با توجه به شرایط کنونی کشور و ضرورت حضور در خانه فرصتی برای بسیاری از ما فراهم شده است که به اموری بپردازیم که شاید تا پیش از شیوع این ویروس منحوس، قدری از آن فاصله گرفته بودیم. معنویات و تفکر در آیات کلام الله مجید می تواند یکی از این امور باشد.
به همین منظور مؤسسه و یا خانه «عقیق» در قم که توسط جمعی از طلاب و دانشجویان راه اندازی شده است طرح قرآنی را با عنوان «چهلچراغ» به صورت مجازی و روزانه اجرا می کند.
مهدی شریفی مدیر خانه «عقیق» در قم در خصوص نحوه اجرای این طرح با حلقه وصل به گفتگو نشست.
وی در ابتدا بیان داشت: بهمن ماه سال 1393«عقیق» متولد شد، خانوادهای که همهٔ اعضای آن یک دغدغه دارند، اعتلای فرهنگ و هنر در ایران اسلامی و انقلابی. ما جمعی از طلاب و دانشجویانی هستیم که منتقد ساختار های به غلط شکل گرفته فرهنگی هستیم و در این راستا فعالیت می کنیم.
شریفی ادامه داد: خوب شرایط پیش آمده کشور باعث شد که بسیاری از فعالیت های حضوری مجموعه به صورت موقت ادامه پیدا نکند و ما برای انجام فعالیت های دیگری برنامه ریزی کنیم که متناسب با شرایط فعلی کشور باشد.
این فعال فرهنگی تصریح کرد: فضای کلی جامعه به گونه ای ست به دلیل شیوع ویروس کرونا موضوعات مختلفی از سوی مجموعه های دولتی و مردمی در حال پیگیری ست و ما تصمیم گرفتیم که در کنار این فعالیت ها خدمات قرآنی را پیگیری کنیم و انجام دهیم.
مدیر خانه «عقیق» در قم اضافه کرد: با مشورتی که صورت گرفت و در نهایت جمع بندی ها طرحی با عنوان «چلچراغ» برنامه ریزی شد و به دلیل تقارن این بیماری با ماه رجب و شعبان و عدم حضور در اجتماعات و در نتیجه عدم برگزاری مراسم مذهبی و جشن ها به مناسبت اعیاد این ایام دیدیم که فرصت خوبی ست که یک چله نشینی قرآنی را راه اندازی کنیم.
شریفی در ادامه ضمن اشاره به شروع طرح از اواخر ماه رجب خاطر نشان کرد: اواخر این ماه که 40 روز تا شروع ماه مبارک رمضان فرصت باقی بود «چهلچراغ» در قالب پنج ایده و طرح در فضای مجازی آغاز شد.
وی افزود: البته جدای از بحث کرونا فضای ماه رجب و شعبان بسیار قرآنی ست. به هر صورت این روزها بیشتر در خانه میمانیم و چه فرصتی بهتر از این برای تفکر و انس بیشتر با کتاب خدا. می توان گفت که تهدیدها را به فرصت تبدیل کردیم و چهلچراغ را ساختیم تا چله نشینی کنیم با کتاب خدا. این طرح تا ششم اردیبهشت ماه مصادف با اول ماه رمضان ادامه می یابد.
این فعال فرهنگی یادآور شد: همان طور که اشاره کردم در پنج قالب در حال اجراست و ثواب تلاوتها و قرائتهایمان در چهلچراغ را به مادر امام و صاحبمان حضرت حجت، امام دوازدهم مهدی صاحبالزمان(عج( تقدیم کنیم به امید آنکه خدا ما و همه ی مردم دنیا را از این بلا و امتحان رهایی بخشد.
شریفی اضافه کرد: در اجرای این طرح ها برخی مجموعه ها و مؤسسات از جمله نفحات القرآن و نورالثقلین ما را یاری می کنند.
