به گزارش حلقه وصل، محمود پوروهاب نویسنده کتاب «فواره گنجشکها»، با اشاره به این کتاب درباره به میزان زمانی که برای تحقیق و مطالعه نگارش این کتاب صرف کرده، گفت: پیش از نگارش این کتاب درباره امام صادق(ع) کارهای کوتاهی انجام دادم، به این معنی که با امام صادق(ع) ناآشنا نبودم . هرچند برای اینکه کار مستند باشد چند ماهی برای تحقیق و مطالعه منابع مختلف وقت صرف کردم.
وی افزود: حتی کارهایی که دیگران در مورد امام صادق(ع) انجام داده بودند را نیز نگاه کردم و تقریبا حدود 7 ماه با مرحله تحقیقات، نگارش این کتاب به طول انجامید
.
این نویسنده در ارتباط با عدم پیوستگی روایتها از نظر زمانی در کتاب گفت: در روایات زمان رویدادها مشخص نیست، داستانهی دیگری هم که در مورد ائمه نوشته میشود نیز به همین شکل است. یعنی در فضاسازیها میتوان دخل و تصرف کرد ولی در اصل روایت نمیتوان دخل و تصرفی کرد. سعی کردم برای زمان روایتها نیز توالی روایتها را رعایت کنم و از کودکی به نوجوانی و سپس به بزرگسالی رفتهام. هر چند روایتهایی وجود دارد که زمان آنها مشخص نیست و تاریخ هم در مورد آنها ساکت است.
پوروهاب در ادامه این گفتوگو در پاسخ به اینکه این کتاب یادآور کتاب «داستان راستان» شهید مطهری است، گفت: وقتی این داستان را مینوشتم اصلا توجهی به کتاب «داستان راستان» شهید مطهری نکردم، چون مانند این کتاب توسط بزرگان دیگر نیز نوشته شده ولی این کتابها اغلب روایت و حکایتهای اغلب کوتاه است و پرداخت داستانی در آنها وجود ندارد.
او اضافه کرد: اما در فواره گنجشکها ما روایتهای طولانی داریم و من خودم قسمت «پیر کور» را بسیار دوست دارم چون مفصل شرح داده شده است. این کتاب از نظر زبان و نثر متفاوت است و سعی کردهام شسته بنویسم.
این نویسنده در پاسخ به اینکه ایکاش یک شخصیت واحد به عنوان راوی هر چند تخیلی در داستان بود تا روایتها چسب بهتری داشتند نیز گفت: در این کتاب این امکان نداشت که راوی مشخصی وجود داشته باشد چون شخصیتها و زمانها متفاوت است. از همین رو پیدا کردن یک شخص که در اکثر اتفاقات حضور داشته باشد وجود نداشت شاید در مورد حضرت امیرالمومنین(ع) مثلا بتوان قنبر را پیدا کرد ولی در مورد شخصیت امام صادق(ع) این امکان وجود نداشت. در این کتاب 35 موضوع بود و گردآوردن آنها روی یک شخصیت واحد امکان پذیر نبود.
پوروهاب در پایان گفت: من طرح جلد و فونت این کتاب را نپسندیدم و همچنین مخاطب آن مشخص نشده بود و این نکات را به ناشر اعلام کرده بودم البته من چاپ دوم این کتاب را ندیدم و قول داده بودند که این اقدامات صورت بگیرد. هم طرح جلد کتاب تغییر کند و هم فونت بهتر شود و هم مخاطب آن مشخص شود.
محمود پوروهاب نویسنده و شاعر دست به قلم برده و روایتی از زندگی امام جعفر صادق(ع) را با پرداختی داستانی در «فواره گنجشکها» نوشته و بخشهایی که شاید کمتر بیان و تصویر شده را به رُخ خواننده بکشد. قسمتهایی از زندگی ایشان که بخش عمده آن تعاملات و مناسبات اجتماعی امام است. این کتاب را انتشارات جمکران منتشر کرده است.