حلقه وصل: آیتالله میرباقری در چهاردهمین همایش ستاد فرهنگی فجر انقلاب اسلامی که روز جمعه در مجتمع یاوران مهدی(عج) برگزار شد، با ذکر ویژگی های تمدنی گام دوم انقلاب اظهار داشت: مواجهه و نوع برخورد ما با غرب یکی از مسائل مهم دوران معاصر بوده است معمولا نوع مواجهه ما برخورد با دستاوردهای غرب مانند امور تکنولوژیکی یاساختارهای مدرن سیاسی و اجتماعی بوده است، اما نکته مهمتر نوع برخورد مابا کلیت تمدن غرب است.
عضو مجلس خبرگان رهبری اظهار داشت: مسئله مهم در مواجهه با غرب مسئله انقلاب صنعتی است، انقلاب صنعتی نوع زندگی را تغییر داد مفاهیمی مانند خانواده، اوغات و فراغت، دین و ...مورد دستخوش قرار گرفت، بنابراین تمامیت این تمدن غربی مسئله مستحدثه ماست نه یک اینکه فقط درباره دستاوردهای این تمدن صحبت کنیم که آیا با دین سازگار است یا نه؟
آیت الله میرباقری تمدن غرب را دارای روح و غایت کلی دانست و گفت: کلیت روح تمدن غربی ارزشها و ایده هایی است که تبدیل به مطالبه و نیاز اجتماعی شده است، این ایده ها در عرفی و سکولار کردن و حذف آموزه های دینی از زندگی بشر خلاصه می شود، حذف باورهای اجتماعی دینی بشر مهمترین هدف تمدن غربی بوده است، هرچند ممکن است انسانهای موحدی پس از این دوره در غرب وجود داشته باشند، اما نکته مهم این است که هدف این تمدن حذف دین و خداپرستی از عرصه اجتماعی بوده است.
رئیس فرهنگستان علوم اسلامی قم تصریح کرد: دین در تمدن غرب ابتدا از عرصه عمومی به عرصه خصوصی کوچ داده شد و به مرور زمان از عرصه زندگی خصوصی هم حذف شد.
عضو مجلس خبرگان تصریح کرد: تمدن غربی تمام ساحتهای زندگی را تغییر داده است، ساختارها و نظم جدید جهانی، نوع زندگی را تغییر داده است، از الگوی تغذیه تا روابط اجتماعی تا علوم و بهداشت و طب و آموزش و پرورش، ایجاد دولت ملتها همه ساحتهای زندگی زا تغییر داده است، این تمدن مدرن است که با ایجاد دولت ملتها تعیین کرده است فرد کجا به دنیاد بیاید، کجا بمیرد، کی درس بخواند و... یعنی تمدن غرب به نوعی تمام عرصه ها و ساحتهای زندگی را تحت سیطره خود قرار داده است.
وی با بیان اینکه تمدن غربی به دنبال تربیت انسان متناسب با سیستم سلطه است، گفت: تمدن غربی صرفا نمی خواهد نظام اقتصادی و سیاسی ما به سمت سرمایه داری و لیبرالیسم و .. حرکت کند، بلکه تمدن غرب تلاش می کند سطحی ترین ادراکات حسی فرد نسبت به محیط و جهان را تغییر دهد، نوع نگاه فرد به جهان و هستی را تغییر دهد.
آیت الله میرباقری با اشاره به سیاستهای دولت توسعه بعد از جنگ و ایجاد اختلاف طبقاتی گفت: بعد از اینکه در دولت توسعه نظام اقتصادی تبدیل به سرمایه داری غربی و مدرن شد، در دولت بعدی(دولت خاتمی) تغییر فرهنگ و تغییر سیاسی را پی گرفتند، چرا که معتقد بودند انسانی که در نظام اقتصادی توسعه محور زندگی می کند باید تلقی مدرن از دین و زندگی داشته باشد، باید دین و خدا از صحنه زندگی اجتماعی حذف شود و یا کمرنگ شود تا انسان مدرن بتواند زندگی خود را با ساختارهای جدید اجتماعی و اقتصادی و فرهنگی تطبیق دهد.
