به گزارش حلقه وصل، دکتر سید مجید امامی، رییس پژوهشکده مهدویت و آینده اندیشی مسجد مقدس جمکران در رابطه با برپایی اختتامیه دومین سالانه فیلم منجی که شنبه، ۲۳ اردیبهشت در قم برگزار شد، اظهار کرد: آیین اختتامیه دومین سالانه فیلم منجی در مدرسه هنر قم برگزار شد و در آن از عوامل، نویسنده فیلمنامه و کارگردان انیمیشن «رهایی از بهشت» که یک انیمیشن استراتژیک، جدید و اکران نشده است، به نمایندگی از مسجد مقدس جمکران، تقدیر شد.
وی درباره کیفیت برگزاری این سالانه تصریح کرد: طی سه روز برگزاری علاوه بر انیمیشن «رهایی از بهشت» 5 فیلم آخرالزمانی، ساخته 2016 در سالن اجرای برنامه، اکران شد که یک اثر یعنی «نبرد خلیج فارس» ایرانی و 4 اثر از سینمای هالیوود بوده است، ازجمله «ویژه نیمه شب»، «سوپر من یا مرد پولادین» و آقایان شهریار بحرانی و موسوی گیلانی و دیگر منتقدین حاضر نیز درباره آثار اکران شده بحث و تبادل نظر داشتند.
رییس پژوهشکده مهدویت و آینده اندیشی مسجد مقدس جمکران در ارزیابی خود از دومین سالانه فیلم منجی نسبت به دوره قبل گفت: آنچه که در این دوره از سالانه فیلم منجی بسیار مورد توجه قرار گرفت این بود که سینمای آخرالزمان (بخصوص سینمای 2016 هالیوود) تلاش می کند فرجام و پایانی را برای عالم تصویر کند که عمدتا به دنبال ایجاد غفلت نسبت به جنس بحران های عالم غرب است و می خواهد این بحران ها را به یک سری بحران های ساختگی تقلیل دهد. در این سینما عمدتا اینگونه است که منجی و نجات دهنده ی جهان، یک نجات دهنده تخیلی است. این دقیقا کرشمه ها و سویه های فرامدرنی است که در سینمای آخرالزمانی غرب می بینیم.
وی در توضیح بیشتر این مسئله بیان کرد: این رویکرد در سینمای غرب به این مفهوم است که آنها حتی از سخنان خود مبنی بر این که همه چیز را باید با حس و تجربه و براساس ظاهر، قضاوت کرد نیز عبور کرده اند و تلاش می کنند منجی را فردی نشان دهند که ذاتا از یک سیاره دیگر آمده و به دلیل محبت و علاقه ای که به زمین دارد و دلایلی از این دست، رهایی زمین از دست دشمنان را رقم می زند (مانند آنچه در «سوپرمن» تصویر می شود).
امامی در ادامه با اشاره به آغاز فعالیت باشگاه فیلم منجی تصریح کرد: باشگاه فیلم فیلم منجی عملاً افتتاح و راه اندازی شد که عضویت در آن از طریق سامانه تلگرامی با شماره «09032714252» که پیش از این اعلام شده بود، انجام می شود. با توجه به این که ما در طول ماه، اکران ها و جلسات نقد و بررسی داریم این سامانه در واقع شبکه ارتباطی ما با اعضای باشگاه است.
وی در ادامه به معضل تحت تاثیر قرارگرفتن فعالیت های فرهنگی در ایام انتخابات اشاره کرد و افزود: معمولا فعالیت های فرهنگی در ایام انتخابات با افول مواجه می شوند اما اساسا ایده برگزاری سالانه فیلم منجی به عنوان یک برند ِ فعالیت ِعلمی – فرهنگی و ترویجی بسیار مورد استقبال قرار گرفت و بسیاری از نهادها درخواست کردند که این بسته و پکیج به همین شکل در شهرها و دانشگاه های مختلف در سطح کشور اکران و اجرا شود.
امامی در پایان خاطرنشان کرد: درخوست کنندگان و متقاضیان اکران های کشوری، معتقدند که با جذابیت سینما می توان بسیاری از «نقد و نظرها نسبت به منجی گرایی در غرب» و «حرف های بنیادین خودمان در خصوص حقیقت مهدویت و پایان جهان» را از طریق این قالب منتقل و بیان کرد. نکته مهمی که برگزاری سالانه فیلم منجی آن را بیان می کند این است که بدانیم اگر یک برند ِ فعالیت ِعلمی فرهنگی، به خوبی طراحی شود، قابلیت صدور به جاهای مختلف را پیدا می کند.
منبع:شبستان