به گزارش حلقه وصل، جامعه قرآنی کشور در دیدارهای هفتگی با خانوادههای معظم شهدای قرآنی، چهارشنبه 18 مردادماه به دیدار خانواده معظم طلبه شهید احمد انصاری قاری و عامل به قرآن رفت تا ضمن ادای احترام به مقام شامخ این شهید والامقام با خانواده ایشان نیز تجدید دیدار کنند.
تصویری از شهید احمد انصاری اصیل که حدود سال 1355ش در مسجد آیه الله کاشانی در خیابان پامنار تهران گرفته شده است
شهید احمد انصاری اصیل، اولین شهید قاری کشورمان است که در روز قدس برابر با صبح بیست و سوم ماه مبارک رمضان 1358 پس از تلاوت قرآن توسط منافقین کوردل، به فیض شهادت نائل شد.
وی، در بین شهدایی که جامعه قرآنی کشور تقدیم اسلام و انقلاب کرده است، از جهت داشتن روحیات انقلابی چهرهای شاخص به شمار میآید.
این شهید، در سال 1336 در خانوادهای مذهبی در تهران دیده به دنیا گشود. از همان کودکی نسبت به کسب معارف دینی، علاقه وافری داشت. چندان که پس از دوران متوسطه راهی حوزه علمیه تهران شد و در محضر اساتید آن روز به تحصیل علوم اسلامی، همت گماشت.
مسجد سجاد (ع)٬ خیابان شهید انصاری٬ خیابان عباسی خاکی محل رشد دینی و اجتماعی و آغاز فعالیت های قرآنی شهید
برادر شهید در این باره میگوید:
«خیلی علاقمند به روحانیت و مسائل مذهبی بود. سال 1351 بود که پدرم را راضی کرد تا در حوزه علمیه درس بخواند و طلبه شود. رفت و در مدرسه سپهسالار، که بعد از شهادت استاد مطهری، به مدرسه شهید مطهری (ره) تغییر نام یافت، ثبتنام کرد. یکسالی آنجا بود و سپس پس از تحصیلات مقدمات، احمد برای کسب فضایل بیشتر، راهی حوزه علمیه قم شد تا در جوار کریمه اهل بیت، حضرت معصومه (س) به تزکیه نفس و تحصیل مدارج علمی عالیتر، بپردازد امّا به جهت فعالیتهای سیاسی که ایشان داشت به ناچار به تهران عزیمت کرد و در محضر آیت الله مجتهدی تهرانی(ره) تلمّذ کرد
شهید انصاری؛ درحوزه علیمه به جریان روشنفکری اسلامی و مراجع و ظرفیتهای که در حوزه علوم دینی وجود داشت، می پیوندد و از آنجایی که دروس حوزوی را در حوزه علمیه تهران و قم گذرانده بود، به عنوان یک طلبه با سواد و با هوش و در عین حال، با گرایشهای اجتماعی منطقی ساخته میشود. ایشان به جهت علاقه وافری که به کتابهای معارفی داشتند تا جایی که بیش از دو هزار جلد قرآن پس از شهادتشان به حوزه علمیه تبریز اهدا شد
.
شهید انصاری شاگردی اساتیدی چون استاد محمد تقی مروت و استاد مولایی را در کارنامه خود داشت. وی از همدرسان و هم جلسهایهای قاریان و قرآنیان برجسته امروزی همچون استاد صلح جو، استاد موسوی بلده، استاد مرحوم غفاری، استاد خدام حسینی، استاد فروزان، و استاد حشمتی بود و از بهترین شاگردانش میتوان به استاد شهریار پرهیزگار اشاره کرد
شهید انصاری علاوه بر رفتار قرآنی، تسلط خوبی بر تلاوت قرآن کریم به سبک مصطفی اسماعیل و شیخ محمد رفعت داشت و غیر از اینکه قاری برجستهای بود دغدغه راه اندازی جلسات قرآنی را نیز داشت. راهاندازی و تاسیس و اداره جلسات و تدریس جلسات قرآنی جوانان در مسجد ابوالفضل خیابان بلورسازی (شهید نعیمی)، راهاندازی هیئت مکتب صادق(ع) خیابان عباسی و در مسجد سجاد(ع)، خیابان میرفندرسکی (شهیدانصاری) از فعالیتهای این شهید بزرگوار است.
