حلقه وصل: «آن شب نیروهای جاده اصفهان و خوزستان وارد عمل شده بودند تا با تقویت خاکریز و بالا بردن ارتفاعش مقاومت عراقیها را درهم بشکنند. تجربه جهاد خوزستان در آن منطقه کمک میکرد بهتر وارد عمل شوند. بچههای جهاد اصفهان از سمت چپ کار میکردند. این خاکریز در برابر دژ عراق در محور زید قد علم کرده و حالا خطی درست و حسابی برای محافظت از نیروهای خط مقدم شده بود. نیمهشب توپخانه و کاتیوشای عراق فعال شد و فاصله بین دژ تا این خاکریز را زیر آتش شدید گرفت. هرچه بچهها بیشتر وارد شیار مالک میشدند، آتش بیشتر میشد. عراق میدانست عبور بلدوزرها از این شیار به معنی تثبیت خاکریز خواهد بود.»
آنچه خواندید برشی از کتاب «جاده امن هور» به قلم نصر الله محمود زاده بود. این کتاب مستندی داستانی است که به فعالیتهای برجسته پشتیبانی و مهندسی جنگ در عملیات خیبر که به گوشه ای از رشادت ها و حماسه آفرینی های بچه های سنگرساز بی سنگر می پردازد که با دست خالی در دل جنگ و زیر آتش دشمن، حماسه آفریدند.
نصرت الله محمودزاده اوایل شهریور ۱۳۳۵ در روستای کوهستان از توابع بهشهر در استان مازندران به دنیا آمد. تحصیلاتش را در انستیتو تکنولوژی بابل در رشته مکانیک به پایان برد. وی بعد از جنگ تحمیلی به ادامه تحصیل پرداخت و در مقطع کارشناسی ارشد رشته جامعه شناسی در دانشگاه شهید بهشتی فارغ التحصیل شد.
وی در اولین روز تهاجم عراق به ایران، داوطلبانه به خوزستان شتافت و به عنوان نیروی داوطلب در عملیات آزادسازی سوسنگرد حضور داشت. او که در عملیات هویزه در محاصره دشمن قرار گرفته بود با وقایعی روبرو شد که بعدها در اولین کتابش «حماسه هویزه» توصیف کرد. تاکنون بیش از چهارده اثر از این نویسنده به چاپ رسیده است که از جمله آثار وی میتوان به «شبهای قدر کربلای پنج»، «رقص مرگ» و «سنگرساز بیسنگر» اشاره کرد.
در ادامه به معرفی این چند کتاب شاخص از نصرالله محمود زاده می پردازیم.
کتاب «حماسه هویزه» دربرگیرنده خاطراتی است که به شیوه داستانی درباره عملیات هویزه در تاریخ ۱۶ دی سال ۱۳۵۹ به نگارش درآمده، که برای مطالعه به زائرین راهیان نور نیز پیشنهاد میشود.
در آغازین کتاب «حماسه هویزه»، تقریظی از رهبر معظم انقلاب آمده است، ایشان در این نوشته، کتاب را سرگذشت شورانگیز و عاشقانه جمعی از جوانان انقلابی ما در میدان نبرد با دشمن متجاوز توصیف و تاکید کردهاند: این نوشتهها را که در نوع خود، بسیار کمنظیر است، باید قدر دانست و کوشش فراهم آورنده آن را ارج نهاد.
کتاب «شبهای قدر کربلای پنج» هفتاد و پنج روز حضور در عملیات کربلای ۵ را بازگو می کند. او در این کتاب مشاهدات خود را از رفتار اعجاب آور رانندگان لودر و بولدزر در برابر صف تانک های دشمن بیان کرده است.
کتاب «رقص مرگ»: به دنبال تهاجم ارتش اسرائیل به جنوب لبنان در سال 1985، حزب الله لبنان اقدام به سازماندهی جوانان منطقه برای دفاع از این کشور نمود. یکی از فعالیت های این گروه، مقاومت در برابر حمله تیپ ویژه غولانی اسرائیل به فرماندهی «آریل شارون» در سال 1987 به روستای میدون، واقع در بقاع غربی، بود. به رغم پیروزی ارتش اسرائیل در این عملیات، اسرائیلی ها به دلیل مقاومت تحسین برانگیز نیروهای مقاومت اسلامی لبنان، تمایلی به انعکاس آن در رسانه های گروهی نداشتند. رمان «رقص مرگ» که با زاویه دید سوم شخص و بر اساس واقعیت نگاشته شده، قصه پایداری شکوهمند جوانمردان گمنامی است که پوشالی بودن قدرت صهیونیزم را به نمایش گذاشتند.
کتاب «سنگر ساز بی سنگر» زندگی نامه داستانی شهید سید محمدتقی رضوی فرمانده مهندسی رزمی جنگ جهاد سازندگی در 11 فصل می باشد. شهید محمدتقی رضوی یکی از شهدای جهاد سازندگی می باشد که یکی از نهاد های فعال جنگ بوده که نقش مهمی در سالهای جنگ داشته است.
همانطور که گفته شد آخرین اثر این نویسنده کتاب «جاده امن هور» است که روایت ساخت بزرگترین پل شناور و بزرگراه سیدالشهدا در دل هور را بازگو می کند. در قطع رقعی و 216 صفحه و به قلم نصرتالله محمودزاده به رشته تحریر درآمده و همزمان با هفته دفاع مقدس توسط انتشارات شهید کاظمی روانه بازار شده است.
علاقهمندان جهت تهیه کتاب میتوانند از طریق سایت من و کتاب (manvaketab.ir) یا از طریق ارسال نام کتاب به سامانه پیام کوتاه 3000141441 کتاب را با پست رایگان دریافت کنند.