دارد.
پیش از این رسانههای ارمنستان گزارش کرده بودند که جاده ۴۳ کیلومتری تاتو به اغوانی تا پایان ماه نوامبر آماده خواهد شد تا جایگزین جاده گوریس-کاپان شود. اظهارات پاشینیان در حالی مطرح شد که حدود سه ماه پیش خبرگزاری روسی «تاس» گزارش کرد که نیروهای جمهوری آذربایجان بخشی از بزرگراه بینالمللی گوریس-کاپان و بخشهای کارمکرار-شورنوخ و گوریس-وروتان را که ارمنستان را به ایران متصل میکند، مسدود کرده اند.