
به گزارش حلقه وصل، محمدعلی گودینی با اشاره به سومین سالگرد درگذشت مرحوم امیرحسین فردی با بیان اینکه از روزهای نخست که حوزه هنری شکل گرفت با استاد فردی در ارتباط بوده است، اظهار کرد: از همان ابتدا با دیدن چهره ایشان، صفا و صمیمیت روستایی را دیدم و تا آخرین روزهای عمرشان هم باز همان سادگی، صمیمیت و اعتماد در وجود و چهره شان دیده میشد.
وی ادامه داد: مرحوم فردی، سالهای سال، مسئولیتهای مختلف داشت و هیچکدام از این مسئولیتها باعث نشد که ایشان خود را گم کند و فریب سمتها و عنوانها را بخورد. این مهمترین ویژگی آقای فردی بود.
گودینی خاطرنشان کرد: مهمترین یادگاری که امیرحسین فردی از خود به جا گذاشت، پیریزی داستان انقلاب اسلامی بود و با حضور ایشان، کم کم داستان انقلاب احیا شد. در ابتدای انقلاب، نشریاتی قصد داشتند فرهنگ کشور را تغییر دهند و ادبیات بازاری و عاشقانه را ترویج کنند. اما افرادی همچون امیرحسین فردی در مقابل چنین جریانهایی ایستادند. نخستین داستانهایی که فردی به نگارش درآورد هم درباره مستضعفین بود.
این نویسنده با بیان اینکه در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی، کسی نمیدانست که قرار است داستان انقلاب شکل بگیرد، عنوان کرد: داستان انقلاب با حضور نویسندگان و حمایتهای شخصیتهایی همچون امیرحسین فردی پا گرفت.
وی گفت: در ابتدای کار نویسندگی خود در حوزه هنری چند داستان نوشتم که در یکی از جلسات داستان خوانی، داستانی با عنوان «قرار در پارک» را خواندم. آقای مخملباف از عنوان داستان تصور کرد که اثری عاشقانه است و ناراحت شد. اما مرحوم فردی لبخندی زد و به داستانم گوش کرد.
گودینی با تاکید مجدد بر اینکه مرحوم فردی انسانی ساده بود، اظهار کرد: فردی داستانی داشت که بر روی من تاثیر بسیاری گذاشت و من از آن اثر فهمیدم که سادهنویسی در ادبیات داستانی چقدر مهم است و باید از تکلف دوری کنم.
گفتنی است، مراسم سومین سالگرد درگذشت امیرحسین فردی، پدر داستان انقلاب اسلامی، ساعت 15 دوشنبه 6 اردیبهشت ماه با حضور داستاننویسان و شاعران انقلاب و مسئولان و مدیران حوزه هنری و خانواده مرحوم فردی در حوزه هنری برگزار میشود.
علاقه مندان برای حضور در این مراسم میتوانند در زمان یاد شده به سالن امیرحسین فردی حوزه هنری، واقع در خیابان سمیه، نرسیده به پل حافظ مراجعه کنند.
از فعالیت های امیرحسین فردی میتوان به سردبیری و مدیرمسئولی «کیهان بچهها» (به مدت 31 سال)ـ مؤسس و مدیر مسئول کیهان علمی، مدیریت مرکز آفرینش های ادبی حوزه هنری، عضویت در شورای داستان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، عضویت در شورای داستان بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس، مسئولیت جشنواره انتخاب کتاب سال شهید حبیب غنیپور، مسئولیت شورای ادبیات داستانی نیروی مقاومت بسیج و مدیریت کارگاه قصه و رمان حوزه هنری اشاره کرد.
چندین بار داوری برای کتاب سال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس، کتاب سال شهید حبیب غنیپور، جشنواره ادبیات داستانی بسیج، جشنواره راهیان نور، انجمن قلم ایران، جشنواره قصههای قرآنی از تجربههای دیگر وی است.
فردی از مؤسسان کتابخانه مسجد جوادالائمه(ع) در سال 1353 و تشکیل شورای نویسندگان آن مسجد است که در ادامه به حوزه هنری پیوستند و از ستونهای اولیه این نهاد بودند.
امیرحسین فردی عصر پنجشنبه، پنجم اردیبهشت 1392، دچار مشکل تنفسی شد و در راه انتقال به بیمارستان لقمان درگذشت