
به گزارش حلقه وصل،پیاده روی اربعین حسینی با همه شکوه و عظمت و البته تلخکامی شهادت هموطنانمان در انفجار تروریستی حله عراق به پایان رسید.
همه دستگاه ها و مردم در استان خوزستان تلاش کردند تا خدمات خوبی را به زائران اربعین حسینی ارائه کنند اما گویی این خدمت رسانی پس از پایان اربعین حسینی رها شد و برخی از زائران را سرگردان گذاشت.
از آنجا که تعدادی از زائران حسینی چند روزی پس از اربعین به محض رسیدن به استان خوزستان می خواهند به شهرهای خود بازگردند اما گاهی مشکلاتی پیش می آید که مجبور می شوند در خوزستان اقامت کنند و موضوع اسکان آنها در اینجا مهم است.
به همین منظور عده ای از مردم، جوانان و روحانیون شهر اهواز به صورت خودجوش کار اسکان زائران حسینی را برعهده گرفتند.
محمد امین فاطمی کیا یکی از همین جوانان خوزستانی بوده است که جهت خدمت رسانی به زوار حسینی پای کار آمده است.
به گفته وی: این حرکت برای خدمت به زائران امام حسین(ع) صورت گرفته است. برخی از حرکت قطارها به دلیل حادثه برخورد و قطار به یکدیگر کنسل شد و برای زائران سرگردانی ایجاد کرد البته بعضی هم بلیت بازگشت به شهرشان را داشتند اما حرکت با تاخیر انجام شد. هوای اهواز سرد بود و زائران جایی برای ماندن نداشتند به همین دلیل تصمیم گرفتیم که برای اسکان رائران فکری بکنیم.
فاطمی کیا افزود: اعضای هیئت روضهالزهرا، مسجد جوادالائمه اهواز، مسجد فاطمهزهرا(کوروش) به صورت جهادی وارد کار شدند. بچه ها تا پاسی از شب زائران را برای اسکان در مساجد، حسینیه ها و منازل هماهنگ می کردند. همچنین وسایل نقلیه هم از قبل هماهنگ شده بود که زائران را به اماکن مورد نظر می رساند.
وی ادامه داد: طی اعلام فراخوان «طرح ضیافت زوار» که از پایان دهه محرم منتشر شده بود، تعدادی از مساجد و منازل شخصی مردمی اعلام آمادگی اسکان زائران را کردند؛ زائران یک شب را استراحت میکنند و صبح فردای آن روز راهی ترمینال میشدند. در این طرح بیش از ۱۵۰۰ نفر اسکان داده شدند.
فاطمی کیا بیان کرد: همچنین برخی از زوار اتباع خارجی مثل افغانستان، پاکستان، هندوستان به خاطر عدم آشنایی با نحوه بلیت گرفتن دچار سرگردانی بیشتری نسبت به هموطنانمان می شدند که ما در حد توان به آنها کمک میکردیم به این دلیل که حضرت آقا بر انجام کارها با توان نیروی مؤمن مردمی و انقلابی تاکید دارند.
وی با تاکید براینکه طرح کاملا مردمی بوده و توسط هیئات و برخی از مساجد و روحانیت و جوانان اجرا شده است تصریح کرد:ستاد اربعین، شهرداری، اتوبوسرانی هیچکدام اقدام مناسبی را در راستای خدمت رسانی به زائران پس از اربعین انجام ندادند. هیج نهادی به ما کمک نکرد به جزء بسیج شهید تندگویان در یکی دو شب آمدند و به ما کمک کردند.
فاطمی کیا عنوان کرد: به اعتقاد ما این کار باید مردمی بماند اما دستگاههای ذیربط میتوانند زیرساختها از جمله اتوبوس یا پتو، مواد اولیه خوراکی را تهیه کنند. مردم تاکنون این کارها را انجام دادهاند و باقی را بیمنت هم انجام میدهند. اما دیگر اقدامات به توانمندکردن زیرساختها باز می گردد. به طور مثال بلیت از اهواز تا مشهد ۲۵۰ هزار تومان بود که با پیگیری و حضور بازرس به ۱۷۰ هزار تومان کاهش یافت.
وی درباره این طرح گفت: بدنه مردمی به خروش افتاده و این طرح باید تبدیل به نهضت ضیافت زوار شود.
فاطمی کیا اضافه کرد: یکی از مشکلات مشاهده شده این بود که مسئولان راهآهن پس از ساعت ۱ بامداد راه آهن را میبستند و زائران که میخواستند از امکانات اولیه مثل سرویس بهداشتی استفاده کنند، نمی توانستند.
وی خاطر نشان کرد: پیاده روی اربعین حسینی تجلی عشقی خالصانه از کوچک تا بزرگ به خاندان رسول خدا(ص) به ویژه امام حسین(ع) است؛ این عشق سراپای وجود مردم را فراگرفته است و آنها در این راه همه سختی ها را به جان می پذیرند اما باید مسئولان تا به انتهای این سفر سراسر معنویت و خوبی راحتی و آسایش زائران را فراهم کنند.