به گزارش حلقه وصل، زینب اختری پژوهشگر حوزه فیزیولوژی و نوروبیولوژی با حضور در نخستین قسمت از برنامه «ملورین» تهیه شده در مرکز بسیج رسانه ملی، به تشریح تحقیقاتش پیرامون آثار حجاب بر فرآیند های مثبت سلامت جسم انسان پرداخت.
این استاد دانشگاه و پژوهشگر اجتماعی در گفتگو با راحله امینیان با بیان اینکه تحقیقات علمی خود را به سمت آثار فیزیولوژیک حجاب سوق داده گفت: سعی کردم بررسی کنم که آیا بحث عفاف و حجاب با علوم مغز و اعصاب ارتباطی دارد یا خیر؟ جالب اینکه با پیشرفت تحقیقات متوجه شدم این دو مسئله کاملا به هم مرتبط هستند. حجاب روی ورودی های مغز و ارتباطاتی که در مغز اتفاق می افتد اثر می گذارد. یکی از بخش های مهم مغز، بخش هیجانات است که خیلی با ورودی حس بینایی که دریافت می کنید دارد. وقتی حجاب وجود نداشته باشد یک ورودی با بار هیجانی خاص وارد مغز می شود و این مرکز را فعال می کند. این مرکز در جنس مذکر و مونث متفاوت است. این بار هیجانی روی مرکز تصمیم گیری و قضاوت فرد اثر می گذارد.
نویسنده کتاب «عفاف و حجاب از دیدگاه نوروبیولوژی» در ادامه افزود: ما وقتی می خواستیم تحقیقات را آغاز کنیم، ابتدا از مقالات علمی خارجی شروع کردیم. تحقیقاتی در همین زمینه در کشورهای غربی انجام شده است. ما این مقالات را گردآوری کردیم. الان علوم غربی همه تلاشش را می کند به آرامش برسد و اضطراب را مدیریت کند. یکی از چیزهایی که سیستم استرس را فعال می کند همین ورودی های حسی است. وقتی فرد با این ورودی ها روبرو می شود یکی از مهمترین سیستم هایی که فعال می کند سیستم استرس است. این استرس در طولانی مدت به شکل مزمن در می آید و اگر جلوی این ورودی ها گرفته نشود باعث می شود افسردگی فرد می شود.
ویژه برنامه ترکیبی" ملورین" کاریست از گروه برنامه های تلویزیونی مرکز بسیج صداوسیما با مضمون تحلیل وضعیت پوشش اجتماعی در ایران با رویکرد عفاف و حجاب اسلامی که از دوشنبه تا پنج شنبه هفته جاری ساعت 20 از شبکه پنج سیما پخش می شود. ابوالفضل صفری تهیه کنندگی، راحله امینیان اجرای برنامه، آرمین قاسم زاده کارگردانی و زهرا چخماقی سردبیری این برنامه تلویزیونی را برعهده دارند.