سرویس معرفی: محمد سلمانی و عباس سجادی از شاعران کشورمان در حاشیه نمایشگاه مطبوعات با حضور در غرفه حلقه وصل به گفتگو پیرامون شخصیت و اشعار دکتر قیصر امین پور پرداختند.
در ابتدا محمد سلمانی با اشاره به ویژگیهای منحصر به فرد قیصر امینپور گفت: قیصر امین پور علاوه بر اینکه شعرش جایگاه خاص و ویژهای داشت، اخلاق و تواضع مثالزدنی داشت که از برجستهترین ویژگیهای قیصر به شمار میآید.
وی افزود: انقلاب اسلامی با خود دگرگونیهای زیادی را ایجاد کرد و مردم از شعر هم فضای تازهای را میطلبیدند و شاعرانی مانند قیصر امین پور به این نیاز مردم پاسخ خوبی دادند و توانستند همراه با تحولات جامعه، اشعار خود را متحول کنند و اینگونه در عرصه شعر درخشیدند.
در ادامه عباس سجادی از شاعران کشورمان نیز گفت: به نظر من آنچه قیصر را میان شاعران پررنگتر کرد، ادب قیصر بود. ادب در اینجا به دو معنا منظور است. یکی وارستگی و حسن خلق قیصر بود و دیگری در بحث ادبیات این بود که ادبیات گذشته را به خوبی فراگرفته بود و سعی کرد با این شناخت، افقهای دوری را برای شعر ترسیم کند و این موضوع باعث شد قیصر جایگاه ممتازی در شعر پیدا کند.
سجادی خاطرنشان کرد: اما نکته دیگری که قیصر را از دیگر شاعران متمایز میکرد، صمیمیت قیصر بود، هم در رفتار و اخلاق و هم در شعر و زبان شعر.
وی تصریح کرد: قیصر یکی از دانشگاهیان شاعر و از شاعران دانشگاهی بود. یکی از مشکلاتی که در زمینه شعر وجود دارد این است که عدهای از دانشگاهیان ما ذوق ادبی پایینی دارند اما قیصر هم سواد دانشگاهی خوبی در زمینه شعر داشت و هم ذوق ادبی بسیار خوبی داشت که توانست با استفاده از این دو مورد آثار ماندگاری را پدید بیاورد.
این شاعر نامآشنای کشورمان در بخش دیگری از سخنانش پیرامون وضعیت زبان فارسی افزود: زبان یک مقولهی جدی است در هر فرهنگ و سرزمین. زبان چیزی است که در گذر زمان دچار تحول میشود بهعنوانمثال اگر ما برگردیم به صد سال پیش زبان فارسی آن دوره با زبان فارسی این دوره تفاوتهای زیادی دارد.
وی گفت: زبان فارسی شاید گه گاهی دچار آسیبهایی شود اما با توجه به ظرفیتی که دارد این آسیبها میتواند مرتفع شود. مقام معظم رهبری و برخی مسئولین هم در این زمینه دغدغه دارند که البته دغدغه درست و بجایی است و مسئولین مربوطه باید بهطور جدی و کاربردی به زبان فارسی نگاه کنند و همراه با تحولات علمی و تکنیکی زبان را هم جلو ببرند، در موارد بسیاری میبینیم که تکنولوژی همراه با خود اسم خود را هم میآورد و بعداً اسمی فارسی برای آن انتخاب میشود که بجای آنکه کاربردی باشد به شکل لطیفه از آن استفاده میشود. این نشان میدهد که سرعت تکنولوژی از سرعت زبان ما بیشتر است و نیاز جدی برای پرداختن به موضوع زبان در کشور وجود دارد.