به گزارش حلقه وصل، رضا ایرانمنش بازیگر سینما و تلویزیون، ساختن فیلم پیرامون روحانیت را مستلزم ایجاد فاكتورهایی دانست و گفت: جایگاه روحانیت در كشور از قداست بالایی برخوردار است ولی این مهم باید به گونه ای تلقی شود كه یك كارگردان از واقعیت ها فاصله نگیرد، باید روحانی را در بطن جامعه و در كنار مردم تصور كرد و متناسب با زبان مخاطب برای او فیلم ساخت.
وی درخصوص شخصیت پردازی های متفاوت از روحانیت در سینمای ایران گفت: گاه شخصیتی كه از یك روحانی در فیلم های ما نشان داده می شود با تضادهایی روبهرو است. زمانی او را شخصیتی چاپلوس و اهل لذت های دنیایی معرفی می كنیم و زمانی چنان وجه عرفانی و نورانی به او می دهیم كه درك آن را برای مخاطب سخت می كنیم كه هر دوی این ها می تواند ارتباط برقرار كردن مردم را با این قشر دچار مشكل كند.
وی ادامه داد: ما در میان روحانیت هم با افرادی كه وفادار به این لباس هستند، روبهرو هستیم و هم با افرادی كه سعی در استفاده های شخصی از این موقعیت دارند. به همین خاطر یك كارگردان باید سعی در ساخت فیلمی با در نظر گیری هر دو وجه داشته باشد.
این بازیگر سینما پرداختن به روحانیون تأثیرگذار در جامعه را یكی از وظایف هنر هفتم دانست و افزود: در طول تاریخ ما با شخصیت های تأثیرگذار روحانی روبهرو بودیم كه در سینما و تلویزیون آن طور كه باید به آن ها پرداخته نشده است و اگر این مهم توسط فیلمسازان با واكاوی دقیق شخصیت سیاسی، علمی و اجتماعی صورت گیرد بهتر می تواند به جنبه های كمتر پرداخته شده آنها بپردازد.
وی در پایان خاطرنشان كرد: اگر شناخت صحیحی نسبت به روحانیت وجود نداشته باشد ممكن است در حق روحانیت جفا شود و این جفا آثار بدی را به همراه خواهد داشت به طوری كه منجر به بدبینی روحانیت نسبت به سینما می شود بنابراین لازم است این نسبت میان هنرمند و روحانی درست برقرار شود كه حاصل آن در جامعه مقبول مردم بیفتد.
گفتنی است، مراسم اختتامیه دومین جشنواره «روحانی و سینما» و معرفی نفرات برتر، 27 فروردین در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار می شود