سرویس معرفی: محمدهادی حبوباتی دبیر مؤسسه فرهنگی تربیتی «عروج» یزد در آستانه ی روز جهانی قدس در خصوص فعالیت های این مؤسسه و برپایی نمایشگاه «ایستگاه خیبر» با حلقه وصل به گفتگو نشست.
وی بیان داشت: در سال 82 چند دانشجوی دغدغه مند در حوزه فرهنگی تصمیم به راه اندازی و تأسیس مؤسسه ای با رویکرد تربیت محوری گرفتند و فعالیت فرهنگی خود را در جهت تقویت روحیه جهادی و تشویق جوانان و نوجوانان به فعالیت های ارزشی وانقلابی آغاز کردند.
حبوباتی ادامه داد: این مؤسسه با نام «عروج» در دو بخش «مدرسه عشق» و «گروه شهید سید عباس موسوی» فعالیت خود را با محوریت مباحث تربیتی، فرهنگی و اجتماعی انجام می دهد.
دبیر مؤسسه فرهنگی تربیتی «عروج» تصریح کرد: در واق «عروج» در بررسی وضعیتهای موجود ماموریتهایی را برای خودش تعریف میکند که این ماموریتها در زیرمجموعههای وابسته به آن اجرا میشوند که همان دو بخشی هستند که نام بردم.
وی خاطر نشان کرد: «مدرسه عشق» به عنوان ورودی مؤسسه عمل میکند و فعالیتهای آن بیشتر جنبه آموزشی دارند. یعنی دانش آموزان از طریق مدارس با مؤسسه آشنا و معرفی می شوند و در طی فرایندی گزینش می شوند. ابتدا گزینش توسط مدیر و معاون مدارس انجام می گیرد که از بین دانش آموزان پایه هفتم صورت می گیرد در مرحله بعد گزینشی توسط مؤسسه و در نهایت انتخاب اعضاء شرکت کننده در دوره های مدرسه ی عشق در اردویی که توسط مجموعه برگزار و تمام نوجوانان شرکت می کنند انجام می گیرد.
حبوباتی افزود: به دلیل گزینش هایی که انجام می شود ظرفیت ما مشخص و محدود است در واقع کار ما کاملاً به صورت کیفی دنبال می شود و بحث کمی مدنظر مانیست، ما به دنبال اثرگذاری و اثرگیری از مخاطبان نوجوانی هستیم که این دوره را با ما می گذرانند.
این فعال تربیتی ادامه داد: در مدرسه عشق یک دوره آموزشی تابستانه وجود دارد که در آن مجموعهی مباحث و مبانی مؤسسه به ورودیها آموزش داده میشود. همان طور که گفتم مخاطبین این دوره بیشتر دانشآموزان راهنمایی و دبیرستان هستند البته با توجه به تجربهای که بدست آمده، اثرگذاری و ماندگاری ورودیهای دوره راهنمایی بیشتر بوده و برای همین کمکم ما هم به جذب این رده سنی گرایش پیدا کردهایم.
دبیر مؤسسه «عروج» یزد به محتوای آموزشی این دوره اشاره کرد و گفت: در بخش آموزشی مؤسسه جلسات روشنگری، گفتمان سازی، اصول عقاید، سیره شهدا، اندیشههای امام خمینی(ره)، داستانهای قرآنی و ایجاد نوع نگاه جهادی در فعالیتها برگزار می شود و بعد از پایان دوره جلسات هفتگی در طول سال ادامه مییابد.
وی اضافه کرد: مربیان این دورهها از اعضای خود مؤسسه و هم برخی از اساتید خارج از مؤسسه هستند. برخی از ورودی های قبلی که الان دانشجو یا طلبه هستند، خودشان مربیگری دورهها را بر عهده دارند. در واقع اینگونه نیست که با اتمام دوره های مدرسه ی عشق در طول پنج یا شش سال افراد کنار گذاشته شوند و اعضای جدید جذب شوند ما تلاش می کنیم که ارتباطمان با بچه ها قطع نشود.
این فعال فرهنگی یادآور شد: به هر صورت بعد از راه اندازی بخش مدرسه عشق و فعالیت در این حوزه کم کم این دغدغه در اعضاء ایجاد شد که وارد حوزه عملیاتی شوند و آحاد مردم را درگیر کنند و سطح فکری، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی آن را بالا ببرند به همین منظور گروه شهید مجاهد سید عباس موسوی را راه اندازی کردیم.
