علی رضاییان در گفتگو با خبرنگار حلقه وصل با تاکید براینکه خوشنویسی در ایران بعد از ظهور اسلام پدیدار شد گفت: خوشنویسی به دلیل اینکه با کلام خدا و آیات و احادیث تلفیق شده است هنر مقدس و زلالی می باشد.
عضو انجمن خوشنویسان کشور با عنوان اینکه مسلمانان دوست دارند کلام خدا را به زیباترین شکل دریافت کنند اظهار داشت: وقتی کلام خدا و سخنان گوهربار ائمه طاهرین جاری شد مسلمانان دوست داشتند این کلامات الهی را با زیباترین شکل ممکن لمس و احساس کنند.
خوشنویسی یک هنر مردمی وعمومی شده است
رضاییان با تاکید براینکه خوشنویسی مختص ایران اسلامی نیست افزود: در کشورهای خاور دور از زمان های قدیم زیبانویسی و طراحی های خطی یک اصل مهم بوده است.
وی با اعلام اینکه خوشنویسی یک هنر سنتی است گفت: این هنر نباید با ورود عصر تکنولوژی دچار رکود و فراموشی شود بنابراین روزآمدسازی و خلاقیت در هنر خوشنویسی ضروری به نظر می رسد.
این مدرس خوشنویسی با بیان اینکه خوشنویسی در گذشته محدود و شخصی بود گفت: الان این هنر سنتی در معابر عمومی و در فضای پرکاربرد مجازی قابل استفاده است.
رضاییان با تاکید براینکه مردم ایران هنردوست هستند گفت: مردم چون هنر خوشنویسی بر زیباشناختی استوار است و با کلام وحی عجین شده آن ران دوست دارند و می خواهند چشم نوازتر از گذشته باشد.
خوشنویسی با همراهی هنرهای دیگر می تواند ماندگار شود
وی با بیان اینکه خوشنویسی باید با هنرهایی مانند طراحی و گرافیک ترکیب شود اظهارداشت: در روزگاری که جوانان پیام های مختلف را در کمترین فاصله مکانی و زمانی دریافت می کنند و جامعه دچار چند صدایی و چند گانگی است باید هنر خوشنویسی به روز و امروزی شود.
این استاد هنرهای تجسمی با اعلام اینکه خوشنویسی یک هنر ریشه دار و اصیل است و باید هنرمندان گرافیکی به آموزش و پذیرش آن توجه کنند، گفت: وقتی هنری با سنت و مذهب مردم عجین شده است، یعنی باید جایگاه و وجاهتی خاصی داشته باشد.
رضاییان با اشاره به اینکه در هنر باید به یک لذت عمیق شخصی رسید افزود: امروزه سیاه مشق نویسی، قطعه نویسی، خط نقاشی و طراحی فرم های خاص خطاطی می تواند به توسعه و رشد خوشنویسی کمک کند.
وی با بیان اینکه خوشنویسی به ترویج انگاره های عاشورایی و مذهبی کمک شایانی کرده است گفت: ایجاد ترکیب هنری می تواند در جهانی سازی مکتب عاشورای حسینی موثر باشد. این بدان معناست که باید هنرمندان یکی از پایه های اصلی گروه ها و هیات های مذهبی باشند.
هنرمندان انقلابی و متعهد می توانند هنرهای اصیل اسلامی را حفظ کنند
استاد خوشنویسی کشور با بیان اینکه هنر انقلاب اسلامی باید به عنوان یک مجموعه به جهانیان معرفی شود گفت: وقتی که می خواهیم یک اندیشه را معرفی کنیم باید همه عناصر و زیرساخت های لازم برای شناخت و معرفی برزیبایی شناختی بومی- اسلامی استوار باشد.
وی به نقش مهم گروه های جوان مذهبی در حفظ و توسعه هنر خوشنویسی تاکید کرد و اظهار داشت: در دنیایی که بسیاری از افراد دنبال زندگی ماشینی و ساندویچی هستند ورود و حضور جوانانی که از آبشخورهای اصیل مذهبی استفاده می کنند می تواند هنر انقلاب اسلامی را پربار سازد.
رضاییان حرکت جامعه ایمانی مشعر در حمایت و تقویت عناصر هنرمند مذهبی را بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت: در میان جوانان مسجدی و بسیجی استعدادهای شگرفی هستند که نیاز به حمایت و هدایت دارند و یکی از راه های کمک به این عزیزان ایجاد ارتباط استاد و شاگردی و ایجاد شبکه ای از هنرمندان متعهد و انقلابی است.