استاد سطح عالی حوزه علمیه قم تصریح کرد:مشروعیت تمدن غرب با علم است، یعنی ظلم نرم افزاری دارد، تمدن غرب با ابزار علم و قانون ظلم می کند ایجاد اختلاف طبقاتی و بی عدالتی طبیعت این نظام است، عدالت در این نظام عین بی عدالتی است، تمدن غرب قدرت سیاسی را از عموم مردم می گیرد و به یک طبقه خاص می سپارد، در عرصه اقتصادی هم این ساختار طبقه99درصد فقیر و یک درصد ثروتمند را پدید می آورد، و برای این بی عدالتی تبعیض قانون و ساختار و توجیه هم دارند.
رئیس فرهنگستان علوم اسلامی غرب با بیان اینکه روح و هدف تمدن غرب، ضدیت با دین است، گفت: همین روح دین ستیزی در علم، قانون، ساختارهای اجتماعی و سبک زندگی خود را بروز می دهد و دنیای جدیدی را می سازد، دعوای غرب با تمدن اسلام بر سر نفت و گاز و منابع نیست، بر سر ایدئولوژی است، بر سر اخلاق است، در جریان حمله بوش به خاورمیانه هم در نامه 72نفر تاکید کردند که این لشگر کشی جنگ اخلاقی است وبرای بسط تفکر آمریکایی صورت می گیرد.
آیت الله میر باقری با بیان اینکه بسیاری از افراد همچنان به دنبال ژاپن اسلامی هستند، گفت: اصل و ریشه لغزشگاه هاشمی رفسنجانی همین تفکر بود که او فکر می کرد میشود با ساختار ژاپن،هم اسلام راداشت و هم به توسعه رسید.
وی تصریح کرد: ما در مواجهه غرب تنها با مسائلی مثل پیشرفتهای تکنولوژیکی و فضای مجازی و... مواجه نیستیم، ما با تمدنی روبرو هستیم که از عمیق ترین تا سطحی ترین لایه های زندگی را تحت کنترل دارد، امضا اسناد هفدهگانه که در کشور ما در حال امضا شدن است در راستای قبول این سیطره و تمدن است، در سند 2030 عملا قبول می کنیم انسان مورد نظر غربی را برای سالهای آینده تربیت می کنیم.
وی با بیان اینکه مواجهه با غرب باید در سطح تمدنی باشد، تصریح کرد: تاکنون مستکبرین دامنه حرکت در جهان را تعیین می کرده اند، و برای مقابله با این تمدن ما هم نیز ساختاری مقابل را عرضه کنیم؛ تمدن در مقابل تمدن.
آیت الله میرباقری گفت: تمدنی که از انقلاب اسلامی در برابر تمدن غرب بر می خیزد باید داعیه جهانی داشته باشد، یعنی ساختارهای متناسب از دین تا سبک زندگی و اجتماعی و اقتصاد و... را ایجاد کند، و این انقلاب ظرفیت جهانی شدن و عرضه به سایر ملتها را دارد.
رئیس فرهنگستان علوم اسلامی تصریح کرد: جریان انقلابی باید بتواند نظام دانشی خود را تولید کند و عرصه های مهم عدالت و امنیت و آزادی را، به صورت نرم افزاری و هم سخت افزاری فتح نماید.
وی با بیان اینکه بیانیه گام دوم مرحله ای مهم برای رسیدن برای تمدن اسلامی است، گفت: مقام معظم رهبری معتقددند نسل فعلی که توانمندی ها علمی و عملی گوناگون دارد، می تواند برای حفظ انقلاب قیام کند، و جوشش انقلابی در خون این نسل در جریان است و ظرفیت دولت سازی در این نسل وجود دارد، نسل 57انقلاب کرد اما باید 40سال درگیری و مواجهه با غرب شکل می گرفت تا نسلی به وجود بیاید که بتواند نظام اجتماعی را تبدیل به دولت و سپس جامعه و تمدن اسلامی بسازد.