به گزارش حلقه وصل، طرح صیانت از فضای مجازی تعدادی از نمایندگان مجلس باعث نگرانی بسیاری از مردم شده است. آنها میترسند آزادی عملشان در فضای مجازی با تصویب این طرح محدود شود. فضای مجازی فقط بحث سرگرمی نیست؛ کم نیستند افرادی که خرج زندگیشان را از کسب و کار اینترنتی در شبکههای اجتماعی مجازی بهدست میآورند. فیلتر و مسدود شدن بیبرنامه و بیجایگزین شبکههای اجتماعی آنها را حتی در تأمین هزینه زندگیشان دچار مشکل میکند. کشورهای دیگر هم قوانین مختص خود را در فضای مجازی دارند، اما جایگزین مناسب هم با تکیه بر علم بومی برای مسدودیت شبکههای اجتماعی تدبیر کردهاند.
امیر خوراکیان، معاون حقوقی و امور مجلس مرکز ملی فضای مجازی با اشاره به جلساتی که طی ماهها و هفتههای اخیر با نمایندگان مجلس شورای اسلامی به خصوص اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس، ذینفعان و فعالان حوزه فضای مجازی کشور داشته میگوید: «هدف اصلی از این طرح قانونگذاری برای تنظیمگری است نه ایجاد محدودیت و مسدودسازی خدمات. این نگاه به وضوح در مسیر اصلاح و تکامل این طرح قابل مشاهده است.»
او اضافه میکند: «متأسفانه مراحل اصلاح و تکمیل این طرح به خوبی از رسانهها اطلاعرسانی نشده و صرفاً طرح اولیه منتشر شده است در حالی که این طرح طی جلسات متعدد با اصلاحات و تغییرات بسیاری همراه بوده است. ضمن آنکه جلسات و بررسیهای کارشناسی در این رابطه همچنان ادامه دارد و تمام نقدها و نظرات کارشناسی به دقت مورد توجه و بررسی قرار میگیرد.»
خوراکیان از وضع قوانین مجازی در کشورهای دیگر هم میگوید: «بسیاری از کشورها به دنبال قانونگذاری و تنظیمگری فضای مجازی هستند، اکثر کشورها با توجه به گستره وسیع فضای مجازی در شئون زندگی مردم و آثار آن در حوزههای اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و حتی سیاسی به دنبال ایجاد قوانین در این فضا هستند و ما نیز برای رهایی از بلاتکلیفی و رفع این خلأ با مجلس شورای اسلامی به دنبال ایجاد قوانین و مقررات برای توسعه سرویسهای داخلی و تسهیل فعالیت کاربران در این فضا هستیم.»
او توضیح میدهد که مجلسیهای امضاکننده این طرح به فکر کسب و کارهای آنلاین هم بودهاند: «توسعه اقتصاد دیجیتال، خدمات داخلی و حمایت از سرویسها، شرکتها و کسبوکارهای داخلی از مهمترین مباحث این طرح بوده و بهطور جدی مورد توجه مجلس شورای اسلامی است تا این طرح در نهایت منجر به تشویق و حمایت از پلتفرمها و سرویسهای داخلی برای ارائه باکیفیتترین خدمات روز جهانی به مردم شده و همچنین خدمات و سرویسهای ارائهشده روی پلتفرمهای خارجی ساماندهی شود.»
خوراکیان در نهایت از صاحبنظران دعوت میکند که نکات مدنظر خود را پس از اطلاع از نسخه نهایی طرح کنند: «از فعالان فضای مجازی و رسانهها دعوت میشود تا با تکیه بر مباحث فنی و کارشناسی به دلیل تخصصی و دانشپایه بودن این فضا پس از اطلاع از آخرین نسخه مصوبات با اصلاحات نهایی و نه پیشنویسهای ابتدایی، نقدها، نظرات و پیشنهادات خود را مطرح کنند.»
منبع:روزنامه جوان