
سرویس معرفی: انقلاب اسلامی محصول فرایندی است که با داشتن زمینهها و پتانسیل موجود در توده مردم مسلمان ایران، از سال 1342 به رهبری حضرت امام خمینی(ره) آغاز شد و با تبعید ایشان، هدایت و پیشبرد این فکر برعهده تعداد دیگری از رهبران مذهبی و سیاسی قرار گرفت. از همان زمان تعدادی از رهبران مذهبی و سیاسی با توجه به زیرساخت های مبارزاتی و درس هایی که از قیام پانزده خرداد گرفته بودند، به تربیت کادرهایی برای مبارزات آینده براساس معیارهای اسلامی پرداختند که از آن جمله می توان به شهید مهدی عراقی اشاره کرد.
مهدی عراقی که با کوله باری از تجربه ی مبارزه در میان فدائیان اسلام، پس از فوت آیت الله بروجردی پشت سر امام (ره) قرار گرفت و در تمامی مقاطع سرنوشت ساز سال های 1342 ـ 1343 ش و سالیان بعد، بدون لحظهای تزلزل با پایمردی و ایمانی مثال زدنی تا برقراری نظام جمهوری اسلامی در این راه ایستادگی نمود، نمونهای است از سربازان بی شمار امام خمینی(ره) که در راه برقراری حکومت اسلامی کوشیدند و سرانجام نهال نهضت امام را به درختی استوار تبدیل کردند.
«تاریخ شفاهی درباره زندگی و مبارزات شهید مهدی عراقی» نخستین اثر امین عزیزی است که در باره شهید مهدی عراقی از موثرترین چهرههای تشکیلدهنده جمعیت موتلفه اسلامی در سال 1340 بوده، به نگارش درآمده است. وی درباره هدف خود از نگارش اثری با روش تاریخ شفاهی از زندگی و مبارزات شهید عراقی گفته است: «زندگی شهید عراقی به عنوان یکی از شخصیت های موثر در پیروزی انقلاب اسلامی، با توجه به فعالیتهای چشمگیر ایشان در پیشبرد نهضت اسلامی و نیز رابطه نزدیکشان با امام راحل مورد توجه قرار داشت و تاکنون اثری که در برگیرنده نقش چشمگیر ایشان در فعالیت های قبل و بعد از انقلاب اسلامی باشد، تالیف نشده بود. بنابریان تصمیم گرفتم موضوع پایان نامه دوره ارشدم را با موضوع «نقش یاران در نهضت امام خمینی(ره)» انتخاب کنم و مطالعه موردی آن را درباره «زندگی و مبارزات شهید مهدی عراقی» انجام دهم.»
فعالیتهای مبارزاتی و سیاسی شهید عراقی در گروه فدائیان اسلام، سازماندهی تظاهرات عظیم مردمی در روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی در سال 1342 و قیام 15 خرداد، تشکیل جمعیت مؤتلفه اسلامی، دوران اسارت در زندانهای پهلوی و همراهی امام در نوفل لوشاتو از مهمترین موضوعاتی هستند که در کتاب تاریخ شفاهی زندگی و مبارزات شهید عراقی گرد آمدهاند.
شهید مهدی عراقی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در سال 1357 با حکم امام به ریاست زندان قصر منصوب شد و پس از آن ریاست شورای مرکزی بنیاد مستضعفان را برعهده گرفت و همزمان به عنوان سرپرست امور مالی روزنامه کیهان فعالیت نمود. او سرانجام در سحرگاه روز چهارم شهریور سال 1358 زمانی که به اتفاق فرزندش «حسام» قصد عزیمت به محل کار خود را داشت، توسط سه تن از اعضای گروه فرقان به همراه فرزندش به شهادت رسید.
این کتاب توسط امین عزیزی و و مجتبی سلطانی احمدی تالیف و مرکز اسناد انقلاب اسلامی آن را به چاپ رسانده است.