به گزارش حلقه وصل ، دکتر علیرضا زالی در دیدار با دبیر و اعضای قرارگاه مردمی مدافعان سلامت شهر تهران، ضمن تقدیر از حس مسئولیت پذیری اجتماعی فعالان این حوزه، اظهار کرد: رشادت و خیزش ارزنده مردمی در کنار تیم بهداشتی و درمانی در دستیابی به موفقیت های بزرگ مقابله با ویروس کووید-۱۹ در موج اول بسیار تاثیر گذار بود.
به گفته وی، مشارکت و مداخله بلافصل مردمی یکی از دلایل توفیق و کامیابی در این حوزه بوده که تصویر مطلوبی را در عرصه جهانی برای کشور حاصل کرده است.
فرمانده ستاد مقابله با بیماری کرونا در تهران، با اشاره به لزوم حضور دوباره مردم در عرصه مقابله با بیماری کرونا، تصریح کرد: بعد از فروکش کردن بیماری در موج اول با آغاز امواجی جدید که متاسفانه تکانه های این مواج هم کمتر از موج اول نیست، باید به تدارک و آرایش اولیه برگردیم و اکنون بیش از هر زمان دیگر لازم است به صورت جهادی و انقلابی مردم به میدان بیایند که البته تجربه ای نیز در این حوزه حاصل شده است.
دکتر زالی ضمن تاکید بر ساماندهی هدفمندتر و اثربخش تر گروه های مردمی در موج دوم، ادامه داد: راه اندازی ایستگاهی با محوریت آگاهی بخشی به مردم انتخاب مناسبی است و به دلیل ماهیت زمانی که پیش روست، اقتضا می کند این ایستگاه با عنوان موکب سلامت و معنویت فعالیت خود را آغاز کند.
وی افزود: این ماه های پربرکت ماه های مناسبی برای ایجاد خیزش دوباره مردم است؛ چراکه این بیماری وجوه متفاوتی دارد و علاوه بر بعد بهداشتی و درمانی، ابعاد اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، روانشناختی و جامعه شناختی را نیز درگیر می کند و طبیعتا هرچه مداخلات از متن مردم باشد، تاثیرگذارتر است.
فرمانده ستاد مقابله با بیماری کرونا در تهران، در خصوص یکی از چالش های موجود در شبکه بهداشت و درمان که بسیار در سالهای اخیر مورد بحث قرار گرفته است، عنوان کرد: شبکه های بهداشتی و درمانی ما در تهران، محله محور نیست، این نقطه ضعف بزرگ ماست و برای حل این معضل نیاز به یک آرایش مجدد و بازمهندسی این شبکه ها حس می شود که با توجه به شرایط کنونی لازم است از نهادها و ساختارهای موقتی محله محور استفاده کنیم.
وی در ادامه شناسایی اقشار آسیب پذیر، توزیع ماسک و فرآورده های مورد لزوم و سایر اقداماتی که در راستای کنترل بیماری و حمایت جسمی و معنوی مردم کارساز است را قابل تقدیر خواند و افزود: یکی از سیاست های ما حفاظت از گروه های آسیب پذیر است و حضور مردم در این عرصه باید بر شناخت ضائقه و سلایق محلی استوار باشد.
دکتر زالی ضمن اعلام آمادگی برای همکاری با اعضای قرارگاه مردمی مدافعان سلامت شهر تهران در این مسیر، بیان کرد: زیرساخت های لازم باید فراهم شود و طبق نیازسنجی ها باید پروتکل های بهداشتی و حفاظتی به ویژه برای مجریان طرح تدوین شود تا از لحاظ اجرایی به چالشی برخورد نکنیم.
در این دیدار، پیشنهاد راه اندازی ایستگاه سلامت و معنویت به همت اعضای معتمد محله با هدف نظارت بر اجرای پروتکل های بهداشتی در منازل، مجامع و تکیه ها در ایام محرم، خرید مایحتاج خانواده های در معرض خطر، توزیع مردمی ماسک، راه اندازی غرفه سلامت با همکاری شهرداری برای جلوگیری از مراجعه به بیمارستان در مواقع غیرضرور، راه اندازی غرفه ای برای تکریم مدافعان سلامت محله و راه اندازی پویش های مختلف سلامت محور با هدف حساس سازی مردم در محله ها از سوی اعضای قرارگاه مردمی مدافعان سلامت شهر تهران ارائه شد.