مدیرخانه «عقیق» در قم در ادامه اظهار داشت: یکی از ایده های این طرح محافل مجازی انس با قرآن کریم است که این محافل به صورت مجازی و به همت نفحاتالقرآن با حضور قاریان ممتاز کشوری و بینالمللی برگزار میشود.
وی به بخش مسابقات این طرح نیز اشاره کرد و گفت: دو مسابقه در این طرح برنامه ریزی و اجرا می شود، از جمله مسابقه «ساعت صفر» که هر شب رأس ساعت 12 در صفحه اینستاگرام خانواده عقیق محتوایی قرآنی ارائه میشود که مرتبط با یکی از آیات قرآن کریم است. مخاطب باید از میان ۳ گزینه مطرح شده آیه مورد نظر را انتخاب نماید.
شریفی افزود: در هر مسابقه به یک نفر از کسانی که پاسخ صحیح داده باشد، ۱۱۴ هزار تومان و کتاب دختر جمعهها هدیه میشود. محتوای ارائه شده در این مسابقه در قالب فیلم، صوت، عکس، متن ارائه می شود و علاقه مندان با توجه به این محتوا به سراغ قرآن رفته و آیه ی مورد نظر را بررسی و قرائت می کنند.
این فعال فرهنگی تصریح کرد: این طرح از یک سو کاری تبلیغی ترویجی نیز محسوب می شود چراکه شرکت کنندگان باید برای شرکت در طرح و مسابقه به سراغ کتاب آسمانی قرآن بروند و این نکته برای ما بسیار حائز اهمیت است.
مدیرخانه «عقیق» قم به مسابقه زندگی با قرآن نیز اشاره کرد و بیان داشت: محور این مسابقه ۴۰ آیهی منتخب از قرآن کریم است. محتوای این طرح فایلهای صوتی استاد حجتالاسلام والمسلمین راسل و کتاب منتخب ۴۰ موضوع است که البته همزمان با ماه مبارک رمضان مسابقه این طرح در سایت مجموعه عقیق برگزار شده به همه کسانی که حد نصاب امتیاز مورد نظر را کسب کنند مدرک معتبر دوره زندگی با قرآن داده می شود و به ۵ نفر که بالاترین امتیاز را کسب نمایند پانصدهزارتومان اهدا می شود.
وی خاطر نشان کرد: ختم جمعی قرآن کریم به نیت رفع بلا و سلامتی همه بیماران از دیگر قالب های اجرایی طرح «چهلچراغ» است. هر فرد میتواند از ۱ تا ۶۰۴ صفحه از قرآن کریم را انتخاب کرده و تلاوت نماید.
شریفی به پویش مردمی بخوان نیز اشاره کرد و گفت: در این پویش نیز همدیگر را دعوت میکنیم به خواندن آیههای کتاب خدا، کسی ممکن است به یک آیه حسی خاص داشته باشد، دیگری آیهای را بسیار دوست دارد و فردی دیگر از تلاوت یک قاری از یک آیه لذت میبرد و… هرچه هست قرآن است و آیههایش.
این فعال فرهنگی افزود: علاقه مندان می توانند خاطره، حس، علاقهمندی یا هرچه از یک آیه دارند را در صفحه اینستاگرام با هشتک #چهلچراغ و #بخوان منتشر کنند و یکی از دوستانشان را دعوت به پیوستن به این پویش می کنند.
مدیر خانه «عقیق» قم یادآور شد: البته ناگفته نماند برخی از طرح ها مثل مسابقه ساعت صفر ماه رمضان سال گذشته نیز اجرا شده است و یا محفل قرآنی از سوی نفحات به صورت سالانه در حال اجراست اما ما تلاش کردیم در فرصت قرنطینه کرونایی جان تازه ای به این طرح ها بدهیم و از این فرصت برای تشویق و ترغیب افراد برای انس بیش تر با قرآن کریم استفاده نماییم.
شریفی در پایان بیان داشت: علاقه مندان برای پیوستن به این حرکت قرآنی می توانند به سایت http://aghighfamily.com مراجعه کنند.