به گزارش حلقه وصل، مسئول شعبه تعلیم و تربیت موسسه فکری و فرهنگی شهید مطهری کشمیر در پاسخ به این سوال که چرا بر روی نام و نظام فکری شهید مطهری تاکید کردند، گفت: هدفگذاری ما انسجام دادن نظام فکری نسل جوان است و معتقدیم که این نظام فکری باید شکل بگیرد. برای اینکه این نظام فکری شکل بگیرد از خودمان پرسیدیم که چه کار باید کنیم؟ چون این یک مسئله خیلی مهمی است. ما حدیث داریم که میگوید بدترین فقر، فقر فکری است. امروز جهان خلاء فکری و معنوی زیادی دارد. با خود گفتیم که پاسخ سوال خودمان را از آقا و مولای خودمان بپرسیم. رهبری فرمودند که مبانی فکری جمهوری اسلامی ایران هم از آثار شهید مطهری شکل گرفته است. چون این عزیزان خیلی بر روی آثار شهید مطهری تاکید کردند، لذا ما ترجمه آثار شهید مطهری را آغاز کردیم تا بتوانیم از این طریق نظام فکری منسجمی را برای جوانان کشمیر شکل دهیم.
وی با بیان اینکه ما آثار شهید مطهری را در کلاسهایمان تدریس میکنیم، افزود: از عمر موسسه فکری و فرهنگی شهید مطهری کشمیر سه سال میگذرد. در کشمیر قبل از موسسه فکری و فرهنگی شهید مطهری محتوایی تولید نمیشد که خلاء و فقر فرهنگی جوانان کشمیر را پاسخ دهد. وقتی ما در کشمیر، آقا، شهید مطهری و شهدا را بهصورت کتاب معرفی کردیم، جوانان خودبهخود جذب موسسه فرهنگی ما شدند. آنها از طریق همایشهای ما هم با این اندیشه آشنا شدند. برگزاری دورههای مختلف، راه دیگر ما برای وصل شدن به جوانان بود. حتی الان جوانان را به قم، شلمچه، اربعین و... میآوریم. یا مسابقات گستردهای با جوایز ویژه برگزار و از این طریق جوانان را راغب به حضور در موسسه میکنیم. از طرف دیگر جلسات مختلف خصوصی و عمومی برگزار میکنیم. چون کسی هم پاسخگوی نیازهای جوانان نبود، وقتی موسسه ما محتوای نیازهای جوانان را فراهم کرد، جوانان هم بهصورت گسترده از فعالیتهای مجموعه استقبال کردند.
امام جمعه کشمیر در ادامه اضافه کرد: از دستاندرکاران نمایشگاه تشکر میکنم که این فرصت را برای ما فراهم کردند که از نزدیک دوستان و همکیشان خود را ببینیم و با آثارشان آشنا شویم. شخصا من از نمایشگاه اندیشه راقی خیلی استفاده کردم. علاوه بر آشنایی با دوستانی که تا به امروز نمیشناختم، دیدن اینکه آنها هم دنبال خط ولایت هستند من را دو باره شارژ کرد و به من انرژی داد. این انرژی سبب میشود که وقتی به کشور خودم برمیگردم کارها را بهتر از قبل پی بگیرم، بهتر بر روی خط ولایت حرکت کنم و... لذا اگر الان به من بگویید که از صد نمره به این نمایشگاه چند میدهی؟ من نمره 90 را میدهم.
مسئول شعبه تعلیم و تربیت موسسه فکری و فرهنگی شهید مطهری کشمیر در تشریح نقایص اولین دوره نمایشگاه اندیشه راقی گفت: هر کاری با نقایصی همراه است و نمایشگاه اندیشه راقی هم از این قاعده مستثنی نیست. اولین عیبش این است که ما باید 20 روز یا یکی دو ماه قبل مطلع میشدیم که قرار است چنین نمایشگاهی در فلان تاریخ در تهران برگزار شود تا بتوانیم خودمان را آماده کنیم. ما دو روز مانده به نمایشگاه مطلع شدیم و چطوری خودمان را رساندیم، خدا میداند. سه تا هواپیما را از دست دادیم. از طرف دیگر فکر میکنم که مکان فعلی نمایشگاه جای مناسبی نبود، چون یکی از اهداف ما این بود که دیگران و مردم هم کارهای ما را ببینند، نه اینکه فقط خواص ببینند. مردم ایران باید بیایند و ببینند که مردم کشورهای دیگر برای اسلام و برای ولایت چکار میکنند. باید جای بهتری از مکان فعلی را انتخاب کرد تا مردم بهصورت گسترده بتوانند از آثار دیدن کنند.
احمد ملک با تاکید بر اینکه اگر قرار است دورههای بعدی این نمایشگاه هم برپا شود باید از همین امروز برنامهریزی کرد، افزود: شاید در کشورهای دیگر موسسههای دیگری هم وجود داشته باشند که در زمینه ولایت فعالیت میکنند؛ آنها را هم باید شناخت و دعوت کرد که در دورههای بعدی این نمایشگاه حضور داشته باشند تا ما یک نمایشگاه بزرگ بینالمللی شاهد باشیم. مطلب بعدی این است که لازم نیست زیاد اسراف شود. اسرافگری چیز خوبی نیست. ما سینما نیستیم که بخوریم. میفهمیم اگر اینجا گرسنه هم بمانیم عیبی نگیریم. چون کار یک کار الهی است و برای خدا اینجا آمدیم. لازم نیست چنان غذایی داشته باشیم. من فکر میکنم اگر مثلا با 10 میلیون این نمایشگاه برگزار شده، اگر اسراف نشود با 2 میلیون هم بتوان این نمایشگاه را برگزار کرد.