به گزارش حلقه وصل، راضیه تجار، نویسنده پیشکسوت، با تاکید بر اینکه شرایط را برای رشد و آموزش داستاننویسان واقعی فراهم کنیم، نیز به بررسی وضعیت داستان کوتاه در ایران پرداخت و سیر این گونه ادبی را رضایتبخش عنوان کرد.
وی در زمینه پرداخت به داستان کوتاه و اهمیت آن میان مردم جامعه گفت: به اعتقاد من سیری که داستان کوتاه طی این مدت داشته، سیر خوبی است و باید همین مسیر طی شود و در طول این مسیر داستانهای کوتاه زیادی در همه زمینهها خلق شده است منتهی انتظار ما بیشتر است که در زمینه انقلاب با توجه به رخدادهای متعددی که داشتیم، آثار بهتر و ماناتری شکل بگیرد چون ما نویسندگان زیادی داریم که در مضامین مختلفی فعالیت میکنند ولی اینکه مختص انقلاب باشد، تعدادشان کم است.
او عنوان کرد: یکی از کارهای خوبی که در این زمینه انجام میشود، برگزاری جشنوارههای مربوط به داستانهای کوتاه در حوزه هنری است که بعدها مجموعهای از این داستانها پدید میآید و از دل آنها انتخاب مجدد و کارشناسی دقیقی انجام میشود تا بهترینها مشخص شود. در زمینه جشنوارههای کلی این حوزه و تاثیری هم که میتوانند در ترویج مردم به داستان کوتاه داشته باشند باید گفت به هر حال یک چراغی روشن است و بهتر است که خاموش نشود اما اینکه این چراغ تا چه میزان اطراف خودش را روشن نگه میدارد، نیز مثل مابقی جشنوارههاست که هرسال برگزار میشود و علاقهمندان خودش را هم دارد اما در هرصورت بودنشان به از نبودنشان است.
تجار سپس در پاسخ به اینکه به عنوان یک نویسنده پیشکسوت با توجه به جامعهای که در آن همه چیز سریع پیش میرود و مردم با وجود مشغلههای زیاد فرصت کمی برای مطالعه دارند، فضای مجازی را برای خواندن داستان کوتاه توصیه میکند یا بیشتر به چاپ کتاب معتقد است، تصریح کرد: من شخصا خودم بیشتر به چاپ کتاب اعتقاد دارم چون واقعا لذتی که نویسنده کتاب چاپ شدهاش را در دست میگیرد چیز دیگری است مضاف بر اینکه کتابخوانان واقعی هم دوست دارند در خلوت خودشان کتاب را لمس کنند و فکر نمیکنم فضای مجازی آنقدرها هم برای اهالی ادبیات جذابیت داشته باشد اما به هرحال شرایط به گونهای شده که تکنولوژی روز به هر طریقی جای خود را میان مردم باز میکند اما امیدوارم نشر به وجود آمدن کتاب در آینده کمرنگ نشود.
این نویسنده همچنین درباره اینکه آیا میتوان گستردگی مضمونی با عنوان انقلاب را در داستان کوتاه ارائه داد و اینکه آیا این گونه ادبی میتواند ظرفیتهای بزرگ انقلاب اسلامی را بیان کند، خاطرنشان کرد: داستان کوتاه هم میتواند در بخش انقلاب نقش بهینهای داشته باشد؛ چراکه اساسا داستان خوب کوتاه خیلی قدرتمند است و اینگونه نیست که صرفا چون کوتاهاست، تاثیرگذار نیست بلکه اگر خوب باشد اثر خودش را خواهد داشت و نقش بزرگی دارد اما بستگی به بیان دارد. به عنوان مثال یک موضوع کلان را نمیشود در یک داستان کوتاه گنجاند و درباره آن حرف زد.
تجار در پایان پیشنهاد کرد: من فکر میکنم یکی از کارهایی که میشود در این راستا انجام داد این است که زمینه را برای رشد و آموزش علاقهمندان داستان فراهم کنیم تا کسانی که واقعا میخواهند داستاننویس شوند، شرایط لازم برایشان مهیا باشد. در نتیجه اگر در این زمینه سرمایهگذاری شود خیلی بهتر است. داستان کوتاه مثل ماهی در آب میماند که آب را کمتر میبینیم. بنابراین آنقدر بدیهی است که احساس میشود کمکاری میشود.
گفتنی است حوزه هنری انقلاب اسلامی در راستای تحقق اهداف والای انقلاب اسلامی، پانزدهمین مهرواره شعر و داستان جوان سوره را مردادماه 1396 در استان تهران برگزار میکند.
هنرمندان برای شرکت در این جشنواره تا 20 خرداد فرصت دارند آثار خود را پس از ثبتنام اینترنتی در سایت موسسه فرهنگی و هنری سپهر سوره هنر به نشانی www.artfest.ir به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند.