
سرویس حاشیه نگاری: سومین روز از جشنواره سی و ششم فیلم فجر برای اهالی رسانه با نمایش فیلم «چهارراه استانبول» در پردیس ملت آغاز شد. جدیدترین اثر مصطفی کیایی که باز هم مانند تجربه «بارکد» از زوج بهرام رادان و محسن کیایی در کنار سحر دولتشاهی استفاده کرده بود، ریتم تندی دارد و مثل آثار قبلی کارگردان قصه تعریف میکند. یک داستان سر راست که کیایی هوشمندانه آن را با حادثه پلاسکو گره میزند و باز هم غافلگیری خاص خودش را در پایان کار لحاظ میکند.
واکنشها به اثر متفاوت است. در طول نمایش هم صدای خندهها آشکار است و هم هق هق گریهها به گوش میخورد. فیلم پربازیگری است اما بازی یکی دوتایشان بیشتر به دل مینشیند و البته بیش از بازیگری این طراحی صحنه است که مخاطب را درگیر فیلم میکند.
مستند «بانو قدس ایران» که در جشنواره سینما حقیقت با حواشی بسیاری اکرانهای محدودی داشت و در نهایت بهترین فیلم آن جشنواره هم شد دومین فیلمی بود که در سومین روز کاخ جشواره برای اهالی رسانه به نمایش درآمد. مستندی که قرار است داستان اشراف زادهای متشخص را روایت کند که از قضای روزگار همسر شخصیتی میشود که مهمترین اتفاق قرن را رقم میزند! یکی از انتقاداتی که همیشه به سینمای انقلاب وارد بوده آن است که پس از گذشت چهل سال از انقلاب هیچ فیلمی درباره بنیانگذار انقلاب اسلامی ساخته نشده است (البته به جز «فرزند صبح» بهروز افخمی که آن هم ناتمام ماند) اما مستند «بانو قدس ایران» شاید برای اولین بار روایتی دارد از ابعاد خانوادگی رهبر انقلاب که فارغ از تعاریف سیاسیون و شخصیتهای مهم انقلاب قرار است روایت شود.
حاشیههای جشنواره سینما حقیقت برای کسانی که مستند را ندیده بودند دلیل کافی بود تا آنها را ترغیب کند که به پردیس ملت بیایند و کار را ببینند. حاشیههایی که البته خیلی هم دور از واقعیت نبود. فیلم سعی دارد تا زندگی مرفهانهای از دوران کودکی همسر امام ارائه کند که این زندگی با ازدواج او دچار مخاطرات بزرگی میشود.
همانطور که حدس زده میشد حمایتکننده فیلم سید حسن خمینی بوده است. کارگردان در نشست خبری به صراحت به این وابستگی اشاره میکند و از حمایتهای بی دریغ وی میگوید. رزاق کریمی که معتقد است حریم خانواده امام را حفظ کرده است صحبت از خط قرمز و عبور از خط قرمزها در این مستند را بیمعنی میداند. پژوهشگر اثر هم البته تاکید میکند که هیچ سانسور یا ممیزی در مستند رخ نداده است.
سومین فیلم سومین روز جشنواره که برای خبرنگاران و منتقدان به نمایش درآمد «لاتاری» سومین فیلم محمدحسین مهدویان بود. مهدویان بعد از دو تجربه موفق «ایستاده در غبار» و «ماجرای نیمروز» که دو سال پیایی برای او سیمرغ بهترین فیلم را به ارمغان آورده بود، حالا با یک فیلم متفاوت به جشنواره آمده است. هادی حجازیفر البته به عنوان نقطه مشترک آثار مهدویان در این اثر هم حضور درخشانی دارد.
فیلم همانظور که تهیه کننده در نشست خبری هم اشاره میکند در باره عفت و غیرت ایرانی است. یک رزمنده باغیرت به همراه جوان دهه هفتادی دو قهرمان اصلی «لاتاری» هستند. فیلم در سینمای رسانهها با واکنشهای بسیار متفاوتی روبرو میشود. از خبرنگارانی که مسائل ریز سیاسی را مطرح میکنند و قصد دارند تا جناحبندیهای اصولگرا و اطلاحطلب را به فیلم الصاق کنند تا تشویقهای پیاپی اهالی رسانه برای فیلم و عواملش!