به گزارش حلقه وصل، حجتالاسلام رضا محمدی، کارشناس رادیو معارف، در برنامه «پرسمان اعتقادی» رادیو معارف با اشاره به روایتی از پیامبر اسلام «صلیالله علیه و آله و سلم» در باب فضیلت علم آموزی گفت: در روایت پیامبر میفرماید: «مَن طَلَبَ العِلمَ فهُوَ کالصّائمِ نَهارَهُ ، القائمِ لَیلَةُ ، وإنَّ بابا مِنَ العِلمِ یَتَعَلَّمُهُ الرَّجُلُ خَیرٌ لَهُ مِن أن یَکونَ أبو قُبَیسٍ ذَهَبا فأنفَقَهُ فی سَبیلِ اللّه؛ هر که دانش بجوید ، مانند کسى است که روز خود را به روزه گذراند و شبش را به عبادت . اگر کسى یک بابِ علم بیاموزد ، برایش بهتر است از این که کوه ابو قبیس طلا باشد و او آن را در راه خدا انفاق کند.» (منیه المرید : 100 منتخب میزان الحکمة : 398)
وی در مورد اینکه نظر قرآن کریم در مورد اثبات خداوند چیست گفت: دو نکته در رابطه با وجود خداوند وجود دارد؛ یکی اینکه اساسا اثبات خداوند نیاز به دلیل و برهان ندارد و بعید است فردی در وجود خداوند شک کند و در این رابطه میفرماید «ا فی الله شک» حال اگر شخصی در وجود خداوند شک کرد قران او را دعوت میکند که به خلقت آسمانها و زمین نظاره کند خداوند « فاطر السموات و الارض» است و انسان در وجود کسی که فاطر و خالق آسمانها و زمین است نمیتواند شک کند.
کارشناس برنامه پرسمان اعتقادی با اشاره به اینکه در قرآن اصل وجود خداوند بدیهی است؛ چراکه علاوه بر فطرت انسان که بر وجود خداوند فریاد میزند و عقل و وجدان انسان به وجود خدا اذعان دارد گفت: با این وجود دلایلی فروانی بر اثبات خداوند بیان میکند.
حجتالاسلام محمدی با اشاره به اینکه بدیهی بودن اثبات وجود خدا باعث نشده است که قرآن کریم از استدلالهای گوناگون در اثبات خدا شناسی صرف نظر کند گفت: علاوه بر فاطر بودن آسمان و زمین، قرآن کریم ادلهای دیگری نیز مطرح شده است.مواردی که خداوند انسان را به نظاره کردن به خلقت خود رهنمود میکند همه ادلهای برای اثبات خداوند متعال است؛ «أَفَلَا یَنظُرُونَ إِلَى الْإِبِلِ کَیْفَ خُلِقَتْ (17) وَإِلَى السَّمَاء کَیْفَ رُفِعَتْ (18) وَإِلَى الْجِبَالِ کَیْفَ نُصِبَتْ (19) وَإِلَى الْأَرْضِ کَیْفَ سُطِحَتْ (20) [ الغاشیة ]؛ آیا آنان به شتر نمىنگرند که چگونه آفریده شده است؟! وبه آسمان نگاه نمىکنند که چگونه بر افراشته شده است؟! وبه کوهها نمىنگرند که چگونه نصب و پا برجاى شدهاند؟! وبه زمین نگرند که چگونه پهن و گسترانیده شده است؟!»
وی با بیان اینکه انسان اگر انسانیتش برقرار باشد و دارای قلب سالمی باشد؛ بر اساس فطرت خود نباید در وجود خدا شک کند و نیازی به برهان و استدلال ندارد گفت: با این وجود برهانهای مختلفی در اثبات خداوند اقامه شده است؛ از برهان حرکت اول ارسطو تا برهان امکان و وجوب ابو علی سینا که به آن برهان سینوی گفته میشود. در این زمینه برهانهای دیگری نیز اقامه شده است؛ برهان فارابی، برهان صدیقین صدرالمتألهین و برهان حدوث و قدم متکلمین.