خواهر شهید با چشمان اشکبار و بغضآلود در وصف برادرش اینچنین میگوید:
احمد راهنمای همه فامیل بود، حتی گاهی من که خواهر بزرگتر او بودم را راهنمایی میکرد و مدام به نزدیکان صفات نیکو و اخلاق حسنه را گوشزد میکرد. احمد در عمر کوتاهش، نمونه انسان کامل بود. کسی که هم خوشرو و هم دست به خیر بود. ریاء و خودنمایی از صفاتی بود که هیچوقت در او مشاهده نشد. هنوز هم که هنوز است وقتی آیاتی از کلامالله به گوشم میرسد یاد احمد میافتم که برای انجام همه کارها به طور مصداقی بخشی از آیات را بیان میکرد و امورات جاری زندگی را مطابق با این کتاب جاویدان همراه میداشت.
استاد موسوی بلده مدرس پیشکسوت قرآن و همدرس شهید انصاری نیز در وصف رفیقش چنین میگوید:
شهید احمد انصاری اگر امروز حیات دنیوی داشت و به شهادت نائل نمیگشت، به یقین یکی از قاریان و داوران طراز اول این کشور به شمار میآمد. فردی که با معلومات زیاد و حفظ شئونات طلبگی همواره نسبت به عمل به دستورات قرآن کریم ثابتقدم بود امّا چه نیکو که توفیق رفیقشان شد و به مقام والای شهادت دست یافتند.
شهیدی که اسماعیلوار قربانی اسلام و قرآن شد
برادر شهید درباره شهادت احمد میگوید:
سال 58 که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی راهاندازی شد، احمد وارد مجموعه سپاه شد و با بوجود آمدن قائله کردستان توسط منافقین در غرب کشور، به همراه شهید چمران به منطقه پاوه رفت.
شهید احمد انصاری در تاریخ هشتم مردادماه برابر با پنجم ماه مبارک رمضان به صورت داوطلبانه در قالب نیروهای مردمی به مریوان اعزام شد و به صفوف مردم مسلمان کردستان پیوست و پس از آموزشی کوتاه مدت، به همراه پیشمرگان کرد مسلمان برای دفاع از مردم کردستان و مقابله با منافقین مزدور به پاوه عزیمت کرد.
صبح روز 23 رمضان و مصادف با روز جمعه، روزی که از طرف امام خمینی(ره) به عنوان روز قدس و روز همبستگی جهانی با ملت مظلوم فلسطین علیه صهیونیستهای غاصب قدس شریف اعلام میشود، احمد به عادت همیشه به تلاوت قرآن میپردازد که جنگ آغاز میشود و مهاجمین با تعداد بیشتر و تجهیزات سنگینتر به بیمارستان حمله میکنند و محافظان بیمارستان به آتش آنان پاسخ میهند.
ساعت حدود 11 صبح همان روز، بیمارستان از چهار طرف در محاصره قرار میگیرد و حلقه محاصره تنگتر میشود. در اوج این نبرد نا برابر، مهمات اندک رزمندگان نیز به پایان میرسد؛ این گونه، دفاع جانانه آنان در هم میشکند و 26 نفر از این رادمردان شهید میشوند. احمد نیز با تنی مجروح و شکنجه شده، در اسارت آنان با بیرحمی هر چه تمام، اسماعیلوار قربانی اسلام و قرآن شده و ذبح میشود.
رهبر انقلاب در یکی از سفرهایشان به استان کرمانشاه، به زیارت مزار این شهید والامقام رفتند و عکسی نیز از این دیدار به یادگار باقی مانده است.
صوت تلاوت سوره توبه و سوره یونس با صدای شهید احمد انصاری را می شنوید:
در پایان نیز به رسم یادبود لوح تقدیر و هدایایی از سوی مراکز و نهادهای قرآنی کشور به خانواده شهید انصاری تقدیم شد.