دبیر مؤسسه «معراج» ادامه داد: در واقع فعالبت مدرسه عشق تنها برای اعضاء وشرکت کنندگان دوره هایی است که برگزار می کند اما حوزه فعالیت گروه شهید عباس موسوی در خصوص عموم مردم اجرا می شود که عمدتاً در مورد مسائل روز جامعه هم هست مثل نقد فیلم، برپایی نمایشگاه به مناسبت های مختلف ملی و دینی، برگزاری نمایشگاه کتاب، نشست های سیاسی، انجام فعالیت در حوزه بیداری اسلامی و ... .
وی خاطر نشان کرد: مثلا در حوزه حمایت از کالای ایرانی به دنبال ایجاد جو اجتماعی حمایت از کارگر ایرانی و البته راهنمایی متقاضیان کالای ایرانی به عرضه کنندگان آن کالاها و همچنین تشویق و تبلیغ برای مغازه دارانی که عرضه کننده کالای ایرانی هستند از جمله فعالیت هایی است که در بخش «مجاهد شهید عباس موسوی» در دستور کار قرار گرفته است.
حبوباتی تصریح کرد: به طور کلی این گروه با گرایش دشمنشناسی و به ویژه صهیونیسم و فرقههای انحرافی و نقد سینمای هالیوود فعالیت میکند و در طول سال هم نشستهایی در این راستا دارد. اوج برنامههای آن هم در روز قدس هر سال است که برنامهای تحت عنوان «ایستگاه خیبر» در مسیر راهپیمایی در یزد بر پا می کند.
این فعال فرهنگی تربیتی افزود: در این ایستگاه غرفههایی جهت عرضه محصولات، نمایشگاههای مرتبط و… برپا میشود. برای مثال در مورد آگاه سازی در خصوص یمن، میانمار و مسائل جهان اسلام با محوریت مسئله قدس و فلسطین بنرها و پوسترهایی نصب، نشست هایی برگزار و همان طور که اشاره کردم محصولات فرهنگی نیز عرضه میشود.
دبیر مؤسسه عروج یزد خاطر نشان کرد: البته این نمایشگاه با توجه به دغدغه ای که در مورد راهپیمایی روز قدس و اهمیت این موضوع در بین بچه های گروه وجود داشت راه اندازی شد و ابتدا موضوع تنها فلسطین و اشغالگری اسرائیل و به تصویر کشیدن مشکلات مردم فلسطین و نگاه ایران نسبت به این مسئله بود اما به تدریج به گذر زمان بحث بیداری اسلامی هم مطرح شد و غرفه های نمایشگاه خیبر نیز گسترش یافت البته هر سال به نوع خاصی و در مسیرهای متفاوتی برپا شده است.
حبوباتی ادامه داد: پخش مستند، غرفه کودک، غرفه نقاشی، تیر اندازی به عکس و تصویر مستکبران نیز از دیگر برنامه های این نمایشگاه در طول این سال ها بوده است که هدف اصلی ما تنها زدن یک تلنگر به اهل فکر در خصوص بحث قدس بوده است و از آنجا که در مسیر راهپیمایی برپا می شده بسیار مورد استقبال قرار می گرفت و از آنجا که گرداندگان این نمایشگاه از نوجوانان و جوانان بودند، نوجوانانی که در مسیر راهپیمایی از این نمایشگاه دیدن می کردند و اطلاعاتی توسط نوجوانانی مثل خودشان در اختیارشان قرار می گرفت برای آن ها تازگی داشت و آن ها هم اعلام می کردند که دوست دارند در این مسیر قرار بگیرند و اطلاعات بیش تری کسب کنند و معمولاً مؤسسه برای آن ها معرفی می شد و آن ها درخواست حضور در برنامه های مؤسسه را داشتند.
وی ضمن اشاره به مربی محور بودن فعالیت های این دو بخش در مؤسسه عروج اظهار داشت: البته امسال به دلیل اعتقاد به عدم موازی کاری به دلیل فعالیت بخش های دیگر در این حوزه و همچنین تمرکزی که مؤسسه در بحث حمایت از کالای ایرانی در پیش گرفته است این نمایشگاه دایر نمی شود. اما بچه های گروه شهید موسوی و مدرسه عشق حتما در روز جهانی قدس که تبلور ارزش ها و فرهنگ اسلامی در مبارزه با ظلم، آگاه سازی، انتقال و ترویج گفتمان استکبارستیزی در نسل سوم و چهارم انقلاب اسلامی است حضور خواهند یافت.
این فعال تربیتی در پایان اضافه کرد: به هر صورت فعالیت های این مجموعه مربی محور است و برنامه ها در قالب ایده ها مطرح و عدم موازی کاری و اثرگذاری کار بسیار مورد توجه قرار می گیرد.