به گزارش حلقه وصل، حجتالاسلام نصرالله پژمانفر عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی به مناسبت 14 تیرماه روز قلم، اظهار داشت: موضوع قلم و ابعاد آن از مسائلی است که از یک سو به اعتقادات برمیگردد و از سوی دیگر مسئله فرهنگی، اجتماعی و چند بعدی شمرده میشود.
وی با اشاره به اینکه خداوند در قرآن کریم به قلم سوگند یاد کرده «مداد العلماء افضل من دماء الشهداء » و در روایات هم فراوان قلم علما بالاتر از دماء شهدا دانسته شده،گفت: تحلیلهای متفاوتی وجود دارد و روایات متعددی درباره ارزش قلم وجود دارد. مثلا در تحلیل روایت مداد العلماء افضل من دماء الشهداء آمده خون شهدا در صورتی پایدار میماند که بتوان از آن دفاع اعتقادی کرد. بنابراین قلم یک عالم میتواند از خون شهدا پاسداری نماید.
به گفته وی، در حوزه قلم باید به چند مسئله توجه شود، نخست اینکه آزادی بیان از جمله حقوق مسلمی است که باید مورد تاکید باشد. ما باید آن را به عنوان یک اصل بپذیریم. همانگونه که در قانون اساسی هم مورد توجه است؛ نکته دیگر اینکه آزادی بیان باید تا مرزی ادامه یابد که حقوق دیگران پامال نشود. امروز شاهدیم به بهانههای آزادی بیان تهمتها و نسبتهای ناروا و همچنین گزارشهای غلط به مردم ارائه میشود.
این نماینده مردم در کمیسیون فرهنگی مجلس ضمن اشاره به منویات رهبر انقلاب در حوزه آزادی بیان اظهار داشت: ایشان بارها در اظهاراتشان تاکید داشتند که آزادی قلم و بیان حق مسلم مردم و مطبوعات است. باید توجه کرد که معظمله معمولا تاکید داشتند که این آزادی بیان تنها متعلق به مطبوعات نبوده و مردم نیز باید و حق دارند اطلاعات دقیق دریافت کنند.
پژمانفر با بیان اینکه باید توجه کرد که نویسنده و فردی که قلم در دست دارد باید متعهد باشد و بتواند مسئلهای از مسائل مردم را با قلم خود حل کند، توضیح داد: اگر نویسنده در قلم خود متعهد نباشد آسیبهای فراوانی زده میشود، امروز نویسندگان ما با نوشتار خود و قلمهایی که ثبت میکنند بسیاری از مشکلات و معضلات مردم را منتقل کرده و بر آن اساس توانستهایم آنها را حل کنیم و با توجه به آثار قلمی برای مردم سبک زندگی قابل دفاعی ارائه دهیم.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود به فضای مجازی اشاره کرد و توضیح داد: امروز فضای مجازی ابزار جدیدی شده، اما اینگونه نیست که فقط بخواهیم از آثار قلمی عبور کرده و تنها به فضای مجازی توجه داشته باشیم. امروز در فضای مجازی افرادی که به درستی قلم میزنند تاثیرات خوبی داشتهاند، اما در فضای قلم باید اجازه دهیم نقد صورت گیرد.
پژمانفر در ادامه سخنانش با انتقاد از دولت دوازدهم و عدم ارائه نقد به فعالیتهای آن اظهار داشت: یکی از اشکالات این است که دولتها علیالخصوص دولت فعلی فضای نقد را بسته نگه داشته و اجازه نمیدهد کسی از عملکردش انتقاد کند. تهمتها، قطع یارانهها و ....اینها مشکلاتی هستند که امروز در قلمها منعکس میشوند. بنابراین باید زمینه نقد دولت فراهم باشد. امروز حتی اجازه داده نمیشود کسی مطلبی را عنوان کند در صورتیکه برخوردهای اینگونه آسیبزننده هستند.
به گفته وی، اما اصحاب قلم و رسانه علیرغم اینکه 4 دهه از انقلاب را سپری کردهایم متاسفانه کمترین حمایتها و خدمات را دریافت کردند و من به عنوان عضو کمیسیون فرهنگی مجلس از اصحاب قلم و رسانه به خاطر کوتاهی عذرخواهی میکنم.