
به گزارش حلقه وصل، «علی اکبریمزدآبادی» مدیر انتشارات «یا زهرا(س)» با اشاره به هفتمین دوره نمایشگاه کتاب دفاع مقدس اظهار داشت: امسال با حدود 80 عنوان کتاب تخصصی دفاع مقدس در هفتمین دوره نمایشگاه کتاب دفاع مقدس شرکت میکنیم.
وی درباره محدودیتهای نمایشگاه کتاب دفاع مقدس جهت حضور ناشران گفت: سالهای گذشته محدودیتی برای حضور ناشران دفاع مقدس در نمایشگاه وجود نداشت و معمولاً انتشاراتی در نمایشگاه حضور مییابند که دغدغه ادبیات دفاع مقدس را دارند.
مدیر انتشارات یا زهرا(س) درباره برگزاری دورههای پیشین این نمایشگاه در سطح استانها بیان کرد: دورههای پیشین نمایشگاه کتاب دفاع مقدس که در استانهای اصفهان، کرمان، مشهد و تبریز برگزار شد، هیچکدام بازخورد خوبی نداشت؛ اما 2 دورهای که این نمایشگاه در تهران برگزار شده، نسبتاً خوب بوده است.
اکبری خاطرنشان کرد: البته دورهای که نمایشگاه در باغموزه تهران برگزار شد، استقبال خوبی صورت نگرفت و اگر امسال نیز در باغموزه برگزار میشد، انتشاراتهای مختلف از حضور در نمایشگاه صرفنظر میکردند. مصلی امام خمینی(ره) نسبتاً فضای بهتری برای نمایشگاه به وجود میآورد و نسبت به باغموزه استقبال خوبی صورت میگیرد.
وی ادامه داد: نمایشگاههای استانی معمولاً در حاشیه شهرها برگزار میشد و تبلیغات مناسبی انجام صورت نمیگرفت. نمایشگاه کتاب دفاع مقدس در شهرستانها برای مردم اولویت نداشت و به همین خاطر استقبال خوبی از نمایشگاه بهعمل نمیآمد.
مدیر انتشارات یا زهرا(س) اظهار داشت: تهران به خاطر مرکزیت و محل برگزاری نمایشگاه که در مصلی امام خمینی(ره) برگزار میشد، شرایط بهتری داشت و مخاطبان بیشتری مراجعه داشتند.
اکبری گفت: عمده مخاطبان ادبیات دفاع مقدس قشر خاصی از مردم بوده و درصد کمتری از مخاطبان عموم مردم هستند. استقبال عمومی فقط در شرایطی که فضا و محل نمایشگاه در محل عمومی قرار بگیرد، انجام میشود.
وی در پاسخ به اینکه توزیع بن خرید کتاب چقدر میتواند در استقبال از نمایشگاه موثر باشد، گفت: قطعاً بن کتاب عامل موثری برای استقبال از نمایشگاه کتاب دفاع مقدس خواهد بود. سالهای گذشته نیز شرایط تخفیف و بن کارت وجود داشت؛ اما هیچوقت این موضوع بهطور رسمی تبلیغ نشد و اگر تخفیفی در این نمایشگاه صورت میگرفت، محدود و بدون تبلیغات بوده است.
مدیر انتشارات یا زهرا تصریح کرد: اگر وزارت ارشاد بن عمومی برای نمایشگاه در نظر بگیرد، استقبال عمومی بیشتری از این نمایشگاه به عمل میآید. ما هیچ پیشنهادی درباره ارائه بن و تسهیلات به نهادهای دولتی نداریم.
اکبری تاکید کرد: ما کار خودمان را انجام میدهیم و کاری به وزارت ارشاد و سازمان حفظ آثار و سازمانهای مرتبط با نمایشگاه نداریم. ما در حوزه نشر ادبیات دفاع مقدس پرچمی را بلند کردهایم و هیچ اعتراضی هم به کسی نداریم و منتظر حمایت کسی نیستیم. خوشبختانه ما بخش خصوصی هستیم و از طرف هیچ نهادی حمایت نمیشویم.
وی گفت: موفقیت انتشاراتهای دولتی و خصوصی در حوزه دفاع مقدس ربطی به حمایت و عدم حمایت و دولتی و خصوصی بودن آنها ندارد. راز موفقیت انتشاراتیها مُهرههایی است که در مجموعهها کار میکنند. مُهرههای فرهنگی اگر دغدغه دفاع مقدس داشته باشند، چه در نهاد دولتی و چه در نهادی غیر دولتی باشند، کار خود را به نحو احسن انجام میدهند.
مدیر انتشارات یا زهرا(س) عنوان کرد: مُهره فرهنگی هیچوقت منتظر کمک سازمانها نیست و کارش را انجام میدهد. موفقیت انتشاراتهای خصوصی به خاطر حضور مُهرههای فعال فرهنگی در آن انتشارات است.
اکبری در پایان گفت: برخی از انتشاراتها از اساتیدی بهره میبرند که به تعبیری قلههای ادبیات مقاومت به شمار میآیند؛ همین مسئله دلیل موفقیتهای این انتشارات است. همه ما در ادبیات دفاع مقدس شاگردان اساتیدی چون «مرتضی سرهنگی» هستیم.