سلام فرمانده» با استقبال خیلی خوبی مواجه شده، مردم به آن علاقه دارند، حتی بعضیها را دیدم که با وجود بیتفاوتی نسبت به انقلاب از «سلام فرمانده» استقبال کردهاند.
کتاب «من میگویم شما بگریید» مجموعهای از مرثیههای عاشورایی است که علیرضا قزوه جمعآوری کرده است.
شاید برایتان جالب باشد که من و آقای راغب و مرحوم سبزواری از پیش از بهمن ماه 1357 با هم همکاری داشتیم. گاهی آقای راغب ملودیهایی را به آقای سبزواری میدادند و گاهی هم آقای سبزواری اشعاری را به آقای راغب میدادند. آثاری که آقای راغب آهنگش را میساختند با همفکری و تبادل نظر مداوم به یک سرود تبدیل میشد. آقای راغب میدانست که این سرود را برای صدای چه کسی مینویسد.
مراسم یادبود شاعر انقلابی استاد حمید سبزواری در محفل شعر حوزه هنری خراسان رضوی عصر فردا 25 خردادماه برگزار می شود.
یازدهمین بسته فرهنگی حلقه وصل در آستانه سالرور درگذشت پدر شعر انقلاب به معرفی کتاب، ویدیو و آثار گرافیکی مرتبط با شخصیت و آثار استاد حمید سبزواری اختصاص دارد.
مجموعه آثار زندهیاد حمید سبزواری پدر شعر انقلاب سیزدهم آبانماه ۹۷ در سالن سوره حوزه هنری رونمایی میشود.
رئیس بسیج هنرمندان از انتشار آخرین اثر زندهیاد حمید سبزواری شامل سرود و سرودههای او در موضوعات انقلاب اسلامی و دفاع مقدس تا پایان تیرماه امسال خبر داد.
همزمان با دومین سالروز درگذشت زندهیاد حمید سبزواری تعدادی از سرودههای منتشرنشده از پدر شعر انقلاب که یکی از این اشعار در سوگ زندهیاد قیصر امینپور است منتشر می شود.
سبزواری بیش از اینکه متخیل باشد زبانآور است. این شاعر خراسانی از وارثان سنّت قصیدهسرایی قدیم است و از این نظر میتوان او را نقطۀ مقابل شاعری تصویرپرداز مثل نصرالله مردانی دانست.
مروز دومین سالروز درگذشت زندهیاد حمید سبزواری، پیر آرمانگرای شعر انقلاب است. شاعری که با سرودهای «خمینی ای امام(ره)» و «الله اکبر» در ذهن مردم ماندگار شده است.
موضوع و محور اصلی و اصیل اکثر سرودههای حمیدِ شعر انقلاب، «درد دین» بود و قصّه شیرین. از همین رو آن پیر دردآشنا هر گاه قصد قصیده میکرد، از پیروزی میهن میگفت و شکست اهریمن.
کتاب خاطرات حمید سبزواری با عنوان «حال اهل درد» در قالب چهار فصل تنظیم شده است؛ که همزمان با سالروز درگذشت شاعر معرفی میشود.
حسین شمسایی شاعر و مداح کشورمان به خاطرهای از دیدار حمید سبزواری با شهید بهشتی اشاره کرد که سبزواری در آن شعری را خواند و شهید بهشتی به او گفت: «بروید برای جمهوری شعر بگویید.»
مصطفی محدثی خراسانی از خاطرات با استاد سبزواری میگوید و اینکه او از کودکیاش برایم تعریف میکرد که ر معدن به همراه پدر کار میکرد و یا اداره یک گرمابه را داشت، میگفت: چون میدانم تو با جوانان زیادی در ارتباط هستی دوست دارم برای آنها تعریف کنی تا این نسل بداند که باید برای رسیدن به هدف خستگیناپذیر باشند.
بیشترین تاثیر گذاری ایشان در همان دهه نخست انقلاب اسلامی با همان سرود های معروفی است که از ایشان مثل «خمینی ای امام» و خیلی از سرود های ماندگار دیگر باقی مانده است. یا «آمریکا آمریکا مرگ به نیرنگ تو» و خیلی از سرود های ماندگاری که شنیده شده متعلق به آقای سبزواری است . شاید بیش از صد سرود، در طول این سال ها داشته و حداقل سی تا چهل سرود ایشان طوری معروف هستند که به خاطر می آوریم.
سیدعلی موسوی گرمارودی در آستانه سالگرد درگذشت مرحوم حمید سبزواری شاعر انقلاب اسلامی، گفت: ایشان تنها در سرود استاد نبودند؛ بلکه همه قالبها و حوزههای شعری را با استادی تمام و با زبان فخیم که همان زبان خراسانی ست؛ آزمود.
ناموران بیاعتبار در کشور ما کم نیستند. نمونهاش زندهیاد حمید سبزواری است. او که سالها به رغم خفقان موجود در دهه ۵۰، برای به سرانجام رسیدن انقلاب از جان و مال خود گذشت، نام او امروز در میان کاغذبازیها و شوآفهای مسئولان گم شده است.
رضا اسماعیلی در آستانه دومین سالگرد درگذشت حمید سبزواری در یادداشتی آورده است: دقت نظر در مضمون، بیانگر دغدغههای دینی و قرآنی استاد سبزواری است که برای من و همه کسانی که خود را شاعر آیینی مینامند، بسیار سازنده و راهگشاست.
«شنبه انقلاب» بهانهای بود تا ادیبان انقلابی در منزل استاد سبزواری دور هم جمع شوند و یاد ایشان را زنده کنند. در این مراسم که به همت جنبش مردمی پاسداشت 40 سال انقلاب اسلامی در خانه پدر شعر انقلاب برگزار شد، اهالی ادب نظیر علیرضا قزوه، حسین اسرافیلی، محمدرضا سنگری، مجتبی رحماندوست، محمد گلریز، راضیه تجار، قاسم صرافان، عباسعلی براتیپور و... حضور داشتند.
محمدرضا سنگری از پژوهشگران ادبیات گفت: حمید سبزواری ممتحن بزرگی بود که از آزمون انقلاب سرافراز بیرون آمد؛ در حالی که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی برخی انقلاب را همراهی نکردند و عدهای هم آن را رها کردند.