به گزارش حلقه وصل، همايش «خطر حركتهاي تكفيري و آثار آن در خدشه دار نمودن اسلام ناب محمدي(ص)» با حضور مسئولان فرهنگي كنيا، نيجريه و مالاوي، نمايندگان ارگانهاي مسيحي، تعدادي از شيوخ مسلمان اين كشور و خبرنگاراني از راديو و تلويزيون، روزنامه هرالد و خبرنگار دفتر راديو و تلويزيون آفريقاي جنوبي در حراره برگزار شد.
افراطيگري از آموزههاي اديان ابراهيمي نيست
در ابتداي اين مراسم، شيخ اسماعيل دعا، رئيس شوراي عالي امور مسلمانان در زيمبابوه در رابطه با اهميت برگزاري اين همايش ، گفت: اگرچه ما با پديده تكفير در اين كشور روبرو نيستيم، امّا شناخت اين حركت ميتواند تأثير بسزايي در گسترش همزيستي مسالمتآميز ميان تمامي قوميتهاي اين كشور داشته باشد و از افتادن جوانان كشور در چنين دامهايي جلوگيري كند.
كشيش مالونگا، از شبكه مسيحي تهيلا، گفت: افراطيگري از آموزههاي اديان ابراهيمي همچون مسيحيت و اسلام نيست؛ لذا بر همه دينداران لازم است اين نوع حركتها را تقبيه كنند.
وي با اشاره به مقاله «افراطيگري از ديدگاه اديان ابراهيمي؛ با نگاه ويژه به مسيحيت»، گفت: لازم است تا جامعه جهاني با جدّيت تمام به مبارزه با حركتهاي تكفيري و افراطي برخيزند و آن را به شدت محكوم كنند.
ريشه تكفيريهاي داعش برگرفته از عربستان است
شيخ عبدالله ماكوينجا، رئيس كالج فاطمه زهرا(س) گفت: ريشه تكفيريهاي داعش در عراق و سوريه و بوكو حرام در نيجريه در آموزههاي سلفي است كه از عربستان سرچشمه گرفته است.
وي با تأكيد بر بررسي جنايات حركتهاي تكفيري عليه بشريت، گفت: اين حركتها موجب كشته شدن هزاران انسان بي گناه و آواره شدن صدها هزار نفر شده است.
رئيس كالج فاطمه زهرا(س) بيان كرد: مسلمانان جهان براي متوقف شدن اين حركتها بايد متحّد شوند و مانع از اين شوند تا چهره خشني ار دين مبين اسلام ناب محمدي در ذهن جهانيان نقش ببندد.
به دور بودن گروههاي تفكيري داعش از آموزههاي اسلام
كشيش ماتياس تسينه، نماينده شوراي مسيحيت آپوستوليك زيمبابوه از ديگر سخنرانان اين همايش بود كه در مقالهاي با عنوان «افراطيگري و تأثيرات آن بر جامعه بشري»، گفت: اين گروههايي كه خواستار وادار كردن پذيرش افكار و عقايد خود به ديگران هستند و در اين راه از ارتكاب جنايت و كشتار مردم بيگناه هيچگونه ابايي ندارند و از زنان و كودكان بيگناه نيز نميگذرند، در حقيقت از درك آموزههاي دين و معناي آن بدور هستند.
وي ادامه داد: زيرا همه ما ميدانيم كه اسلام چنين آموزههايي ندارد و ارزشهاي والاي اسلامي اين قبيل اقدامات را تأييد نميكند.
فريب جوانان مسلمان ناآگاه از اقصي نقاط جهان نسبت به داعش
در ادامه، محسن شجاعخاني، رايزن فرهنگي ايران در زمبابوه با ارايه مقالهاي تحت عنوان «خاستگاه و اهداف تكفيري»، گفت: حركتهاي تكفيري موجود نظير داعش در عراق و سوريه و بوكو حرام در نيجريه گروههاي منفك شده از القاعده هستند كه در اواخر دهه 1980 ميلادي توسط ايالات متحده آمريكا به وجود آمده و حمايت شدند تا از اين طريق از نفوذ و گسترش تفكر كمونسيم جلوگيري كنند؛ لذا همه نوع كمك مالي و تسليحاتي در اختيار اين گروه تندروي تروريستي قرار داده اند.
وي افزود: شواهد موجود حاكي از اين است كه بر خلاف آنچه اين گروههاي تكفيري اظهار ميكنند، هدف آنها صرفا دستيابي به ثروت و قدرت است و متأسفانه برخي از جوانان مسلمان ناآگاه نيز فريب آنها را خورده و از نقاط مختلف جهان به آنها پيوستهاند.
سپس، پريموس ماپورانگا، استاد دانشكده فلسفه و اديان دانشگاه زيمبابوه، گفت: به طور قطع حركتهاي تكفيري كه در خاورميانه و آفريقا در جريان است، چهره اسلام اصيل را در اذهان كسانيكه با آموزههاي اين دين ابراهيمي آشنايي ندارند خدشهدار ميكند.
وي افزود: افراطيگري معمولاً معلول تفسير نادرست از آموزههاي كتب آسماني توسط كساني است كه معتقد به انحصارگرايي بوده و بر ديگران تأثير دارند و آنها را وادار به ارتكاب جرم و خشنونت عليه ديگران ميكنند.
در بخش پاياني اين مراسم، اميننژاد، سفير ايران گفت: افراطيگري ديني مقوله جديدي نيست، امّا متأسفانه در عصر حاضر از سوي قدرتهاي خارجي و با هدف ايجاد تفرقه در جهان اسلام مورد حمايت قرار گرفتهاند و در حقيقت افراطيون بازيچه دست اين قدرتها است و به دروغ لباس اسلامخواهي به تن كردهاند.