به گزارش حلقه وصل، سید ابراهیم رئیسی صبح امروز با حضور در جلاس سران سازمان همکاری شانگهای، گفت: اعضای محترم هیئتهای بلندپایه، ابتدا مایلم مراتب تشکر و قدردانی خود را از جناب آقای امامعلی رحمان، رئیس جمهور محترم کشور زیبا و فرهنگی تاجیکستان و مردم تاجیکستان به خاطر مهماننوازی و میزبانی گرم این اجلاس و برنامهریزی بسیار خوب به عمل آمده طی دوره مدیریت ایشان در سازمان اعلام نمایم.
رئیس جمهور در ادامه اضافه کرد: از فرصت استفاده میکنم و فرارسیدن بیستمین سالگرد تاسیس سازمان همکاری شانگهای را به تمامی از اعضای محترم تبریک گفته و امیدوارم سازمان شانگهای در ادامه نیز مسیر بالنده خود را که موجب شده است در مدتی کوتاه جایگاه منطقهای و بین المللی مناسبی را کسب نمایند، تداوم بخشد.
رئیسی در ادامه افزود: اجازه دهید خرسندی خود را از بابت حضور در این نشست مهم و تاثیرگذار که یکی از معدود فرصتهای گفتوگو برای تضمین صلح و همکاری واقعی در سطح منطقه است، ابراز نمایم و از تمامی اعضای محترم برای عضویت دائمی ایران اسلامی صمیمانه تشکر میکنم.
دکتر رئیسی تصریح کرد: خانمها و آقایان، توسعه فرهنگی دستور کار اول همکاری کشورهای صاحب تمدن است. تمدن بشری آسیا و قلب تپنده آن در چین، هند، تاجیکستان و ایران فرهنگساز بوده است. فرهنگ تمدن آسیایی با همکاری، صبر، ادب و احترام متقابل و خیرخواهی و در یک کلام، حکمت و عدالت همراه بوده است. بزرگترین ادیان ابراهیمی در آسیا بودند.
رئیس جمهور اضافه کرد: معنویت نیاز همیشگی بشریت و گمشده انسان امروز است. بحران معنویت، زیرساخت همه بحرانهای جهان است. انحصارگراییف خشونت و نقض حقوق بشر جلوههایی از پیامدهای دوری از معنویت است. ایران میتوان نقش مهمی در توسعه منطقه گرایی فرهنگی ایفا نماید.
دکتر رئیسی بیان داشت: عالیجنابان، زمانی که من مسئولیت ریاست جمهوری اسلامی را عهده دار شدم، جهتگیری سیاست خارجی خود را تمرکز بر چندجانبهگرایی، اقتصادی و تقویت سیاست همسایگی به معنی وسیع آن و تقویت حضور درسازمانهای منطقهای معرفی کردم.
رئیسی تاکید کرد: ترکیب دو ابتکار اوراسیای و جاده - کمربند، میتواند تحقق عینی بخشی از این رویکرد باشد. ظرفیتهای عظیم جمهوری اسلامی به لحاظ ژئوپلتیک، جمعیت، انرژی، حمل و نقل، نیروی انسانی و از همه مهمتر معنویت فرهنگ و تمدن، میتواند تحرک معناداری به این چشم انداز ببخشد.
دکتر رئیسی تصریح کرد: این منطقه در طول تاریخ پیوستگی شگرفی داشته است و احیای این پیوستگی از کار ویژههای پیمان شانگهای و مورد تاکید جمهوری اسلامی ایران است. آسیا سرزمینی غنی از تمدنها به ارزشهاست. نقش آفرینی آسیا در عرصه بینالملل نیازمند حفظ تجاوز، هارمونی بین ملتها و تمدنهای خود است. ایران تجانس بین ملتها و تمدنهای آسیایی را تقویت میکند.
رئیس جمهور گفت: خانمها و آقایان، جهان وارد دوران جدیدی شده است. یکجانبهگرایی رو به زوال است. نظام بینالملل به سوی چندقطبی شدن و با توزیع قدرت به سود کشورهای مستقل در حال تغییر است. در شرایط کنونی صلح و امنیت جهانی از ناحیه سلطنتطلبی و چالشهایی همچون تروریسم و افراطگرایی و جداییطلبی، در معرض تهدید قرار دارد و تهدیدهایی که طیف وسیعی از کشورهای جهان و به ویژه اعضا و کشورهای سازمان همکاری شانگهای را هدف قرار داده است.
دکتر رئیسی با بیان اینکه آسیا همچون گذشتههای نه چندان دور در کانون تغییرات جهانی قرار دارد، اضافه کرد: حفظ و تقویت صلح در این پهنه گسترده، نه یک انتخاب، بلکه یک ضرورت است. سازمان همکاری شانگهای و روح آن، یعنی اعتماد متقابل و منافع مشترک، برابری، رایزنی مشترک، احترام به تنوع فرهنگی و توسعه مشترک ابزار کلیدی در راستای حفظ صلح در قرن بیست و یکم است و توسعه از مسیر همکاری و هماهنگی کشورهای کلیدی منطقه حاصل میشود. در این مسیر شکلگیری و پیوندهای زیر ساختی میان کشورهای مختلف اهمیت و ضرورت دارد.