به گزارش حلقه وصل، تغییر وضعیت فرهنگی و به تبع آن تغییر سبک زندگی در میان مردم، یکی از مسائلی است که بارها و بارها از سوی علما و کارشناسان مورد انتقاد قرار گرفته و نسبت به آن هشدار داده شده است. هرچند کارشناسان درباره تغییر این وضعیت، راهکارهای متعددی ارائه میدهند، اما به اعتقاد عده ای دیگر، تا زمانی که برخی از مدیران غیر فرهنگی و یا به اصطلاح «نامدیران» بر رأس انجام این امور قرار دارند، نمیتوان تغییری آنچنانی را احساس کرد.
از نظر بسیاری از اهالی فرهنگ، تا زمانی که این وضعیت بهبود نیابد، نمیتوان انتظار تغییرات اساسی در سطوح مختلف کشور را انتظار داشت. کامران شرفشاهی، شاعر و مدیر انتشارات تجلی مهر، از جمله کسانی است که به این وضعیت انتقاد دارد. وی در اینباره میگوید: شرایط فرهنگی و به تبع آن بازار نشر متأسفانه شرایط خوبی را طی نمیکند. همین عوامل سبب شده که بسیاری از پدیدآورندگان و ناشران برای چاپ آثارشان چندان دلگرم نباشند.
وی ادامه میدهد: امیدوارم با توجه به تحولات اخیری که رخ داده و اجرای برجام، شاهد یک رونق خوب در رابطه با فروش آثار و ایجاد بستر مناسب برای انجام فعالیتهای فرهنگی باشیم.
شرفشاهی با بیان اینکه در بحث فرهنگ، آنچه که همیشه مسئلهساز بوده، مدیریت اشتباه آن بوده است، میافزاید: عملاً مدیریت فرهنگی ما در کشور، مدیریت فشلی است. به این صورت که کسانی که در رأس این امور هستند، گاه با فرهنگ و جماعت فرهنگ نسبت و سنخیتی ندارند. حضور این افراد در مقام تصمیمگیرندگان اصلی موجب شده که به جای اینکه گشایشی در کارها صورت بگیرد، قفل شود و راه به جایی نبریم.
این شاعر همچنین در بخشی از سخنان خود به رویه انجام امور فرهنگی در کشور انتقاد میکند و میگوید: متأسفانه به جای روانسازی و تسهیل در انجام امور فرهنگی با بروکراسیهای عریض، و طویل شدن دستگاههای فرهنگی مواجهیم. بسیاری از نهادها به جای جذب چهرههای فرهنگی، به دنبال عریض و طویل شدن هستند که همین موضوع، رکود را در حوزه فرهنگ به همراه داشته است. همه این مسائل به دلیل حضور نامدیران در رأس امور فرهنگی است.