به گزارش حلقه وصل، حجتالاسلام حامد کاشانی محقق تاریخ اسلام و عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق (ع) درباره پنجاه و یکمین جلسه از سلسله جلسات درآمدی بر نهجالبلاغه گفت: در این جلسه به مباحث مطرح شده در خطبه 162 نهج البلاغه پرداخته شد.
عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق (ع) افزود: در این خطبه به 3 موضوع اصلی توجه شد؛ اول اینکه امیرالمومنین (ع) در این خطبه میفرماید باید به زمان حال توجه داشت و نباید در تاریخ باقی ماند، لذا غصه خوردن برای غصب خلافت گذشته دردی را دوا نمیکند.
حجتالاسلام کاشانی خاطرنشان کرد: این به این معنا نیست که این مسأله اصلاً مهم نیست، بلکه مهم است اما باید از شکست مجدد حکومت در حال حاضر جلوگیری کرد. در مباحث اجتماعی از قبیل حفظ نظام اجتماعی حضرت میفرماید غارت گذشته را ـ گرچه غارت است ـ رها کنید و اکنون به فریاد حکومت اسلامی برسید که این پاسخی به جریانهایی است که درصدد تخریب نظام اسلامی هستند.
این محقق تاریخ اسلام با اشاره به دومین موضوع مورد بحث در این جلسه اظهار کرد: امیرالمومنین (ع) میفرماید هر سخن جایی دارد و مباحث اعتقادی هم ممکن است گاهی اوقات زمینه بروز و زمان بیان نداشته باشد، بنابراین باید به نحوه بیان مطلب و زمان آن توجه کرد تا باعث جلوگیری از ایجاد تنش در جامعه شود.
وی درباره سومین نکته بحث شده در این جلسه نیز گفت: فردی به محضر امیرالمومنین (ع) آمد و سوالی تنشزا مطرح کرد، اما حضرت با اینکه فرمود هر سخن جایی دارد، اما در اینجا میفرماید من برای تو حق سوال کردن قائل هستم، به همین خاطر پاسخت را میدهم. این نشان میدهد مردم از مسئولانی که در حاکمیت هستند ـ چه راجع به مسائل دینی و چه حکومتی ـ حق پرسش دارند، حتی اگر آداب پرسش را رعایت نکنند و مسئولان حکومتی و نهادهای دینی مثل حوزههای علمیه لازم است به سوالات مردم پاسخ دهند.
در ادامه میتوانید صوت کامل سخنان حجتالاسلام کاشانی را در پنجاه و یکمین جلسه درآمدی بر نهجالبلاغه بشنوید: