به گزارش حلقه وصل، زیارت رَجَبیّه از جمله زیارات مأثور و مشهور شیعه است که بر استحباب خواندن آن در ماه رجب در حرمهای معصومان تأکید شده، به گفته شیخ طوسی، این زیارت از ناحیه حضرت ولیعصر(عج) صادر شده است. قدیمیترین منبعی که این دعا را ذکر کرده، کتاب «مصباح المجتهد» شیخ طوسی و پس از آن کتاب «المنار» محمد بن جعفر مشهدی است.
در همین راستا، «محمد شجاعی» محقق و پژوهشگر علوم قرآن و حدیث در بیانی با اشاره به اینکه ادعیه ماه رجب نوعاً انشای خود امام زمان (عج) خطاب به شیعیانشان است، به «زیارت رجبیه» اشاره کرد و گفت: این دعایی است که معمولاً در حرم اهل بیت (ع) میخوانیم و با این فراز آغاز میشود؛ «الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِی أَشْهَدَنَا مَشْهَدَ أَوْلِیَائِهِ فِی رَجَبٍ»، سپاس خدا را که ما را در ماه رجب در محضر اولیائش حاضر کرد.
این پژوهشگر علوم قرآن و حدیث افزود: بر اساس همین فراز باید به این نکته توجه داشته باشیم که اگر ما به زیارت اهل بیت(ع) میرویم، در واقع این خداست که ما را به زیارت برده است و این از عظیمترین الطاف و نعمات الهی به شمار میرود.
شجاعی با بیان اینکه دعای رجبیه بحث انسانشناسی بزرگی را در بردارد، اظهار کرد: اهل بیت (ع) با این حمد در ابتدای این دعا میخواهند ما را به این نکته توجه بدهند که پیوسته بر سر سفره خدای متعال هستیم.
وی با اشاره به فرازی دیگر از این دعای شریف گفت: «اللَّهُمَّ فَکَمَا أَشْهَدْتَنَا مَشْهَدَهُمْ [مَشَاهِدَهُمْ] فَأَنْجِزْ لَنَا مَوْعِدَهُمْ وَ أَوْرِدْنَا مَوْرِدَهُمْ»، خدایا! چنان که ما را به محضر ایشان حاضر کردی، به وعده آنها در حق ما وفا کن و ما را به جایگاه ورود آنان و فیض وجودشان وارد فرما.
این پژوهشگر علوم قرآن و حدیث یادآور شد: از جمله این وعدهها «ظهور امام زمان (عج)»، «محشور شدن با اهل بیت(ع)» و ... است. ما طاقت دوری از خانواده اصلی و آسمانی خود را که همان اهل بیت(ع) باشند نداریم، لذا از خداوند متعال درخواست میکنیم که هرجا اهل بیت(ع) را میبرد، ما را نیز همانجا ببرد.
* ادامه سخنان استاد شجاعی را در فیلم زیر ببینید