
فعالیتهای بنیاد بر چه اساس و بنیانی استوار است و چگونه اجرا میشود؟
برنامههاي بنياد بيشتر از مفاهیم تربيتي نشأت گرفته است و هدف هم اجرای برنامههاي تربيتي است. بنابراین بنیاد در حیطه دانشآموزی یکسری دانشآموز را از مدارس مختلف جذب کرد و به صورت مداوم در حلقههاي تربیتی به آنها آموزش داد. این کلاسها در تابستان هفتهاي سه روز انجام میشد و الان در هفته يك روز برگزار میشود. غیر از این کلاسها، برنامههاي عقايد و احكام و مباحث علمي روز، اردوهاي ورزشي و تفريحي و كلاسهاي ورزشي مثل آموزش شنا و فوتبال و واليبال و دیگر کلاسها برگزار ميشود. البته در کنار همه اینها برنامه هيئت بنیاد نیز هر هفته و در مناسبتهای مذهبی اجرا میشود.
بنیاد مهدویت و هویت در سطح شهرستان اردبیل چه فعالیت خاصی را انجام میدهد؟
برنامههای بنیاد، ويژگي آنچنان متفاوتتری نسبت به دیگر موسسات شهر اردبیل که الآن همين كار تربيتي را میکنند، ندارد. ولي شايد یک تفاوت را میتوان عنوان کرد که اگر این فعالیت ادامه پيدا ميكرد میتوانست خیلی مفید و اثرگذار باشد. آن هم قضيه روشنگری و مبارزه با شبکه ماهوارهای يوروويژن آذربايجان بود که بنیاد مهدویت و هویت يك فعاليت خيلي مهم و مبارزاتی-رسانهای را در سطح استان انجام داد. مثلاً با مقاله و بنر و پوستر و سايت و وبلاگهای متنوع و متفاوت، یک کار جهاني انجام دادند و توجه عموم را به آن قضيه جلب كردند كه حركت خيلي خوبي بود و نتيجه هم داد اگرچه در حركتها و مناسبتهاي بعدي ميشد بیشتر به این داستان پرداخت ولی متأسفانه به دلایل مختلف مثل نبود بودجه يا کمبود نيروهاي انساني، بنیاد این حرکت را ادامه نداد.
بازخورد فعالیتهای تربیتی بنیاد مهدویت و هویت را برای عموم مردم در سطح استان چگونه ارزیابی میکنید؟
به جهت اينكه مسئولين اين بنياد زياد فضای فعالیتهایشان را عمومي نکردهاند و تنها افراد خاصی را مخاطب کلاسها و برنامههایشان قرار میدهند، لذا آنچنان كه باید به فضاي عمومي شهر وارد نشدهاند و زياد شناخته شده نيستند. چون از بعضي مدارس خاص و شخصيتهاي خاص آن هم با اولويتهاي خاص استفاده کردهاند، زياد در سطح عموم شهر فعال نیستند. به نظرم ميبایست فعالیتهایشان را عموميتر و فراگيرتر كنند. مثلاً در بالای ساختمان بنیاد يك تابلو بزنند یا اینکه سعی کنند مکانشان کمتر جابجا شود یا اینکه حلقههای فرهنگی- تربیتی بنیاد به بخش وسیعترو جامعتری بپردازد. یک پیشنهاد هم دارم و آن اینکه اطلاعات و محتوای حلقههای تربیتی را به صورت یک دفترچه یا ماهنامه یا گاهنامه دربیاورند و در بین مدارس دیگر استان، برای استفاده دانشآموزان مستعد دیگر پخش کنند.