به گزارش حلقه وصل، پرتقال یکی از قدیمیترین میوههایی است که بشر از آن استفاده میکرده است و در حدود ۵۰۰ سال قبل از میلاد مسیح کنفوسیوس از آن نام برده است.
در حال حاضر بیشتر از ۲۰۰ نوع پرتقال در آمریکا کشت میشود و آمریکا نصف کل محصول پرتقال دنیا را تولید میکند.
پرتقال اولیه، کوچک، تلخ و پر از هسته بوده است که در اثر تربیت مهندسی ژنتیکی و همچنین انتخاب نوع بهتر و کود کافی درشتتر و شیرینتر شده است.
پرتقال ابتدا از چین به هندوستان برده شده و سپس از آنجا به نقاط دیگردنیا راه یافت.
ترکیبات شیمیایی
پرتقال یکی از غنیترین منابع ویتامین C میباشد. البته باید دقت کرد که ویتامین C در اثر سرما و گرمای زیاد از بین میرود. اسانسی که از گلهای پرتقال گرفته میشود بنام روغن نرولی Neroli Oil معروف و بسیار مطبوع بوده و خیلی گران است و در عطر سازی از آن استفاده میشود.
در ۱۰۰ گرم پرتقال پوست کنده مواد زیر موجود است
آب ۸۶ گرم
پروتئین ۱ گرم
نشاسته ۰/۲ گرم
کلسیم ۱۲ گرم
فسفر ۴۰ میلی گرم
آهن ۲۰ میلی گرم
سدیم ۰/۴ میلی گرم
پتاسیم ۱ میلی گرم
ویتامین آ ۲۰۰ میلی گرم
ویتامین ب ۱، ۲۰۰ واحد
ویتامین ب ۲، ۰/۱ واحد
ویتامین ب ۳، ۰/۰۴ میلی گرم
ویتامین ث ۵۰ میلی گرم
در ۱۰۰ گرم پوست پرتقال مواد زیر موجود است
آب ۷۰ میلی گرم
پروتیئن ۱/۵ میلی گرم
مواد چربی ۰/۲ میلی گرم
مواد نشاستهای ۲۵ میلی گرم
کلسیم ۱۶۰ میلی گرم
فسفر ۲۰ میلی گرم
آهن ۰/۸ میلی گرم
سدیم ۳ میلی گرم
پتاسیم ۲۱۰ میلی گرم
ویتامین آ ۴۲۰ واحد
ویتامین ب ۱، ۰/۱۲ میلی گرم
ویتامین ب ۲، ۰/۱ میلی گرم
ویتامین ب ۳، ۱ میلی گرم
ویتامین ث ۱۳۵ میلی گرم
خواص دارویی
موسسه مبارزه با بیماری سرطان آمریکا چندین سال پیش در اثر مطالعات زیاد دریافت که علت اینکه سرطان معده در آمریکا کمتر از نقاط دیگر است این است که مردم آمریکا در تمام مدت سال پرتقال مصرف میکنند. البته شاید علت آن وجود ویتامین C در پرتقال است.
۱) دانشمندان سوئدی کشف کرده اند که خوردن پرتقال از سرطان لوزالمعده جلوگیری میکند.
۲) خوردن پرتقال کلسترول را پائین میآورد.
۳) پوست سفید پرتقال و ورقههای نازک بین قسمتهای داخل پرتقال بهترین دارو برای کاهش کلسترول خون است.
۴) اسانس پرتقال ضد عفونتهای میکربی است.
۵) پرتقال مقوی معده و ضد گاز معده است.
۶) پرتقال ضد سم، ادرار آور و نرم کننده سینه و ضد استفراغ است.
۷) جوشانده برگهای پرتقال برای شست وشوی ورمها و کاهش درد مفید است.
۸) خوردن پرتقال ضد اسپاسم و آرام بخش است.
۹) اسانس پرتقال را برای ضد عفونی کردن بکار میبرند.
۱۰) پرتقال خون را تمیز میکند.
۱۱) برای برطرف کرده چین و چروک صورت وشادابی آن قسمت خوراکی پرتقال را روی صورت بمالید و بعد از ۱۵ دقیقه با آب بشویید.
۱۲) از پرتقال برای کم کردن وزن میتوانید استفاده کنید. طرز استفاده بدین صورت است که یک عدد پرتقال و ۳ عدد لیموترش را پوست کنده و به قطعات کوچک تقسیم کنید بعد آنرا داخل دیگی ریخته و بان نیم لیتر آب اضافه کنید و بمدت ۱۰ دقیقه بجوشانید. سپس سه قاشق عسل به آن اضافه کرده و مجددا بمدت ۵ دقیقه بجوشانید و آنرا صاف کنید. از این شربت ۳ فنجان در روز بنوشید. تا وزن شما به مقدار ایده آل داراید.
۱۳) پرتقال گرچه اسیدی است، ولی خاصی قلیایی به بدن میدهد و برای کسانیکه گوشت زیاد مصرف میکنند و بدنشان اسیدی شده است مفید است.
۱۴) برای استفاده بیشتر از مواد غذای پرتقال بهتر است که پوست زردرنگ آنرا بگیرید و با پوست سفید و پرههای داخل آن بخورید، زیرا در پوست سفید آن مواد معدنی زیادی وجود دارد که اثر اسید موجود در پرتقال را خنثی میکند.
۱۵) خواص گفته شده فقط منحصربه پرتقال رسیده میباشد وآب پرتقال موجود در فروشگاهها و سوپر مارکتها این خواص را ندارند.