سرویس معرفی: در میان شاعران برجسته انقلاب، نام مرحوم سبزواری بهگونهای دیگر میدرخشد. «آقای حمید» را میتوان مضمونساز و مسلط به واژهها دانست که در حد بالای قریحه شعری، اشعارش را در خدمت مردم و انقلاب میسرود. اگرچه او هم مانند دیگر شاعران و ادیبان، پس از مرگش به زبانها آمد اما هنوز در قدرش ستایش نشده است. همانطوری که هیچ بازنشری از آثار او در بازار کتاب دیده نشده و حتی مقبرهاش که پیش از این بنا بود تبدیل به موزه دائمی استاد شود، این روزها خوابگاه معتادان شده است! اما روز گذشته چهارمین
«شنبه انقلاب» بهانهای بود تا ادیبان انقلابی در منزل استاد سبزواری دور هم جمع شوند و یاد ایشان را زنده کنند. در این مراسم که به همت جنبش مردمی پاسداشت 40 سال انقلاب اسلامی در خانه پدر شعر انقلاب برگزار شد، اهالی ادب نظیر علیرضا قزوه، حسین اسرافیلی، محمدرضا سنگری، مجتبی رحماندوست، محمد گلریز، راضیه تجار، قاسم صرافان، عباسعلی براتیپور و... حضور داشتند.
مجتبی رحماندوست شاعر و نویسنده کشورمان در این برنامه ضمن بیان ویژگی ها و شخصیت کم نظیر استاد سبزواری گفت: رهبر معظم انقلاب پرچمدار خیزش ادبی ایران، در دوره معاصر هستند؛ ایشان همواره به شاعران نسبت به موضع گیری در مسائل روز گوشزد می کنند تا شعرشان از این توانمندی خالی نباشد. بر همین اساس استاد سبزواری نمونه عملی توصیه های مقام معظم رهبری بود.
وی افزود: جهش خیرهکننده در فراگیری زبان فارسی در جهان مدیون انقلاب اسلامی است به صورتی که در حال حاضر شاهد تأسیس بیش از 200 مرکز و 52 کرسی زبان فارسی در دانشگاههای جهان و همچنین آموزش زبان فارسی به بیش از 77000 دانشجو و طلبه مقیم ایران هستیم.
وی با اشاره به نگاه ویژه انقلاب اسلامی به حوزه شعر و ادب گفت: 4000 زن شاعر و داستان نویس، سند افتخار ادبی جمهوری اسلامی ایران است.
وی افزود: استاد سبزواری در اوج توانمدی شعری و ادبی، فعال و کار آمد بود و حضور فعال و با نشاط ایشان در عرصه های سیاسی، ادبی و فرهنگی بر کسی پوشیده نبود.
رحماندوست خاطر نشان کرد: بهترین دلیل برای امکان چیزی وقوع آن است و استاد سبزواری وقوع شعر انقلاب بود و امروز همه شاعران، منزل ایشان را مأوا و پناهگاه خود می دانند و ایشان در قلب همه ما قرار دارد.
محمدگلریز خواننده نام آشنای کشورمان هم یکی از مهمانان این برنامه بود و با اشاره به شخصیت مرحوم سبزواری گفت: در آستانه چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی برخلاف نظر دشمنان که انقلاب رویشی نداشته است، حداقل در عرصه شعر و ادب فارسی کار های بزرگی رقم خورد و اکنون در آینن تکریم استاد بزرگ شعر انقلاب استاد سبزواری قرار داریم.
وی افزود: انقلاب اسلامی درهای بسته را به روی شعر و ادبیات آیینی و اقوام گشوده است استاد سبزواری از جمله افرادی بود که در حوزه خوش درخشید.
وی افزود: انقلاب اسلامی احیاگر شعر، این ثروت ملی ایرانیان است و بنده مفتخرم که قبل از انقلاب در محضر استاد سبزواری تلمذ کردم و جا دارد همچون این مراسم های آیین های تکریمی برای اساتید برجسته همچون مرحوم شاهرخی، مرحوم اوسطا و ... برگزار شود. هرکدام از این اساتید مرحوم در شعر انقلاب همچون ستون بودند.
گلریز در اشاره به چند ویژگی شاخص مرحوم سبزواری گفت: اشعار ایشان به گونه ای بود که مردم با ان زندگی می کردند بر همین اساس در جلسه ای که مقام معظم رهبری حضور داشتند تاکید کردند که باید به گونه شعر گفت که مانند شعر بانگ آزادی مرحوم سبزواری باشد، شعری که مردم آن را زمزمه می کردند.
وی عنوان کرد: شهامت و شجاعت از ویژگی های شاخص مرحوم سبزواری بود، ایشان قبل از انقلاب و حتی در فضای ترور سالهای ابتدایی انقلاب ترسی از شعر گفتن نداشت و در یک کلام ایشان فدایی انقلاب بود و در سرودن هر شعری بی پروا بود.
