
مجتبی حبیبزاد در رشته مهندسی عمران لیسانس گرفته و دانشجوی ارشد مهندسی عمران آب است. او همزمان یک رشته دیگر هم به نام مدیریت پروژه میخواند. مجتبی از اول راهنمایی با فضاهای تربیتی و قرآنی در مسجد جامع شهر تالش وارد فضاهای مذهبی شده و به تحصیل در زمینه آموزش قرآن، اذان و تواشیح مشغول است. او از سال 85 با کانون دانشپژوهان نخبه آشنا شده و تاثیر این فضا آنقدر بوده که در نوشهر هم شعبهای از این کانون را راه انداختهاست.
***
آشنایی شما با کانون چگونه بوده است؟
سال 85 بود که من با کانون دانشپژوهان نخبه آشنا شدم و رفته رفته ارتباط ما نزدیکتر شد. دوستان مجموعه با هدف تربیت نیروهای متخصص و متعهد دور هم جمع شده بودند. وجه تمایزاین مجموعه و سایر مجموعههای فرهنگی-تبلیغی این است که کانون هم به جنبههای علمی میپردازد و هم جنبههای مذهبی و انقلابی را مدنظر دارد. کانون، علم و عمل را با هم جمع کرده است. جذابیت کار کانون، آنقدر برای من بالا بود که گاهی اوقات در ماه، تنها یکی دو بار فقط برای اینکه بتوانم کار کانون را از نزدیک ببینم و با دوستان ارتباط داشته باشم، از تالش به تهران میآمدم. همین دوستان علاوه بر اینکه کلاسهای المپیاد دارند، کلاسهای قرآنی هم برگزار میکنند، هیئت مذهبی هم دارند، کلاسهای مختلف سیاسی هم برگزار میکنند. تقریباً میتوان گفت خودشان را محدود به یک حوزه خاص نکردهاند و بچههایی که در این مجموعه تربیت میشوند، تکبعدی بار نمیآیند. این برای من خیلی جالب بود. هنوز هم این رویه ادامه دارد.
آقای محمدقلی به عنوان مدیر این مجموعه چقدر بر کارشان مسلط هستند؟
آن اوایلی که من با دوستان آشنا شدم، شاید مدیران خیلی قوی نبودند. منتهی بنا را بر این گذاشته بودند که همه به یکدیگر کمک کنند و دست به دست هم بدهند تا هم یک مراقبه جمعی داشته باشند و هم مجموعه را اداره کنند. اندک اندک تمرین کردند و یاد گرفتند. شاید مهندس محمدقلی در خصوص مدیریت تربیتی چندان اشراف نداشته باشند، ولی با تمرین مجدانه و با سختکوشی به یک مدیریت کارآزموده مطلوب دست پیدا کرده.
شما بعد از آشنایی با این مجموعه، مؤسسهای در شمال راهاندازی کردهاید.
ما از سال 86 کار را در نوشهر شروع کردیم و همان دوره اول دانشآموزی، از سوم راهنمایی جذب داشتیم و تا برگزاری آزمون و انجام مصاحبه کارمان را پیگیری کردیم. تقریباً هر ساله ورودی داشتیم. الان هم میتوانم بگویم به طور میانگین حدود 200 نفر عضو کانون دانشپژوهان نخبه هستند. سال تحصیلی 91 اولین ورودی دانشگاهیمان از کانون نوشهر داشتیم که رتبه 7 کنکور سراسری بود. در جشنواره ابتکارات، مقام آوردیم و از تقریباً 25 نفری که بچههای دوره اول بودند، 19 نفر در دانشگاههای سراسری با رتبههای بسیار خوب پذیرفته شدند.
کانون شما با کانون دانشپژوهان نخبه تهران مرتبط است و زیر نظر آنها کار میکند یا به صورت مستقل برای خودتان برنامه دارید؟
ما به لحاظ تشکیلاتی خودمان را زیرمجموعه کانون تهران میدانیم، منتهی مباحث اداره مجموعه در خود کانون تصمیمگیری میشود و یک شورای مرکزی در کانون نوشهر این کار را بر عهده دارد.