
امراله حسنی دبیر ستاد مردمی جبهه فرهنگی استان زنجان در خصوص فعالیت های این ستاد در طول سالجاری به حلقه وصل گفت: در مورد اهم فعالیت های این ستاد در استان زنجان بهتر است از تشکیل هیئت اندیشه ورز شروع کنم.
وی بیان داشت: در واقع بعد از فرمایش مقام معظم رهبری در خصوص لزوم تشکیل «هیئت های اندیشه ورز» تصمیم به این کار گرفته شد. تحلیل و تبیین وضعیت آسیب های اجتماعی و فرهنگی، پیگری مسائل انقلاب و حفظ مؤلفههای اصلی آن از جمله اهداف و اصولی ست که ما در تشکیل هیئت اندیشه ورز ستاد فرهنگی استان مدنظر داشته ایم.
حسنی تصریح کرد: البته از عمر این هیئت مدت زمان طولانی نمی گذرد و کمتر از یکساله که فعالیت خود را با عضویت 9 نفراز فعالان شاخص فرهنگی واجتماعی استان با افکاری مختلف اما اهدافی مشترک آغاز کرده و اثربخشی فعالیت هایی که در طول این مدت انجام شده را نمی توان نادیده گرفت.
این فعال فرهنگی اضافه کرد: بعد از تشکیل این هیئت جلسات هفتگی بامحوریت مساجد به صورت مداوم برگزار و هم افزایی های لازم صورت می گیرد. این جمع 9 نفره در طول این مدت به قدری با یکدیگر هماهنگ و یکی شده اند که مدام با هم در ارتباط هستند و از نظرات یکدیگر بهره می برند و این امر آنقدر واضح است که حجت الاسلام مهدوی ارفع زمانی که به زنجان آمده بودند و دراین جمع حضور یافتند فرمودند که من چنین جمعی را در هیچ جای دیگر ندیدم و باید مراقب تداوم این گروه بود.
مسجد محوری
دبیر ستاد مردمی جبهه فرهنگی استان زنجان در ادامه به انتخاب 20 مسجد محوری در راستای فعالیت های این هیئت اشاره کرد و گفت: مسجد و کارکرد مسجد از محوری ترین مباحثی است که در همان جلسات نخست این هیئت انتخاب شد و در همین ارتباط نیز مساجدی جهت رفتن به سمت مسجد تراز انقلاب اسلامی مشخص شدند که ما با امام جماعت هر یک از مساجد ارتباط برقرار کردیم چراکه امام جماعت را اساس فعالیت در مساجد می دانیم.
وی خاطر نشان کرد: این امامان جماعت نیز به صورت هفتگی و یا ماهانه جلساتی را جهت هم افزایی و تبادل اطلاعات و برنامه ها به صورت منسجم برگزار می کنند. در واقع انجام فعالیت های اجتماعی و فرهنگی با محوریت مساجد هدفی بود که در هیئت اندیشه ورز استان تعیین و اقداماتی نیز در این خصوص صورت گرفت.
حسنی تصریح کرد: یکی از نمودهای خارجی فعالیت این هیئت خروش 10 هزارنفری مردم استان علیه آشوبگران بود. زمانی که اتفاقات تأسف بار در برخی خیابان های زنجان نیز انجام شد اعضا این هیئت هر کدام با ارتباطات گسترده و فراوانی که با مردم داشتند موجب شکل گیری اجتماعی عظیم در برابر اغتشاشگران شدند.
مطالبه گری
این فعال فرهنگی یادآور شد: مردم از نقاط مختلف شهر در میدان انقلاب زنجان تجمع کردند و حجت الاسلام غفاری در سخنرانی کوتاهی که بر بالای یک ماشین انجام دادند از یک سو اغتشاشگران را مورد هجمه قرار دادند و از سوی دیگر به حمایت از اعتراضات بجای مردم پرداختند تا نشان دهند که ما نیز مطالبه گر هستیم در پی این اقدام از فردای آن روز دیگر در هیچ کجای شهر شاهد آشوب نبودیم.
دبیر ستاد مردمی جبهه فرهنگی زنجان در ادامه به زلزله کرمانشاه و اقدامات این ستاد اشاره و اظهار داشت: بعد از وقوع زلزله که در مرحله نخست کمک های مردمی در قالب خوراک و پوشاک جمع آوری و با همکاری سپاه، گروه منادیان فتح و برخی مجموعه ها و گروه های فرهنگی مردمی در چند نوبت برای مناطق زلزله زده کرمانشاه ارسال شد.
وی افزود: بعد از آن موج سوم کمک به زلزله زدگان بعد از بررسی های انجام شده با محوریت استاد کلامی، حاج مهدی رسولی در قالب پویش هر هیئت یک روستا آغاز به کار کرد.
«هر هیئت یک روستا»
حسنی خاطرنشان کرد: در برنامه ی موج سوم کمک به زلزله زدگان با توجه به اظهارات هیئات مذهبی شرکت کننده درهمایش «هر هیئت یک روستا» در قصرشیرین و بازدید از آن مناطق تصمیم گرفته شد که هشت واحد مسکونی برای افراد بی بضاعت در منطقه سرپل ذهاب با جمع آوری کمک توسط هیئات استان ساخته شود.
دبیر ستاد مردمی جبهه فرهنگی استان زنجان ضمن اشاره به راه اندازی پویش «هر هیئت یک میلیون تومان» ادامه داد: با توجه به اینکه ساخت این هشت مسکن نیاز به بودجه چند صد میلیونی دارد این پویش راه اندازی شد تا کار زمین و فوندانسیون کار انجام شود و به تدریج کار پیش برود.
این فعال فرهنگی در خصوص برنامه های آتی ستاد استان نیز افزود: افزایش توان هیئت اندیشه ورز با محوریت مسجد یکی از برنامه های آتی ستاد خواهد بود. ورود به عرصه تربیت کودک و نوجوان با همکاری مساجد که این را جزء کارکردهای مسجد می دانیم و معتقدیم باید کارکردهای مساجد قدرتمند باشد در حالی که اکنون قدری ضعیف می باشد. در واقع معتقدیم که مساجد می توانند در حوزه های خانواده، مدرسه، دانشگاه ورود پیدا کند با جذب اعضاء خانواده به ویژه کودکان و نوجوانان، ارتباط گیری با مدارس و همچنین جذب دانشجویان.
انقلابی گری
وی تصریح کرد: مسئله ی مهم و اساسی که پیش از این هم به آن اشاره ای داشتم اهمیت امام جماعت مساجد می باشد که ما برای اجرایی کردن برنامه ها و عملیات های خود نیاز به کمک و حضور آن ها داریم. برای نمونه از این 20 مسجد شاخص و شناسایی شده درخواست کردیم مدارس اطراف مسجد خود را شناسایی و دانش آموزان را با ارتباط گیری با مدارس برای فعالیت در مساجد جذب کنند. آنچه که ما به دنبال آن هستیم از یک سو رشد فضائل در این افراد و از سوی دیگر انقلابی گری است.
حسنی در پایان ضمن اشاره به برنامه هایی در حوزه بانوان اظهار داشت: فعالیت دیگری که در دستور کار داریم توجه به هیئات بانوان است. در واقع تلاش خواهیم کرد در حوزه بانوان نیز هیئت اندیشه ورزی را تشکیل دهیم تا با محوریت حوزه و دانشگاه بتوانیم برنامه ی مدون و محتوایی مناسب برای جلسات و هیئات بانوان طراحی کنیم تا در این جلسات هر مطلبی مطرح نشود و انقلابی گری را از اهدافشان قرار دهند.