این شاعر انقلابی با اشاره به تاثیر انقلاب در فراگیری زبان فارسی عنوان کرد: می توان گفت انقلاب اسلامی زبان فارسی را زبان رایج انقلابیون جهان کرد.
گلریز در پایان گفت: هنر رژیم پهلوی قتل و زندانیکردن شعرای تراز اول بود؛ میرزاده عشقی، فرخی یزدی و ... از قربانیان عرصه فرهنگ در رژیم پهلوی بودند.
محمدرضا سنگری نیز سخنران بعدی که در ابتدا اظهار داشت: در باور و اندیشه دین اسلام، انسان همواره مورد آزمون و آزمایش است و انقلاب اسلامی یک آزمون گاه بزرگ بوده و هست.
وی افزود: در موضوع شعر و ادبیات، عدالت طلبی و آرمانخواهی با انقلاب اسلامی وارد شعر وادب فارسی شد.
سنگری با اشاره به گمراهی بعضی از انسان ها در طول مسیر، گفت: افراد بسیاری در امتحان و آزمون الهی راه را گم کردند ولی استاد سبزواری توانست با سرافرازی از امتحان انقلاب اسلامی بیرون بیاید.
وی ادامه داد: بعد از انقلاب عده ای در زمان لازم این جریان را همراهی نکردند اما کسانی مانند مرحوم استاد سبزواری پای شعر انقلاب ماند.
وی با استناد به مفاهیم و آیات قرآنی ادامه داد: کسی که به راه مستقیم برود هیچ گاه گُم نمی شوند. همه اساتید شعر و هنر انقلاب از جمله استاد سبزواری درختان تنومند و تناور فرهنگ و هنر انقلاب اسلامی بودند.
سنگری ادامه داد: استاد سبزواری در وجود همه ما هست و هیچ گاه رنگ نمی بازد.
سنگری در پایان تاکید کرد: استاد سبزواری برای انقلاب متحمل زجر های زیادی شد و در مواردی کتک خورد، حتی از طرف دوستان خود هم با نکوهش هایی همراه بود ولی هیچ زمان راه را گُم نکرد و همیشه پیروز بود.
همسر مرحوم سبزواری نیز ضمن خوش آمد گویی به مهمانا شعر و هنر انقلاب اسلامی گفت: شایسته نیست که نامی از اساتید همچون سبزواری پس از مرگشان باقی نماند. ایشان شخصیتی بود که زندگی خود را به پای مردم و انقلاب گذاشت.
محسن سبزواری فرزند مرحوم حمید سبزواری، ضمن انتقاد از وجود کمرگ آثار و کتب شاعران بزرگ در نمایشگاه کتاب گفت: به عنوان فرزند کوچک استاد سبزواری وقتی که به نمایشگاه کتاب سر زدم متاسفانه کتابی از استاد سبزواری پیدا نکردم این در حالی است که روحیات استاد سبزواری روحیاتی بود که همواره برای مردم جان می داند.
وی افزود: تصور نمی کردم در نمایشگاه کتاب، کتابی از اسطوره شعر انقلاب وجود نداشته باشد. متاسفانه من به عنوان فرزند استاد اگر بخوام کتابی از ایشان هدیه کنم، کتاب ایشان در منزل خودمان نیست. من از شما شاعران و اساتید شعر انقلاب در خواست دارم اگر انقلاب برایتان مهم است برای این موضوع کاری کنید.
محسن سبزواری گفت: البته تصور نشود خواسته من برای پدرم است این موضوع شامل سایر اساتید مرحوم و دیگر شاعران زنده نیز می شود. همچون استاد شاهرخی که آثار و کتب ایشان نیز به راحتی در اختیار نسل جوان قرار نمی گیرد.
سبزواری عنوان کرد: حیف است که زحمات اساتید همچون سبزواری از بین رفته و در اختیار نسل جوان قرار نگیرید.
علیرضا قزوه هم از دیگران مهمانان این برنامه بود که با اشاره به شخصیت بزرگ و انقلابی استاد سبزواری اظهار داشت: استاد سبزواری شخصیتی بزرگ بود و بعد از فوت ایشان تازه شخصیت آن مرحوم شناخته شد.
وی با اشاره به نقش رهبر انقلاب در اعتلای شعر و ادبیات در بعد از انقلاب تصریح کرد: ادیب بودن رهبران انقلاب اسلامی ایران، عامل بزرگ تعالی ادب پارسی است.
قزوه گفت: ادبیات فارسی همواره مورد هجوم کشور های بیگانه بوده به صورتی که اگر فارسی ستیزی انگلیس در هند نبود، زبان فارسی، در بین چند زبان نخست دنیا بود.
وی افزود: کسی در حد استاد سبزواری نبود، آن مرحوم با شور انقلابی در مراسمات شبشعر انقلاب شرکت میکرد و همیشه پادررکاب این انقلاب بود.